Med İlaç İlaçları BUDECORT Sterı-neb 0.5 mg/2 Ml Nebülizasyon için Inhalasyon Süspansiyon KT Yan Etkileri

BUDECORT Sterı-neb 0.5 mg/2 Ml Nebülizasyon için Inhalasyon Süspansiyon Yan Etkileri

 }

Med-İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi BUDECORT Sterı-neb’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

BUDECORT STERİ-NEB kullanırken genellikle yan etki hissetmezsiniz. Ancak aşağıdaki yan etkilerden biri sizi rahatsız ederse veya devam ederse doktorunuza danışınız.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz BUDECORT STERİ-NEB kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Anjiyoödem (= alerji sonucu yüz ve boğazda şişme)

  • Bronkospazm (= solunum yollarında kramp)
  • Anaflaktik reaksiyon (= ani aşırı duyarlılık tepkisi)
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin BUDECORT STERİ-NEB’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz: Yaygın yan etkiler

  • Boğazda hafif tahriş
  • Öksürük
  • Ses boğuklaşması
  • Pamukçuk (ağız ve boğazda mantar iltihabı)
  • Seyrek yan etkiler

  • Deride morarma
  • Deri döküntüsü, kontakt dermatit ve ürtiker dahil aşırı duyarlılık yanıtları
  • • Sinirlilik, huzursuzluk, ruhsal çöküntü (depresyon), davranış bozuklukları

    Nebülizerin yüz maskesiyle uygulandığı bazı durumlarda yüz derisinde tahriş görülmüştür. Yüz derisindeki tahrişi önlemek için yüzünüzü yüz maskesi kullandıktan sonra su ile yıkayınız.

    Nadir durumlarda inhale kortikostero idleri e tedavinin daha genel yan etkileri görülebilir. Yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı veya kusma meydana gelirse bunlardan şüphe edilebilir.

    Bunlar BUDECORT STERİ-NEB’in hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması

    Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

    Kalp Krizi Kalp Krizi  Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
    Doğum Sonrası Depresyonu Doğum Sonrası Depresyonu  Doğum sonrası depresyonu, doğumdan sonra her on kadından biri tarafından tecrübe edilen stresli bir durumdur.
    Mide Kanseri Mide Kanseri Mide kanseri genellikle mideyi tümüyle kaplayan ve mukus üretmekle görevli hücrelerde başlar. Bu kanser tipine adenokarsinom denir.
    Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
    Pankreas Kanseri Pankreas Kanseri Pankreas karnın alt kısmında yatay şekilde bulunan bir organdır. Sindirime yardımcı olan enzimleri ve kan şekerini yönetmeye yardımcı olan hormonları vücuda dağıtmakla görevlidir.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Med-İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    Satış Fiyatı TL
    Önceki Satış Fiyatı
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu
    İthal ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları