Carboplatin ile cisplatinin toksisite profili çok farklıdır. Carboplatin daha seyrek olarak nörotoksisite nefrotoksisite ototoksisite ve gastroıntestinal advers etkilere neden olmakta fakat daha şiddetli olarak miyelasupresyona yol açmaktadır.
Miyelosupresyon ve netretoksisite başlıca doz sınırlayıcı toksitlerdendir.
Doza bağlı mide bulantısı ve kusma yaygındır. Fakat genellikle hafif genellikle hafif ve standart antiemetik ilaçlarla kontrol altına alınabilir özelliktedir. Hepatik tümör telşhisi antiemetik ilaçlarla kontrol altına alınabilir özelliktedir. Hepatik timör teşhisi yokluğunda tedavi gören hastaların üçte birinde karaciğer fonksiyon değişiklkleri meydana gelebilirse de bu anormalliklerin carboplatin ile ilişkisi çoğu kez belirsizdir.ayrıca bu değişimler çok nadir olarak şiddetlidir. İlacin hepatik eliminasyon ile ilgisi olmadığından karaciğer fonksiyonu orta derecede bozuk hastalar carboplatin maksimum dozlarını alabilirler.
Çok nadir olmakla birlikte caboplatin verildikten sonra periferal nöropatiler ve ototoksisitenin işaretleri ortaya çıkabilir. Cisplatin uygulamasında olduğu gibi bunlar tam olarak reversibl olmayabilir ve bilinen bir antidot da bulunmamaktadır.
İlacın verilmesinden sonra carboplatine karşı alerjik reaksiyonla başgösterebilir ve bunlar uygun standart terapi ile tedavi edilmelidir.