Bu vitaminlerin yetersizliğine sebep olabilecek risk faktörü olan ve/veya yetersizliğe bağlı genel belirtileri gösteren hastalara hemen Apikobal® verilmesi ile ciddi ve bazen sekel bırakabilen klinik sendromların ortaya çıkması engellenebilir.
Tavsiye edilen dozların üstünde ve uzun süre kullanılması, B6 hipervitaminozuna yol açabilir. Vitamin B6, levodopa antagonisti olduğundan yalnız levodopa ile tedavi edilen parkinsonlu hastalara verilmemelidir (bkz. Etkileşimler).
Tam teşhis edilmemiş anemisi olanlarda vitamin B12'nin polisitemi vera ve folat eksikliği olan megaloblastik anemiyi maskeleyebileceği hatırlanmalıdır. Herediter optik sinir atrofisi (Leber hastalığı) olanlarda vitamin B12'nin atrofiyi süratlendirdiği bildirildiğinden kullanılmamalıdır.
Vitamin yetersizliği tedavi edilirken yetersizlik sebeplerine yönelik tedavi ve eksikliği tespit edilen diğer vitamin ve maddelerin birlikte verilmesi ihmal edilmemelidir.
Gebelik esnasında yüksek doz piridoksin kullanılmasının yeni doğanlarda görülen "Pyridoxine-dependency" epilepsi nöbetlerinde rolü olduğu sanıldığından dikkatli olunmalı ve bu bebeklerin nöbetlerinin piridoksin verilerek tedavi edildiği hatırlanmalıdır.
|
Doğum Sonrası Depresyonu Doğum sonrası depresyonu, doğumdan sonra her on kadından biri tarafından
tecrübe edilen stresli bir durumdur. |
|
Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır. |