Akut migren krizi: Başlangıçta 1.5 tablet Gerekirse yarım saat arayla iki defa daha yarımşar tablet (günde 1375 mg'ı geçmemelidir).Migren profilaksisi: Başlangıçta 1 tablet 12 saat arayla 1'er tablet.Tüm ağrılar, Primer dismenore, Akut tendinit ve bursit: Başlangıçta 1 tablet, 6-8 saat sonra yarım tablet.
Akut gut nöbetlerinde: Başlangıçta 1.5 tablet, takiben 8 saat arayla yarımşar tablet (nöbetler geçene değin). Gut tedavisi: Başlangıçta 1.5 tablet, 8 saat sonra 1 tablet , 8 saat sonraki aralıklarda yarımşar tablet (2-3 gün).
Yetişkinlerde: Romatoid artrit, Osteoartrit, Ankilozan spondilit: Başlangıçta 1 tablet 12 saat arayla 1'er tablet.5 yaşın üzerindeki çocuklarda: Sadece Jüvenil artrit: Günlük 10 mg/kg olarak 2 defada verilir. Uygun dozaj formlu tablet seçilmelidir.Genel olarak yetişkinlerde günlük doz 1375 mg'ı, çocuklarda ise 15 mg/kg'ı aşmamalıdır.DOZ AŞIMI: İlacın yanlışlıkla veya başka amaçlarla yüksek dozda alınmasında hastaya gastrik levaj yapılır ve destek tedavisi uygulanır. Naproksen'in yüksek oranda proteinlere bağlanmasından dolayı hemodiyaliz uygulaması plazma konsantrasyonunda belirgin düşmeye yol açmaz.
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |
|
Sırt Ağrısı Sırt ağrısı birden bire ortaya
çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun
süreli sorunlara (kronik) neden olabilir. |