2.BUTOFILIN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
BUTOFILIN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer:
Teofılin, diğer ksantinler veya BUTOFİLİN’in bileşiminde bulunan yardımcı maddelerden herhangi birine karşı (yardımcı maddeler listesine bakınız) alerjiniz varsaAktif mide ülseri veya gastritiniz (mide mukozası iltihabı) varsa,Porfiri (kan pigmentleri ile ilgili seyrek görülen kalıtsal bir hastalık) hastalığınız varsa,Çocuğunuz efedrin içeren bir ilaç kullanıyorsa BUTOFİLİN kullanmayınız.BUTOFILIN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Eğer:
Kalp yetmezliği, kalp atım düzensizliği, yeni geçirilmiş kalp krizi, bir akciğer hastalığına bağlı olarak gelişen kalp hastalığınız varsaTiroid beziniz aşırı çalışıyor ve gereğinden fazla tiroid hormonu üretiyorsaAteşiniz yüksekse, solumun yolu enfeksiyonu (viral dahil) geçirmekteysenizProstat bezlerinizde büyüme varsaGlokom (göz içi basıncının artması), şeker hastalığınız (diyabet), epilepsiniz (nöbet) varsaKaraciğer veya böbrek hastalığınız varsa BUTOFİLİN’i dikkatli kullanınız.Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
BUTOFILIN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
BUTOFİLİN’i yemekler ile birlikte veya aç karnına alabilirsiniz. Ancak aç karna alıyorsanız sürekli aç karna, tok karna alıyorsanız sürekli tok karna almanız uygundur. Alkol ile alınması etkisini değiştirebilir.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
BUTOFİLİN’i doktorunuz gerekli görmedikçe gebelik döneminde kullanmayınız.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
BUTOFİLİN’i doktorunuz gerekli görmedikçe emzirme döneminde kullanmayınız.
Araç ve makina kullanımı
BUTOFİLİN’in araç ve makine kullanma yeteneğiniz üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.
BUTOFILIN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
BUTOFİLİN sakaroz içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tahammülsüzlüğünüz olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Eğer:
Troleandomisin, eritromisin, klaritromisin, siprofloksasin, norfloksasin, ofloksasin (bir grup antibiyotik) alıyorsanız,İzoniyazid, rifampisin (tüberküloz tedavisi) alıyorsanız,Simetidin, ranitidin, nizatidin (gastrit/ülser tedavisi) alıyorsanızYakın zamanda grip aşısı olduysanız ya da grip geçirmekteysenizAllopurinol ve sülfınpirazon (gut tedavisi) alıyorsanız,Ağız yoluyla doğum kontrolü için kullanılan ilaçlar alıyorsanız,Disülfıram (alkol bağımlılığının tedavisi) kullanıyorsanız,Antasidler (mide rahatsızlıklarının tedavisi) alıyorsanız,Diazepam, flurazepam, lorazepam, midazolam gibi sakinleştirici ve uyutucu ilaçlar kullanıyorsanız,Pentoksifılin (dolaşım bozukluğunun tedavisi) kullanıyorsanız,Tiklopidin (kanı sulandıran bir ilaç) kullanıyorsanız,Karbamazepin, fenitoin (epilepsi [nöbet] tedavisi) alıyorsanız,Barbitüratlar,primidon (uyumaya yardımcı ilaç) alıyorsanız,Tiyabendazol (parazit tedavisi) alıyorsanız,Furosemid (idrar söktürücü) ve verapamil (kalp ve tansiyon ilacı) alıyorsanız,Lityum, viloksazin, fluvoksamin (depresyon tedavisi) alıyorsanız,Metotreksat (kanser tedavisi) alıyorsanız,İzoprenalin (bronş düz kasında gevşeten bir ilaç) alıyorsanız,Morasizin, diltiazem, meksiletin, propafenon, propranolol ya da beta blokerler (yüksek kan basıncının ve diğer bazı kalp problemlerinin tedavisi) alıyorsanız,Aminoglutetimid (bir tür hormon tedavisi amacıyla kullanılan bir enzim inhibitörü) alıyorsanız,Ritonavir (AIDS hastalığına neden olan HlVenfeksiyonunun tedavisi) alıyorsanız,Sarı kantaron (St. John's wort ) olarak bilinen bitkisel ilacı alıyorsanız,Karbimazol (tiroid tedavisi) alıyorsanız,Flukonazol (mantar hastalıklarına karşı kullanılan bir ilaç) alıyorsanız,Kalsiyum kanal blokörü (kalp yetmezliği ve hipertansiyon tedavisinde kullanılan bir grup ilaç) ilaçlarını kullanıyorsanız,Zafırlukast (astım ve allerjik nezle tedavisinde kullanılan bir tür ilaç) alıyorsanız,İnterferonlar (herpes, kanser, lösemi ya da hepatit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilen ilaçlar) alıyorsanız,Halotan, ketamin (genel anestezide kullanılan bir ilaç) ve panküronyum alacaksanız,Sigara kullanıyor veya sık/yoğun olarak alkol tüketiyorsanızKardiyak glikozidler, adenozin ilaçlarını alıyorsanız doktorunuzu mutlaka bilgilendiriniz.
Astım
Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
Astım
Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.