Koçak İlaçları ARTROPAN 20 mg/ml steril enj. sus. içeren 1 ampül KT Kullanmadan Önce

ARTROPAN 20 mg/ml steril enj. sus. içeren 1 ampül Kullanmadan Önce

Triamsinolon Hekzasetonid }

Endokrin Sistem > MONO KORTİKOSTEROİDLER > Triamsinolon asetonat Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. | Güncelleme : 6 July  2012

  • ARTROPAN' i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler ARTROPAN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    Eğer;

    • ARTROPAN'ın içindeki triamsinolon hekzasetonid ya da diğer bileşenlerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığınız varsa,

    • Yenidoğan ve prematüre bebeklere ve 3 yaşına kadar olan çocuklara verilmemelidir.

    • Eğer aktif tüberküloz (verem), gözde herpes simpleks enfeksiyonu (uçuk), akut psikoz (hızlı başlayan ve kişinin gerçeklikle olan ilişkisinin bozulması durumu) veya yaygın mantar ve parazit enfeksiyonları varsa.

      ARTROPAN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

      Triamsinolon heksasetonid güçlü bir steroid içerir ve aşağıdaki hastalıklardan herhangi birine sahipseniz dikkatli kullanılmalıdır.

      Bu nedenle, aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz, doktorunuza Triamsinolon heksasetonid uygulamasında önce söylemelisiniz:

    • kalp yetmezliği, akut koroner arter hastalığı

    • hipertansiyon (yüksek kan basıncı)

    • tromboflebit (kan pıhtıları), tromboembolizm (kan pıhtıları kopar ve başka bir damarın tıkanması için kan akımı ile taşınır)

    • myastenia gravis (kas zayıflığı)

    • osteoporoz ( kemik erimesi)

    • gastrik ülser (mide ülseri), divertikülit (kalın bağırsağın iç astarının küçük torbalarının iltihaplanması), ülseratif kolit (kalın bağırsakta kronik iltihap), son bağırsak anastomozu (bağırsakların bir kısmının çıkarılmasının ardından ameliyat)

    • egzama gibi cilt hastalıkları

    • psikozlar (halüsinasyonlar veya sanrılar ile ruh sağlığı sorunları)

    • “aydede yüz†ve gövdenin obezitesi (Cushing sendromu),

    • şeker hastalığı,

    • tiroid bezi aktivitesinin azalması (hipotiroidizm)

    • azalmış böbrek fonksiyonu, akut glomerülonefrit (böbrek içindeki küçük filtrelerde zarar), kronik nefrit (böbreğin uzun süreli iltihabı)

    • karaciğer sirozu

    • antibiyotiklerle tedavi edilemeyen enfeksiyonlar

    • metastatik karsinom (bir organdan veya bir kısımdan bitişik olmayan bir organ veya kısma yayılan kanser)

      Önce doktorunuza danışın:

      • Şiddetli depresyon veya manik depresyon (bipolar bozukluk) geçirdiyseniz. Bu, daha önce ya da Triamsinolon heksasetonid gibi steroid ilaçları alırken depresyon geçirmeyi içerir.

      • Yakın ailenizden herhangi biri bu hastalıklara sahipse.

        Bunlardan herhangi biri sizin için geçerliyse, Triamsinolon heksasetonid verilmeden önce doktorunuzla konuşunuz.

        Bulanık görme veya başka görsel rahatsızlıklarla karşılaşırsanız doktorunuza başvurunuz.

        Triamsinolon heksasetonid alırken ruhsal sağlık sorunları

        Triamsinolon heksasetonid gibi steroidler alırken ruhsal sağlık sorunları olabilir (ayrıca bkz. Bölüm 4. Olası Yan Etkiler).

      • Bu hastalıklar ciddi olabilir.

      • Genellikle ilaca başlanan birkaç gün veya hafta içinde başlar.

      • Yüksek dozlarda ortaya çıkma olasılıkları daha yüksektir.

      • Doz azaltılırsa veya ilaç kesilirse bu problemlerin çoğu ortadan kalkar. Ancak, problemler ortaya çıkarsa, tedaviye ihtiyaç olabilir.

