Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde:
Yetişkinler:
Yetişkinlere her sekiz saatte bir 750 mg ile 1500 mg arasında 5-10 gün süre ile uygulanır. Komplikasyonsuz üriner sistem infeksiyonlarında, deri ve yumuşak doku infeksiyonlarında, dissemine gonokokal infeksiyonlarda ve komplikasyonsuz pnömonide, her sekiz saatte bir 750 mg dozunda uygulanabilir.
Şiddetli veya komplikasyonlu infeksiyonlarda, 8 saatte bir 1500 mg doz uygulanır.
Kemik ve eklem infeksiyonlarında, 8 saatte bir 1500 mg doz uygulanır.
Hayatı tehdit eden infeksiyonlarda veya düşük duyarlılıklı ajanların neden oldukları infeksiyonlarda, her 6 saatte bir 1500 mg dozunda uygulanabilir.
Bakteriyel menenjitte, doz 8 saatte bir 3000 mg’ ı geçmemelidir.
Komplikasyonsuz gonokokal infeksiyonlar için önerilen doz, İ.M. yolla 1500 mg dır. Bu doz bölünerek iki farklı bölgeye tek seferde uygulanır. Profilaktik amaçla cerrahi işlemden yaklaşık olarak yarım ile bir saat önce İ.V. yolla 1500 mg uygulanması önerilir. Cerrahi işlemin süresine göre 8 saatte bir intramusküler yada intravenöz olarak 750 mg dozunda uygulama yapılır.
Açık kalp cerrahisi uygulamalarında, anestezi indüksiyonu sırasında ve takip eden 12 saatlik periyotlarda, İ.V. yolla 1500 mg uygulanması önerilir. Toplam doz 6000 mg ı aşmamalıdır.
Bebeklerde ve 3 aylıktan büyük pediyatrik hastalarda:
Bu gruptaki hastalarda, sefuroksime duyarlı mikroorganizmalar tarafından oluşturulmuş infeksiyonlarda, günlük doz 50-100 mg/kg olmalıdır. Bu doz 6 yada 8 saat ara ile eşit dozlarda uygulanmalıdır. Çok şiddetli ve ciddi infeksiyonlarda 100 mg/kg/gün uygulanmalıdır.
Kemik ve eklem infeksiyonlarında günlük doz 150 mg/kg dır. Bu doz dört eşit parçaya bölünerek uygulanır.
Bakteriyel menenjitte, önerilen günlük doz 200-240 mg/kg dır. Bu 6 yada 8 saatte bir intravenöz yolla uygulanmalıdır.
|
Artrit Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur. |
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |