Bir kapsül 200mg Aminofilin (teofilin etilendiamin) içerir.
- Astımın semptomatik tedavisinde,
- Kronik bronşit ve amfizem ile gelen bronş spazmlarının tedavisinde endikedir.
Aminofilin ihtiva eden diğer muadili ilaçlarda olduğu gib; ksantine karşı hassasiyette, peptik ülserli vakalarda, önemli böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarınd, miyokardın stimüle edilmesinin zararlı olacağı koroner damar rahatsızlıklarında kullanılması kontrendikedir.
Yüksek dozda ilacın toksisitesine dikakt edilmesi gerekir., daha evvelki aritmileri artırabilir. Hamilelikte sakınca olmadığı ispat edilmemiştir. İlk önce anoreksi, vertiküler aritm, solunum sisteminin paralize olması şeklinde belirtiler görüldüğü taktirde, hastanın kusturulması midenin yıkanması, eğer nefes almada güçlük varsa oksijen verilmesi gibi tedaviler uygulanabilir. Mide bulantısı, hematemez, diare, peptik ülserlerin tekrar meydana çıkması, proteinür, hızlı solunum, lökositoz, KKG'de değişme sinüs vertiküler taşikardi, ekstrasistol, nadiren görme bozuklukları, uykusuzluk baş ağrısı, anksiyete ve konfüzyon görülebilir.
Özellikle çocuklarda efedrin veya diğer semptomimetiklerle alınmalıdır. Propranol ile beraber alındığında antagonist etki göstermiştir. Lynocomycin, eritromisin, klindaamisin ile verildiğinde ilacın toksisitesinin kontrol edilmesi gerekir. Furosenide ile yükselen diüre, Reserpin ile tşikardi. Heksamethonium ile yükselen kronotropik efekt görülebilir.
Hekim tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde büyükler için her 6-8 saatte bir kapsül, küçüklere 6-8 saatte bir dozun yarısı verilmelidir.
Yemeklerden önce alınması etkili olmasını sağlari
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |
|
Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır. |