      Eğer siz (veya bu ilacı kullanan bir kişi) herhangi bir ruhsal problem belirtisi gösterirseniz hemen bir doktora başvurunuz. Bu, depresyondaysanız veya intihar etmeyi düşünürseniz özellikle önemlidir. Birkaç vakada, ruhsal problemler dozlar azaltıldığında veya kesildiğinde olmuştur.

      Ürün intravenöz (damar içine), intradermal (deri içine), subkutan (deri altına), intramüsküler (kas içine), intraokuler (göz içine), epidural (spinalkanal içine) veya intratekal (beyin veya omurilik içine) olarak verilmemelidir.

      Triamsinolon heksasetonid enjeksiyonu aldıktan sonra, daha iyi hissedilen bir eklemi kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Eklem, semptomlarınıza neden olan iltihaptan kurtulmalıdır. Tekrarlanan enjeksiyonlar eklemlere zarar verebilir.

      2 haftalık tedaviden daha uzun süre orta veya yüksek doz kortikosteroidler ile tedavi altındayken canlı aşılarla aşılama yapılmamalı veya bağışıklık kazandırılmamalıdır. Çünkü antikor yanıtının olası bir eksikliği tıbbi ve özellikle nörolojik komplikasyonlara yatkınlık sağlayabilir.

      Menstrüel düzensizlikler (adet kanaması dışında kanamalar), amenore (adet görememe) oluşabilir ve menopoz sonrası kadınlarda vajinal kanama gözlenebilir.

      Ciddi reaksiyonlar veya akut enfeksiyonlar geliştirirseniz, tedavi durdurulmalı ve uygun tedavi verilmelidir.

      Steroid ilaçlar vücudunuzun doğal bağışıklık yanıtını bastırır. Bu nedenle, suçiçeği, zona veya kızamık gibi bulaşıcı bir hastalığı olan herhangi bir kişiyle temas ederseniz, mümkün olan en kısa sürede doktorunuza danışınız.

      Çocuklar ve ergenler

      Uzun süreli kortikosteroid tedavisinde çocukların büyüme ve gelişimleri izlenmelidir.

      ARTROPAN'ın yiyecek ve içecek ile kullanılması

      Besinlerle bir etkileşimi yoktur.

      Hamilelik

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Hamilelikte ARTROPAN kullanımından kaçınılmalıdır.

      Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

      Emzirme

      ARTROPAN anne sütüne geçmektedir ve uzun süreli kullanımda büyümeyi engellemektedir.

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Araç ve makine kullanımı

      Vertigo ve bulanık görme gibi yan etkilerin ortaya çıkabileceği için ARTROPAN kullanımı sırasında araç ve makine kullanılmamalıdır.

      ARTROPAN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler ARTROPAN, her 1 ml'de 9 mg benzil alkol içerir. Prematüre bebekler ve yeni doğanlara uygulanmaması gerekir. Bebeklerde ve 3 yaşına kadar olan çocuklarda toksik reaksiyonlara ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

      Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermezâ€.

      ARTROPAN, sorbitol içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

      Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

      Eğer herhangi bir ilacı şu anda alıyor veya son zamanlarda aldınızsa-hatta reçetesiz olanlar da dahil olmak üzere lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

      Bazı ilaçlar Triamsinolon heksasetonid'ın etkilerini artırabilir ve doktorunuz bu ilaçları (HIV için kullanılan bazı ilaçlar dahil: ritonavir, kobisistat) alıyorsanız dikkatli bir şekilde sizi izlemek isteyebilir.

      Ayrıca aşağıdakileri de alıyorsanız, doktorunuza söylemeniz özellikle önemlidir:

      Amfoterisin B enjeksiyonu (ciddi mantar enfeksiyonları için kullanılan mantar önleyici ilaçlar) ve potasyum tüketen maddeler (idrar söktürücü ilaçlar, kabızlık ilacı) : bunların Triamsinolon heksasetonid ile kombinasyonu, kandaki potasyum seviyelerinin çok düşük olmasına neden olabilir.

      Antikolinesterazlar (AChEI) (sinir hücreleri arasında iletimi sağlayan asetilkolini parçalayan enzimin (kolinesteraz enzimi) etkisini yok eden maddeler): çünkü daha az etkili olabilirler.

