Doktora sormadan tedavi birden kesilmemelidir. Angına pekyorıslı hastalara verildiği taktirde tedavi aniden kesilmemelidir;beta-bloker tedavisinin birdenbire kesilmesi ciddi ritm bozuklukları, miyokard enfaktüsü ve ani exitıs ile sonuçlanabilir.
Özellikle herhengi bir sekonder sempatik hiperaktiviteyi önlemek için angına pektorisi hastalarda tedaviyi keserken dozu tedricen azaltmak gerekir.
Özellikle kalp yetmezliği, kalp büyümesi olan hastalarda, bilhassa yaşlı hastalarda tedavinin başlangıcında bütün kalp kalp yetmezliği belirtilerinin kontrol edilmesi gerekir.
Birinci derecede atrıoventriküler blok durumu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Feokromasitoma nedeniyle yüksek tansiyonu bulunan hastalarda bet-blokerler kullanılması özel tedbirler gerektirir.
Kronik obstruktif brokopatisi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Geçmişinde herheni bir bronşiyal hiperaktivite bulunması halinde tedaviye başlamadan fonksiyonel solunum testlerine tabi tutulması iyi olur.
Böbrek yetmezliği olan hastalarda kreatinin atılımı 10ml/ dak'dan yüksek veya eşit ise doz xdeğiştirmeye gerek yoktur.
Karaciğer yetmezliği olanlarda (protrombin seviyesi %70 'den düşük) günlük doz yarıya indirilmelidir.
İnsanlarda gebelik esnesında beta-blokerlerin zararsızlığı kanıtlanmamıştır.
Tedbir olarak tedavi esnasında emzirmeye son verilmelidir.
Genel anestezi :
Katekolaminere karşı normal duyarlık için genel anesteziden 48 saat önce beta-blokerlerin kesilmesi yatarlidir. Ciddi koroner yetmezliği olanlarda beta-blokerlerin ani kesilmesinin yarattığı riskler yüzünden ameliyat esnasına kadar tedaviyi sürdürmek iyi olur.
Başika ilaçlarla birlikte alınıldığında, veya başka bir rahatsızlığınızdan dolayı tedavi oluyorsanız hekiminize bildirmelisiniz.
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |
|
Kalp Krizi Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir. |