Sandoz İlaçları AVIL %1.25 25 gr merhem İP Formülü

AVIL %1.25 25 gr merhem Formülü

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :19 Kasım  2024

Her ampulde (2 ml ); Feniramin hidrojen maleat 45.5 mg
Avil aşırı duyarlık reaksiyonları ile çeşitli nedenlerden ileri gelen kaşıntı, akıntılı mukoza iltihabı, ekzema, ürtiker, anafilaktik reaksiyonlar ve anjiyoödemlerin tedavisinde endikedir.
Feniramine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Hamileliğin özellikle ilk üç ayında, emziren kadınlarda, yeni doğanlarda ve prematürelerde, astım dahil alt solunum yolları hastalıklarında, MAO inhibitörleri ile tedavi edilenlerde kullanılmamalıdır. Ayrıca, stenozlu peptik ülser, semptomatik prostat hipertrofisi olanarda, 60 yaş ve üzerindekilerde baş dönmesi ve hipotansiyon oluşturabileceğinden dikkatle uygulanmalıdır.
Semptomatik prostat hipertrofisi, dar açılı glokom, stenozlu peptik ülser, mesanenin boyun obstrüksiyonlarında, hipertiroidi, kardiyovasküler hastalıklar ve hipertansiyonda dikkatle kullanılmalıdır. Avil reaksiyon kabiliyetini azalttığından araç kullanılmamalıdır. Avil kullananlarda görme bozukluklarına rastlanması ve dar açı glokomlarında göz içi basıncının yükselmesi mümkündür; böyle durumlarda hastalar bir göz uzmanı tarafından kontrol edilmelidir. Yapılan çalışmalarda Avil’in herhangi bir teratojen etkisi görülmediği halde gebeliğin özellikle ilk üç ayında ancak kesin bir endikasyon varsa kullanılmalıdır.- Kardiyovasküler sistemde; hipotansiyon, baş ağrısı, palpitasyon, taşikardi, ekstrasistoller -Sinir sisteminde; sedasyon, uyku hali, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu, yorgunluk, konfüzyon, rahatsızlık hissi, sinirlilik, titreme, irritabilite, uykusuzluk, öfori, parestezi, bulanık görme, diplopi, vertigo, kulak çınlaması, nevrit, konvülsiyonlar. -Gastrointestinal sistemde; bulantı, kusma, anoreksi, diyare, konstipasyon. -Genitoüriner sistemde; sık idrar yapma isteği, güç idrar yapma, idrar retansiyonu. -Solunum sisteminde; bronşial sekresyonun viskozitesinde artış, burun tıkanıklığı. -Ürtiker, anafilaktik şok, ışığa duyarlık, ağız ve boğazda kuruluk, aşırı terleme.
Avil Ampul santral etkili ilaçların (örn. trankilizanlar, hipnotikler, sedatifler, anksiyolitik ilaçlar ve opioid analjezikler) nöroleptiklerin, MAO inhibitörlerinin, alkolün etkisini artırdığından bu ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde; Hastanın durumuna göre günde 1-2 defa 1/2 - 1 ampul yavaş yavaş (dakikada 1 ml) damar içine veya kas içine verilir. 6 ay - 3 yaşındaki çocuklara intramüsküler yoldan 1-2 defa 0.4-1 ml, 4 yaşından itibaren çocuklara günde 1-2 defa 0.8-2 ml uygulanır. Tek bir dozun etki süresi 4-8 saattir. Tedaviye akut belirtiler geçinceye kadar devam edilmelidir. Piyasada bulunan kalsiyumlu ilaçlarla kombine edilmesi mümkündür, fakat daima kişinin dayanma gücü araştırılmalıdır. AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ: Avil ile zehirlenme halinde; midriyazis, ağızda kuruluk, taşikardi ve idrar retansiyonu, yorgunluk, uyku hali, deliryum, bazen halüsinasyonlar ve irritabilite, adale kasılmaları, rijidite (özellikle çocuklarda), çok defa kusma ile birlikte tonik-klonik konvülsiyonlar, vücut ısısının yükselmesi, solunum merkezinin başlangıçta uyarılması ve daha sonra felci, dolaşım kollapsı, derin koma görülebilir. Feniramin entoksikasyonunda solunumun desteklenmesi ve kalp-dolaşım fonksiyonunun stabilizasyonu gibi ilk yardım tedbirleri derhal alınmalıdır. Kusma spontan olarak oluşmamışsa, ipeka şurubu ile kusturulur. Kusmayı takiben aktif kömür absorpsiyonu minimuma indirmek için verilir. Eğer kusma sağlanamamışsa ilaç alımını takip eden 3 saat içinde mide lavajı yapılır. Hipotansiyon tedavisinde vazopressörlerle tedavi yapılır (norepinefrin, fenilefrin, dopamin). Epinefrin verilmemelidir, hipotansiyonu kötüleştirebilir. Konvülsiyon oluşmuşsa, diazepam dahil santral sinir sistemi depresanları verilmemeli, intravenöz fenitoin kullanılmamalıdır. Özellikle çocuklardaki ateş düşürülmelidir. Ağır vakalarda hemoperfüzyon yapılabilir. Diürezin artırılması ile feniraminin itrahı hızlandırılabilir; ancak bu sırada elektrolit ve sıvı dengesi kontrol edilmelidir. Gereği halinde süt çocuklarında ve ufak çocuklarda hemodiyaliz yapılmalıdır.

Mesane Kanseri Mesane Kanseri
Mesane kanseri her zaman mukozada başlar. Erken safhalarda bu tabakada sınırlı kalır ve hücre içindeki karsinom olarak nitelendirilir.
Dış Gebelik Dış Gebelik
Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.
HIV ve Aids HIV ve Aids
HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA01050
Satış Fiyatı112.55 TL [ 19 Kasım 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı112.55 TL [ 8 Kasım 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699516380311
Etkin Madde Feniramin
ATC Kodu D04AA16
Dermatolojik İlaçlar > Kaşıntı Giderme İlaçları
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
AVIJECT 8699814750212 92.62TL
AVIL 8699516380311 112.55TL
CAUPHE 8699839750723
Diğer Eşdeğer İlaçlar