      Antikolinerjikler (ör. atropin) (istem dışı çalışan bazı sinir sinyallerini engelleyici veya azaltıcı etkisi olan maddeler) : gözdeki basınç artabileceğinden.

      Kan sulandırıcı tabletler (Antikoagülanlar, oral): Steroidler kan sulandırıcı (antikoagülan) etkisini artırabilir veya azaltabilir.

      Kan şekerini düşürücü ilaçlar (antidiyabetikler, örn. sülfonilüre türevleri ve insülin):

      Steroidler kandaki glikoz (şeker) seviyelerini artırabilir.

      Kan basınıcını düşüren ilaçlar (diüretikler dahil antihipertansifler): daha az etkili olabilir.

      Tüberkülozu (verem) tedavi etmek için ilaçlar, örn. izoniyazid: Kandaki izoniyazid konsantrasyonu azaltılabilir.

      Bağışıklığı baskılayıcı ilaçlar (siklosporin): Birlikte kullanıldığında, siklosporin hem siklosporin hem de steroid aktivitesinde bir artışa neden olabilir.

      Kalp yetmezliği ilaçları (dijitalis glikozitleri): Triamsinolon heksasetonid ile birlikte uygulandığında, digitalis zehirlenme olasılığını artırabilir.

      Özel karaciğer enzim miktarını arttıran ilaçlar (örn. barbitüratlar (sakinleştirici ve uyku ilaçları), fenitoin (epilepsi tedavisinde kullanılan bir madde) , karbamazepin ( bipolar bozukluk, hiperaktivite ve nöbet tedavisinde kullanılan bir madde) , rifampisin ( tüberküloz tedavisinde kullanılan bir antibiyotik), primidon (nöbet tedavisinde kullanılan bir madde) , aminoglutetimid (Cushing Sendromu'nun (vücutta aşırı miktarda kortizol hormonu üretimi sonucunda ortaya çıkan durum) tedavisinde kullanılan bir madde)): Triamsinolon heksasetonid'in etkisini azaltabilir.

      İnsan büyüme hormonu (somatropin): Büyüme destekleyici etki, Triamsinolon heksasetonid ile uzun süreli tedavi sırasında azaltılabilir.

      Mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için ilaçlar (ketokonazol): Triamsinolon heksasetonid'in steroid etkileri artırılabilir.

      HIV enfeksiyonunu tedavi etmek için proteaz inhibitörleri (ritonavir): Steroid etkileri arttırılabilir veya uzatılabilir. Bunlar arasında Cushing sendromu (kilo alımı, ince deri ve yuvarlak "aydede" yüz gibi belirtilerle birlikte kortizol adı verilen bir hormonun yüksek seviyeleri) ve yetersiz adrenal bezler sayılabilir.

      Depolarize etmeyen kas gevşeticiler: Steroidler nöromüsküler blokaj (kas gevşemesi) eylemini azaltabilir veya arttırabilir.

      Non-steroidal anti-inflamatuar ajanlar (NSAİİ'lar): Steroidler, NSAİİ'larla ilişkili gastrointestinal kanama ve ülserasyonun insidansını ve/veya şiddetini artırabilir. Steroidler ayrıca serum salisilat seviyelerini azaltabilir ve bu nedenle etkinliklerini azaltabilir. Yüksek doz salisilat tedavisi sırasında steroidlerin kesilmesi, salisilat zehirlenmesine yol açabilir. Aspirin kullanıyorsanız ve düşük protrombin seviyelerine sahipseniz, doktorunuzu veya hemşirenizi bilgilendiriniz.

      “Hap†dahil olmak üzere hamileliği önlemek için kullanılan hormonlar (oral kontraseptifler): Triamsinolon heksasetonidin steroid etkisi daha uzun sürebilir.

      Tiroid ilaçları: Eğer aktif olmayan tiroid (hipotiroid) veya aşırı aktif tiroid (hipertiroid) varsa, dozu ayarlamanız gerekebileceğinden doktorunuzu veya hemşirenizi bilgilendiriniz.

      Aşılar: Steroid alan hastaların aşılandığı özel durumlarda nörolojik komplikasyonlar ve azalan antikor cevabı oluşabilir (bakınız bölüm 2. Uyarılar ve önlemler).

      QT aralığını (EKG'de ölçülen ve kalp hızı ile ters orantılı olan süre) uzatan veya torsade de pointes'i (EKG'de QT süresinin uzaması ile görülen bir kalp ritim bozukluğu) başlatan ilaçlar: Triamsinolon heksasetonid (yetişkinlerde ve ergenlik çağındaki kişilerde eklem hastalıklarının tedavisi için kullanılan bir madde) ve disopiramid, kinidin ve prokainamid gibi sınıf Ia antiaritmik maddelerin (anormal kalp ritimlerini tedavi etmek için kullanılır) veya amiodaron, bepridil ve sotalol gibi diğer sınıf II antiaritmik ilaçların kullanılması önerilmemektedir.

      Triamsinolon heksasetonid; fenotiyazinler (şizofreni başta olmak üzere psikozların tedavisinde kullanılan bir madde), trisiklik antidepresanlar (depresyon, kaygı bozuklukları, obsesif kompülsif bozukluk gibi çok sayıda psikiyatrik hastalığın tedavisinde kullanılır), terfenadin (alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılan bir madde) ve astemizol (alerji, ürtiker ve diğer alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılan bir madde), vinkamin, eritromisin (penisilin alerjisinde kullanılır) i.v., halofantrin ( bir tür dişi sivrisineğin ısırması sonucu ortaya çıkan nöbetler halinde ateş ve titremeyle seyreden sıtma tedavisinde kullanılır), pentamidin (bir tür böceğin ısırmasından kaynaklanan parazit enfeksiyonu tedavisinde kullanılır) ve sultoprid (şizofreni tedavisinde kullanılan bir tür madde) ile birlikte kullanıldığında aşırı dikkatli olunmalıdır.

      Kandaki düşük potasyum seviyeleri (potasyum tüketen diüretikler, amfoterisin B i.v. ve bazı laksatifler), düşük magnezyum seviyeleri ve ciddi şekilde azalmış kalsiyum seviyeleri gibi elektrolit bozukluklarına neden olan ajanlar ile kombinasyon önerilmemektedir.

      Sporculara, bu tıbbi ürünün anti-doping testlerinde pozitif sonuç verebilecek bir madde içerdiği bilgisi verilmelidir.

      Pediyatrik popülasyon

      Etkileşim çalışmaları sadece yetişkinlerde yapılmıştır.

      Steroid Tedavi Kartı

      Doktorunuz veya eczacınız reçeteniz veya ilacınız ile size Steroid Tedavi Kartı verebilir.

      Aşağıdaki kişilerden herhangi birine gösterilmesi gerektiğinden HER ZAMAN BU KARTI YANINIZDA TAŞIMALISINIZ:

      Doktor ve Hemşire – herhangi bir ameliyat veya acil tedaviden önce veya yeni bir tedavi reçete edilirse.

      Dişçi – herhangi bir diş ameliyatı öncesinde

      Eczacı – herhangi bir ilaç almadan önce

      Gözlükçü - düzenli göz testleri yaptırmanız tavsiye edildiğinde

      Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

  • Artrit Artrit  Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
    Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı  Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
    Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.
    Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.
    Astım Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA13502
    Satış Fiyatı 166.64 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 166.64 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699828750345
    Etkin Madde Triamsinolon Hekzasetonid
    ATC Kodu H02AB08
    Birim Miktar 20
    Birim Cinsi MG/ML
    Ambalaj Miktarı 1
    Endokrin Sistem > MONO KORTİKOSTEROİDLER > Triamsinolon asetonat
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    ARTROPAN 20 mg/ml steril enj. sus. içeren 1 ampül Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 2024166.64 TL
    2 Dec 2024166.64 TL
    19 Nov 2024166.64 TL
    8 Nov 2024166.64 TL
    1 Nov 2024166.64 TL
    25 Oct 2024166.64 TL
    18 Oct 2024135.79 TL
    11 Oct 2024135.79 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları