Uygulanacak olan Beriplast P 1 ml, hacmi ve uygulama sıklığı her zaman hastanın klinik ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir.
Uygulanacak olan Beriplast P 1 ml dozajı aşağıdaki ve diğer hususlarda çeşitli değişkenlere bağlıdır : cerrahi müdahalenin tipi, amaçlanan uygulama alanının boyutu, ve uygulama sayısı.
Beriplast P 1 ml uygulaması, tedavi eden doktor tarafından yapılmalıdır. Klinik uygulamalarda Beriplast 1 ml için bireysel dozajları, 0.5-4 ml arasında olmuştur. Bazı işlemler (örneğin karaciğer travması , veya geniş yanık yüzeylerin kapatılması) için daha fazla hacimler (10 veya daha fazla ml) gerekebilir.
Uygulanacak başlangıç Beriplast P 1 ml , amaçlanan uygulama alanının tamamını kapatacak kadar yeterli olmalıdır. Gerekirse uygulama tekrarlanabilir.
Doz aşımı
Doz aşımı ile ilgili bir deney bildirilmemiştir.
A. Solüsyonların hazırlanması
(dış kutunun kapağındaki 1-4. şekillere bakınız) :
- Beriplast P 1 ml ürünü oda sıcaklığına getiriniz (+ 25ºC'den fazla olmayacaktır)
- (Kombi-Setler I ve II'yi içeren) karton standı dış kutudan çıkarınız ve dik bir pozisyonda yerleştiriniz.
- Steril blister ambalajı açmayınız ve Kombi-Setler I ve II'yı karton standta bırakınız
- Herbir seti ayrı ayrı hazırlayınız.
- Solventleri solvent flakonlarından (2. ve 4.) liyofilizat flakonlarına (1. ve 3.) transfer etmek için dik duran Kombi-Setlerin üstüne kuvvetli bir baskı uygulayın.
- Solvent, transfer aleti vasıtasıyla vakumun içine çekilir (bakınız şekil 1)
- Daha sonra oda sıcaklığında bırakınız. Bir iki dakika sonra hazırlama prosesi tamamlanır. oluşan hava kabarcıkları viskoz solüsyonu bulanık gibi gösterebilir, fakat bu gibi bulanıklık önemli değildir.
- Karton standın boş yerine ( sağ taraftaki boşluğa ) hazırlama tarih ve zamanını not edin.
- Hazırlamadan sonra Kombi-Setler I ve II'nin dik bir pozisyonda saklandığından emin olunmalıdır.
- Kullanmadan önce steril blister ambalajı yırtarak açınız ( bakınız şekil 2 ) ve boş flakonları (2 ve 4 ) ile transfer aletlerini ayırınız (bakınız şekil 3)
- Flakon 1'i (fibrinojen solüsyonu) eğiniz ve içeriğini (mavi skalalı ) tüberkülin şırıngasına çekiniz. Flakon 3'ün (trombin solüsyonu) içeriğini ikinci (kırmızı skalalı) tüberkülin şırıngasının içine tamamen çekiniz ( bakınız şekil 4)
B. Uygulama
Hazırlanmış solüsyonlar ( flakon 1 ve 3 ) dokuya lokal olarak ( sırasıyla veya kombine olarak) uygulanabilir.
Diğer hemostatik maddelerden farklı olarak, Beriplast P 1 ml uygulamadan sonra yerinde kalır ve normal pıhtı erimesinin fizyolojik prosesi gibi uzaklaştırılır.
Beriplast P 1 ml uygulanmadan önce, yara yüzeyi mümkün olduğu kadar kuru olmalıdır.
· Fibrinojen solüsyonu ve trombin solüsyonunun ayrı ayrı uygulanması
a) Fibrinojen solüsyonunu adhezyon gerektiren doku bölgesine uygulayın ve hemen üstüne trombin içeren solüsyonu yayın.
b) Adhezyon gerektiren dokular geçici adhezyon elde edilene kadar birkaç dakika süre ile sabit tutulmalıdır.
· Pantaject ® uygulama takımı ile Müşterek Uygulama
Fibrinojen solüsyonu ve trombin solüsyonunun müşterek uygulaması için, uygulama takımı kullanılabilir ( uygulama takımının üzerindeki şemaya bakınız )
İğneleri enjektörlerden çıkarınız . Enjektör tutucunun konik girinti yerine takınız. (1) Y- parçaya fibrinojen solüsyonu ( mavi skala ) ve trombin solüsyonu ( kırmızı skala ) ile dolu olan tüberkülin şırıngalarını takınız ve şırınga tutucuya sıkıca tutturunuz (3) . Şırınga pistonlarının tıkanmasını önlemek ve muntazam bir ileri doğru hareket sağlamak için kavrama plağını şırınga pistonlarına takınız (4) . Son olarak uygulama kanülünü veya püskürtme ucunu (her ikiside Luer Lock bağlantılıdır) sıkıca vidalayınız (5) .
Geniş yara yüzeylerini kapatmak için, fibrin yapıştırıcı ekte verilmiş sprey uçları kullanılarak püskürtülebilir veya kollajen örtü ile kombine olarak kullanılabilir.
Yara bölgesinde kullanmadan önce, sistemin tıkanıp-tıkanmadığı kontrol edilmelidir. Dirençle karşılaşırsanız kesinlikle şırınga p
|
Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir. |
|
Gıda Alerjisi Her yıl milyonlarca insan yiyeceklere alerji gösteriyor. |