Viatris İlaçları CARDURA 2 mg 20 tablet Kısa Ürün Bilgisi

CARDURA 2 mg 20 tablet Kısa Ürün Bilgisi

Doksazosin Mesilat }

Kalp Damar Sistemi > Periferik Etkili Antiadrenerjik İlaçlar > Doksazosin Mesilat
Viatris İlaçları Ltd.Şti | 17 November  2011

  • 1.   BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

    CARDURA 2 mg tablet

  • 2.   KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

    Etkin madde

    Doksazosin mesilat 2,430 mg (2 mg doksazosine eşdeğer)

    Yardımcı maddeler

    Laktoz (sığır kaynaklı) 40 mg

    Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.


  • 3.   FARMASÖTİK FORMU

    Tablet

    Beyaz, yuvarlak, çentikli, eşit dozlara bölünebilir tablet.


    4.   KLİNİK ÖZELLİKLER

      4.1. Terapötik endikasyonlar

      Benign Prostat Hiperplazisi (BPH)

      CARDURA, Benign Prostat Hiperplazisinin (BPH) klinik semptomlarının tedavisinde ve BPH'nin eşlik ettiği azalmış üriner akışın tedavisinde endikedir. CARDURA hipertansif veya normotansif olan BPH hastalarında kullanılabilir.

      Hipertansiyon

      CARDURA, hipertansiyon tedavisinde endike olup hastaların büyük çoğunluğunda kan basıncını kontrolde ilk ajan olarak kullanılır. Tek antihipertansif ilaç ile yeterli derecede kontrol altına alınamayan hastalarda CARDURA, tiazid diüretik, beta blokör, kalsiyum antagonisti veya anjiotensin dönüştürücü enzim inhibitörü gibi diğer bir ilaç ile birlikte kullanılabilir.

      4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

      Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

      Hipertansiyon

      CARDURA'nın mutad günlük doz sınırları günde 1-16 mg'dır. Postüral hipotansiyon ve/veya senkop olasılığını en aza indirmek için tedavinin bir veya iki hafta süreyle günde bir defa verilen 1 mg ile başlatılması önerilmektedir (bkz. Bölüm 4.4). Bu amaçla 2 mg'lık tablet, ikiye bölünebilir çentikli tablet formunda sunulmuştur. Daha sonraki bir veya iki haftada doz günde bir defa verilen 2 mg'a çıkarılabilir. Eğer gerekirse, kan basıncında istenen azalmayı gerçekleştirmek için hastanın kişisel cevabına bağlı olarak dozaj benzer sürelerde tedricen artırılarak günde 4 mg, 8 mg ve 16 mg'a çıkarılabilir. Olağan dozaj günde tek doz olarak 2-4 mg'dır.

      Benign Prostat Hiperplazisi

      BPH'ın uzun dönem tedavisinde (48 aya kadar) doksazosinin sürekli etki ve emniyeti

      kanıtlanmıştır.

      Postüral hipotansiyon ve/veya senkop olasılığını en aza indirmek için CARDURA'nın önerilen başlangıç dozu günde bir kez 1 mg'dır (bkz. Bölüm 4.4). Bu amaçla 2 mg'lık tablet, ikiye bölünebilir çentikli tablet formunda sunulmuştur. Hastanın kişisel ürodinamiklerine ve BPH semptomlarına bağlı olarak doz, 2 mg'a, 4 mg'a ve önerilen en yüksek doz olan 8 mg'a kadar çıkarılabilir. Önerilen titrasyon aralığı 1-2 haftadır. Önerilen dozaj günde tek doz olarak 2-4 mg'dır.

      Uygulama şekli:

      Ağız yolu ile alınır.

      CARDURA sabah ya da akşam kullanılabilir.

      Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

      Böbrek yetmezliği:

      Böbrek yetmezliği olan hastalarda doksazosin farmakokinetiği değişmediği için ve doksazosinin mevcut böbrek disfonksiyonunu kötüleştirdiğine ilişkin herhangi bir kanıt bulunmadığı için, bu hastalarda mutad dozlar kullanılabilir. CARDURA diyaliz edilemez.

      Karaciğer yetmezliği:

      Hepatik metabolizma üzerine etkisi olduğu bilinen ilaçlarda (simetidin gibi) ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda sadece sınırlı veri vardır. Karaciğerde tamamen metabolize edilen bütün ilaçlarda olduğu gibi, CARDURA karaciğer fonksiyon bozukluğu kanıtı olan hastalara dikkatle uygulanmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve Bölüm 5.2).

      Pediyatrik popülasyon:

      Doksazosinin çocuklardaki ve adölesanlardaki etkililiği ve güvenliliği gösterilmemiştir.

      Geriyatrik popülasyon:

      Normal yetişkin dozu tavsiye edilir.

      4.3. Kontrendikasyonlar

      CARDURA aşağıdaki durumlarda kontrendikedir:

        Etkin madde

        6.1'de listelenen yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlılık olduğu durumlar,

        4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

        Postüral hipotansiyon / senkop

        Tedavinin başlangıcı: Doksazosinin alfa blokör etkisi ile bağlantılı olarak, hastalarda özellikle tedavinin başlangıcında, baş dönmesi ve halsizlik veya nadiren bilinç kaybı (senkop) ile kendini gösteren postüral hipotansiyon görülebilir (bkz. Bölüm 4.2). Bu nedenle, potansiyel postüral etkileri en aza indirmek için tedavi başlatılırken kan basıncı izlemek tedbirli bir tıbbi uygulama olacaktır. Etkili herhangi bir alfa blokörle tedavi başlatılırken, hastaya postüral hipotansiyondan ileri gelebilecek semptomların nasıl önlenebileceği ve bunlar görüldüğü takdirde ne gibi tedbirler alacağı hakkında bilgi verilmelidir. Hasta, doksazosin tedavisinin başlangıç döneminde, baş dönmesi veya halsizlik görüldüğü takdirde yaralanma ile sonuçlanabilecek durumlardan kaçınabilmek için uyarılmalıdır.

        Akut kardiyak durumları olan hastalarda kullanım

        Diğer tüm vazodilatör antihipertansif ajanlarda olduğu gibi, aşağıda belirtilen kardiyak durumları olan hastalara doksazosin uygulanırken dikkatli olunmasını tavsiye etmek tedbirli bir tıbbi uygulama olacaktır.

          aort stenozu veya mitral stenozdan kaynaklanan pulmoner ödem

          4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

          PDE-5 İnhibitörleri ile kullanım (sildenafil, tadalafil, vardenafil gibi):

          Doksazosinin PDE-5 inhibitörleri ile birlikte kullanımı bazı hastalarda semptomatik hipotansiyona sebep olabileceğinden, bu grup ilaçlar ile birlikte tedavide dikkatli olunmalıdır (bkz. Bölüm 4.4). Doksazosinin kontrollü salım formülasyonları ile herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

          Plazmadaki doksazosinin büyük bir kısmı (%98) proteine bağlıdır. İnsan plazmasındaki in vitro veriler doksazosinin, digoksin, fenitoin, varfarin veya indometazinin proteine bağlanması üzerinde bir etkisi olmadığını gösterir.

          İn vitro çalışmalar doksazosinin, sitokrom P450 3A4'ün (CYP3A4) bir substratı olduğunu göstermektedir. Doksazosin, klaritromisin, indinavir, itrakonazol, ketokonazol, nefazodon, nelfinavir, ritonavir, sakinavir, telitromisin veya vorikonazol gibi güçlü bir CYP3A4 inhibitörü ile birlikte uygulandığında dikkatli olunmalıdır (bkz. Bölüm 5.2).

          Doksazosin, klinik deneyimde, tiazid diüretikler, furosemid, beta blokör ilaçlar, non-steroid antiinflamatuar ilaçlar, antibiyotikler, oral hipoglisemik ilaçlar, ürikozürik ajanlar veya antikoagülanlarla beraber kullanıldığında herhangi bir advers ilaç etkileşmesi görülmemiştir. Bununla birlikte, uygun ilaç-ilaç etkileşimi çalışmalarından elde edilen veriler mevcut değildir.

          Doksazosin diğer alfa-blokörlerin ve diğer antihipertansiflerin kan basıncı düşürücü etkisini

          güçlendirir.

          22 sağlıklı erkek gönüllüde yapılan açık uçlu, randomize, plasebo kontrollü bir çalışmada, oral simetidinin günde iki defa 400 mg dozda uygulandığı dört günlük bir tedavi rejiminde, ilk gün tek doz 1 mg doksazosin uygulaması, doksazosinin ortalama EAA'sında %10'luk bir artışla sonuçlanırken, ortalama Cve doksazosinin ortalama yarı ömründe istatistiksel olarak anlamlı bir değişiklik olmamıştır. Simetidin ile birlikte doksazosinin ortalama EAA'sındaki %10'luk yükselme, plaseboyla birlikte doksazosinin ortalama EAA'sında %27 oranında görülen ve kişisel özelliklere bağlı farklılıkların dahilindedir.

          Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

          Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

          Pediyatrik popülasyon:

          Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

          4.6. Gebelik ve laktasyon

          Gebelik kategorisi: C'dir.

          Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

          Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda uygun bir doğum kontrol yöntemi kullanımı değerlendirilmelidir.

          Gebelik dönemi

          Hipertansiyon endikasyonu için:

          Doksazosinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

          Hamile kadınlarda yapılmış iyi kontrollü ve yeterli çalışma olmadığından, hamilelik sırasında CARDURA'nın güvenliliği henüz belirlenmemiştir. Dolayısıyla, CARDURA, hamilelik döneminde sadece, hekimin kanaatince potansiyel faydaları muhtemel risklerinden fazla ise kullanılmalıdır.

          Her ne kadar hayvan deneylerinde doksazosin ile teratojenik etkiler görülmemişse de çok

          yüksek dozlarda, hayvanlarda fetal hayatta kalmanın azaldığı görülmüştür (bkz. Bölüm 5.3).

          Benign Prostat Hiperplazisi (BPH) endikasyonu için:

          Bu bölüm uygulanabilir değildir.

          Laktasyon dönemi

          Hipertansiyon endikasyonu için:

          İnsan verileri çok sınırlı olmakla birlikte, anne sütünden doksazosin atılımının çok düşük olduğu (göreceli bebek dozunun %1'den az olduğu) görülmüştür. Yeni doğmuş bebek veya bebek için risk göz ardı edilemez. Buna göre, doksazosin, hamilelik ve emzirme döneminde sadece, hekimin kanaatince potansiyel faydaları muhtemel risklerinden fazla ise kullanılmalıdır.

          Benign Prostat Hiperplazisi (BPH) endikasyonu için:

          Bu bölüm uygulanabilir değildir.

          Üreme yeteneği/Fertilite

          Sıçanlarda yapılan çalışmalar, 12 mg/gün insan dozuyla elde edilenin yaklaşık 4 katı EAA maruziyet olan 20 mg/kg/gün oral dozlarla tedavi edilen erkeklerde düşük fertilite görülmüştür. Bu etki ilaç kesildikten sonraki iki hafta içinde geri dönüşümlüdür. Doksazosinin insanlarda erkek fertilitesi üzerinde herhangi bir etkisi bildirilmemiştir.

          4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

          Özellikle CARDURA tedavisine başlarken, makine veya motorlu araç kullanımında bozulma görülebilir.

          4.8. İstenmeyen etkiler

          Hipertansiyon

          Hipertansiyonlu hastalarla yapılan kontrollü klinik araştırmalarda, doksazosin tedavisine ilişkin en sık rastlanan yan etkiler postüral tipte (nadiren bayılma ile birlikte görülen) veya non-spesifik reaksiyonlardır.

          Benign Prostat Hiperplazisi

          BPH'de yapılan kontrollü klinik çalışmalar, hipertansiyondakine benzer yan etki profili

          gösterir.

          İstenmeyen etkiler sistem-organ sınıfı ve sıklık gruplandırmasına göre şu esaslar kullanılarak sıralandırılmaktadır: çok yaygın (≥1/10); yaygın (≥1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (≥1/1.000 ila <1/100); seyrek (≥1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

          Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

          Yaygın : Solunum yolu enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu

          Kan ve lenf sistemi hastalıkları

          Çok seyrek : Lökopeni, trombositopeni

          Bağışıklık sistemi hastalıkları

          Yaygın olmayan : Alerjik ilaç reaksiyonu

          Metabolizma ve beslenme hastalıkları

          Yaygın olmayan : Anoreksi, gut, iştahta artma

          Psikiyatrik hastalıklar

          Yaygın olmayan : Anksiyete, depresyon, uykusuzluk, ajitasyon, sinirlilik

          Sinir sistemi hastalıkları

          Yaygın : Baş dönmesi, baş ağrısı, somnolans

          Yaygın olmayan : Serebrovasküler olaylar, hipoestezi, senkop, tremor Çok seyrek : Postüral baş dönmesi, parestezi

          Göz hastalıkları:

          Çok seyrek : Görmede bulanıklaşma

          Bilinmiyor : İntraoperatif gevşek iris sendromu (bkz. Bölüm 4.4)

          Kulak ve iç kulak hastalıkları

          Yaygın : Vertigo

          Yaygın olmayan : Çınlama

          Kardiyak hastalıklar

          Yaygın : Palpitasyon, taşikardi

          Yaygın olmayan : Anjina pektoris, miyokard enfarktüsü Çok seyrek : Bradikardi, kardiyak aritmiler

          Vasküler hastalıklar

          Yaygın : Hipotansiyon, postüral hipotansiyon

          Çok seyrek : Sıcak basması

          Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

          Yaygın : Bronşit, öksürük, dispne, rinit

          Yaygın olmayan : Burun kanaması

          Çok seyrek : Bronkospazm

          Gastrointestinal hastalıklar

          Yaygın : Abdominal ağrı, dispepsi, ağız kuruluğu, bulantı Yaygın olmayan : Konstipasyon, gaz, kusma, gastroenterit, diyare

          Hepato-bilier hastalıklar

          Yaygın olmayan : Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallikler Çok seyrek : Kolestaz, hepatit, sarılık

          Deri ve deri altı doku hastalıkları

          Yaygın : Kaşıntı

          Yaygın olmayan : Deri döküntüsü

          Çok seyrek : Alopesi, purpura, ürtiker

          Kas-iskelet sistemi bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

          Yaygın : Sırt ağrısı, kas ağrısı Yaygın olmayan : Eklem ağrısı

          Seyrek : Kas krampları, kas güçsüzlüğü

          Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

          Yaygın : Sistit, üriner inkontinans

          Yaygın olmayan : Disüri, hematüri, idrara sık çıkma Seyrek : Poliüri

          Çok seyrek : İşeme bozukluğu, noktüri, idrarda artış

          Üreme sistemi ve meme hastalıkları

          Yaygın olmayan : İmpotans

          Çok seyrek : Jinekomasti, priapizm

          Bilinmiyor : Retrograd ejakülasyon

          Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

          Yaygın : Asteni, göğüs ağrısı, influenza benzeri semptomlar, periferik ödem

          Yaygın olmayan : Ağrı, yüzde ödem

          Çok seyrek : Yorgunluk, keyifsizlik

          Araştırmalar

          Yaygın olmayan : Kilo artışı

          Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

          Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi'ne (TÜFAM) bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e- posta: tufam@titck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).

          4.9. Doz aşımı ve tedavisi

          Aşırı doz hipotansiyona neden olmuşsa, hasta başı aşağıya doğru, sırtüstü yatar bir vaziyete getirilmelidir. Kişisel olarak hastanın durumuna göre, uygun olacağı düşünülen diğer destekleyici önlemler alınmalıdır.

          Bu önlem yeterli gelmezse, şok öncelikle hacim genişleticilerle tedavi edilmelidir. Gerekirse bundan sonra vazopresör kullanılmalıdır. Böbrek fonksiyonu izlenmeli ve gerektiğinde desteklenmelidir. Doksazosin yüksek derecede proteine bağlı olduğu için diyaliz endike değildir.


          5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

            5.1. Farmakodinamik özellikler

            Farmakoterapötik grup: Alfa-Adrenoreseptör Antagonistleri ATC kodu: C02CA04

            Etki mekanizması

            Doksazosin postsinaptik bölgede güçlü ve seçici bir alfa 1 adrenoseptör antagonistidir. Bu etkisiyle sistemik kan basıncında bir azalmaya neden olur. CARDURA'nın esansiyel hipertansiyonlu hastalarda günde bir kez oral kullanımı uygundur.

            Farmakodinamik etkileri

            Doksazosinin advers metabolik etkisi olmadığı gösterilmiştir ve beraberinde diabetes

            mellitus, gut ve insülin direnci olan hastalarda kullanım için uygundur.

            Doksazosinin, astımı olan, sol ventriküler hipertrofisi olan ve yaşlı hastalarda kullanımı uygundur. Doksazosinle tedavinin, sol ventriküler hipertrofide regresyon, trombosit agregasyonunun inhibisyonu ve doku plazminojen aktivatörü etkinliğinde iyileşme sağladığı gösterilmiştir. Ayrıca doksazosin, insülin direnci olan hastalarda insülin hassasiyetini artırır.

            Doksazosin antihipertansif etkisine ek olarak, uzun süreli çalışmalarda plazma total kolesterol, LDL ve trigliserid konsantrasyonlarında bir miktar bir azalma sağlamıştır. Bu nedenle özellikle hiperlipidemisi de olan hipertansif hastalara yararlı olabilir.

            Semptomatik BPH (Benign Prostat Hiperplazisi)'li hastalarda doksazosin uygulaması ürodinamiklerde ve semptomlarda anlamlı gelişme ile sonuçlanır. BPH'deki etkinin, müsküler bağ dokusu ve prostat kapsülü ve mesane boynunda yerleşmiş olan alfa- adrenoseptörlerinin selektif blokajından kaynaklandığı düşünülmektedir.

            5.2. Farmakokinetik özellikler

            Genel özellikler‌

            Emilim:

            İnsanlarda (genç erkek yetişkinler veya her iki cinsiyetten de yaşlılar) oral kullanımın ardından doksazosin iyi absorbe edilir ve dozun yaklaşık üçte ikisi biyolojik olarak kullanılabilir.

            Dağılım:

            Doksazosinin yaklaşık %98'i plazmada proteine bağlı olarak bulunur.

            Biyotransformasyon:

            Doksazosin, öncelikle O-demetilasyon ve hidroksilasyon ile metabolize olur. CARDURA'nın oral uygulamasından sonra metabolitlerin plazma konsantrasyonları düşüktür. İnsanda en aktif (6' hidroksi) metabolit ana bileşenin plazma konsantrasyonunun kırkta biri oranında mevcuttur, bu durum antihipertansif etkinliğin büyük oranda doksazosin kaynaklı olduğunu göstermektedir.

            Doksazosin karaciğerde yoğun şekilde metabolize edilir. İn vitro çalışmalar, eliminasyon için primer yolun CYP3A4 ile olduğunu; bunun yanı sıra daha az oranda da olsa CYP2D6 ve CYP2C9 metabolik yollarının da eliminasyona dahil olduğunu göstermektedir.

            Eliminasyon:

            Plazma eliminasyonu bifaziktir ve terminal plazma eliminasyon yarılanma ömrü 22 saattir. Bu durum, günde bir kez uygulanmasının temelini oluşturur. Doksazosin yoğun bir biçimde metabolize olup metabolitlerin büyük kısmı dışkı yoluyla ve %5'inden azı değişmemiş ilaç olarak atılır.

            Doğrusallık/Doğrusal olmayan durum:

            Yeterli bilgi yoktur.

            Hastalardaki karakteristik özellikler

            Böbrek yetmezliği:

            Böbrek bozukluğu olan hastalarda standart doksazosin ile yapılan farmakokinetik çalışmalarda normal böbrek fonksiyonları olan hastalar ile karşılaştırıldığında önemli farklılıklar olmadığı gösterilmiştir.

            Karaciğer yetmezliği:

            Karaciğer bozukluğu olan hastalarla ve karaciğer metabolizmasını etkilediği bilinen ilaçlar (örn; simetidin) üzerine etki ile ilgili sınırlı bilgi mevcuttur. Orta seviyede karaciğer bozukluğu olan 12 hastada yapılan bir klinik çalışmada, tek doz doksazosin uygulaması, eğri altı alan (EAA)'da %43 oranında bir artışla ve oral klerensde %40 oranında bir azalma ile sonuçlanmıştır. Doksazosin primer olarak O-demetilasyon ve hidroksilasyonla karaciğerde metabolize edilir. Tamamıyla karaciğer ile metabolize edilen diğer ilaçlarda olduğu gibi karaciğer fonksiyonlarında değişme olan hastalarda, doksazosin kullanımında dikkat edilmesi gereklidir (bkz. Bölüm 4.4).

            5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

            Güvenlilik farmakolojisinde, tekrarlanan doz toksisitesinde, genotoksisitede ve karsinojenisitede konvansiyonel hayvan çalışmalarına dayanan klinik öncesi veriler, insanlar için özel bir tehlike olmadığını ortaya koymaktadır.

            Hayvan testlerinde teratojenik etki görülmemesine rağmen, hayvanlarda, insanlarda önerilen maksimum dozdan yaklaşık 300 kez daha yüksek dozda fetal sağkalımda azalma gözlenmiştir.

            Tek bir oral dozda radyoaktif doksazosin verilen emziren sıçanlarda yapılan çalışmalar, doksazosinin, sıçan sütünde, anne plazma konsantrasyonunun yaklaşık 20 kat daha fazla konsantrasyonda biriktiğini göstermektedir.

            6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

              6.1. Yardımcı maddelerin listesi

              Sodyum nişasta glikolat Laktoz (sığır kaynaklı) Mikrokristal selüloz Magnezyum stearat Sodyum lauril sülfat

              6.2. Geçimsizlikler

              Geçerli değildir.

              6.3. Raf ömrü

              24 ay.

              6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

              30°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

              6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

              CARDURA tabletler 7, 20 ve 90 tabletlik blister ambalajlarda bulunmaktadır. Blister, alüminyum folyo ve PVDC kaplı PVC filmden oluşmaktadır.

              6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

              Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği†ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleriâ€ne uygun olarak imha edilmelidir.

              Astım Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır. Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Viatris İlaçları Ltd.Şti
    Geri Ödeme KoduA01658
    Satış Fiyatı 94.69 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 94.69 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikOriginal İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699532011114
    Etkin Madde Doksazosin Mesilat
    ATC Kodu C02CA04
    Birim Miktar 2
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 20
    Kalp Damar Sistemi > Periferik Etkili Antiadrenerjik İlaçlar > Doksazosin Mesilat
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 
    CARDURA 2 mg 20 tablet Barkodu