Bausch&Lomb İlaçları CARTEOL LP %2 uzun etkili 3 ml göz damlası KT Kullanmadan Önce

CARTEOL LP %2 uzun etkili 3 ml göz damlası Kullanmadan Önce

Karteolol Hcl }

Duyu Organları > Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Karteolol hcl Bausch-Lomb Sağlık ve Optik Ürünler Ticaret A.Ş. | Güncelleme : 17 June  2011

  • CARTEOL LP'yi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler CARTEOL LP'yi aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    • Karteolol hidroklorüre veya CARTEOL LP'nin diğer bileşenlerinden herhangi birine karşı alerjiniz varsa

    • Astım, şiddetli kronik tıkayıcı bronşit (hırıltılı solunum, nefes almada zorluk ve/veya uzun süreli öksürüğe neden olabilen şiddetli akciğer hastalığı) gibi solunum yolu hastalıklarınız varsa veya daha önce olduysa

    • Yavaşlamış kalp atım hızı, kalp yetmezliği veya kalp ritim bozukluklarınız (düzensiz kalp atımı) varsa

    • Bradikardi (dakikada 45-50 atımdan daha yavaş olmak üzere normale göre yavaşlamış kalp atım hızı) şikayetiniz varsa

    • Tedavi edilmemiş feokromositoma (şiddetli yüksek tansiyona neden olan bir hormonun aşırı üretimi) şikayetiniz varsa

      CARTEOL LP'yi aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

      Eğer, geçmişte veya halen aşağıdakiler sizde varsa, CARTEOL LP'yi kullanmadan önce doktorunuza danışınız;

    • Koroner kalp hastalığı (semptomlar arasında göğüs ağrısı veya göğüs darlığı, nefessiz kalma veya tıkanma), kalp yetmezliği, düşük tansiyon

    • Bradikardi (yavaş kalp atım hızı) gibi kalp atım bozuklukları

    • Nefes alma problemleri, astım veya kronik tıkayıcı akciğer hastalığı (hırıltılı solunum, nefes almada zorluk ve/veya uzun süreli öksürüğe neden olabilen akciğer hastalığı),

    • Kan dolaşım bozuklukları (Raynaud hastalığı veya Raynaud sendromu gibi), Karteolol düşük kan şekeri (hipoglisemi) belirti ve semptomlarını maskeleyebileceğinden, diyabet

    • Karteolol belirti ve semptomları maskeleyebileceğinden, aşırı tiroid bezi aktivitesi

    • Tedavi edilmiş feokromositom

    • Psöriyazis (sedef hastalığı)

    • Kornea (göz bebeğinin önündeki saydam tabaka) hastalığı

    • Alerjik reaksiyon öyküsü,

    • Böbrek veya akciğer hastalığı

      Karteolol, anestezi sırasında kullanılan bazı ilaçların etkilerini değiştirebileceğinden, ameliyat olmadan önce Carteol LP kullandığınızı doktorunuza söyleyiniz.

      Bu ürünü kullanırken ürünün tedavi edici etkinliğine karşı direncinizin olup olmadığını izlemek için tedavinin başlangıcında ve daha sonra yaklaşık 4 haftada bir düzenli göz muayenesinden geçmeniz gerekir. Ayrıca, uzun süreli tedavi durumunda muayenelerde tedavinin başarısız olup olmadığı da (ilacın etkisinin olmaması) kontrol edilecektir.

      Kontakt lens kullanıyorsanız: Bu ürün sınıfı gözyaşı salgısını azaltabileceğinden kontakt lens kullanımında toleranssızlık riski doğurabilir. Aynı zamanda, kullanılan koruyucu (benzalkonyum klorür) yumuşak kontakt lens tarafından emilebilir ve lensin rengini değiştirebilir. Bu ilacı kullanmadan önce kontakt lenslerinizi çıkarmalı ve tekrar takmadan önce 15 dakika beklemelisiniz.

      Benzalkonyum klorür, özellikle göz kuruluğunuz veya kornea (gözün önündeki şeffaf tabaka) bozukluklarınız varsa, gözde tahrişe neden olabilir. Bu ilacı kullandıktan sonra gözünüzde bir anormallik, batma veya ağrı hissederseniz doktorunuzla konuşunuz.

      Göz bebeğinin önündeki saydam tabakada (kornea) ciddi hasar varsa, içerdiği fosfatın çok nadir vakalarda kalsiyum birikimine bağlı olarak kornea üzerinde bulanık hareler gelişebilir.

      Bu ilaç, anti-doping testlerinde pozitif sonuç verebilen bir etkin madde içerir.

      Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

      CARTEOL LP'nin yiyecek ve içecek ile kullanılması

      CARTEOL LP'nin herhangi bir yiyecek ile etkileşime girdiği bilinmemektedir.

      Hamilelik

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Hamileyseniz veya hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Doktorunuz gerekli görmedikçe hamileyken CARTEOL LP'yi kullanmayınız.

      Karteolol hidroklorürün hamile kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri yoktur. Sistemik emilimi azaltmak için bkz. Bölüm 3.

      Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Emzirme

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Emziriyorsanız CARTEOL LP'yi kullanmayınız. Karteolol hidroklorür, anne sütüne geçebilir.

      Beta-blokerler anne sütüne geçebilir. Ancak göz damlasında terapötik dozlarda bulunan Karteolol hidroklorürün, anne sütünde bebek için klinik beta-blokaj semptomlarına yol açacak miktarlarda bulunması mümkün değildir. Sistemik emilimi azaltmak için bkz. Bölüm 3.

      Emzirirken herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuza danışınız.

      Araç ve makine kullanımı

      İlaç uygulandığında görme bozukluğu söz konusu olursa, araç veya makine kullanmayınız. Araç ya da makine kullanmaya başlamadan önce görmenizin tekrar netleşmesini bekleyiniz.

      CARTEOL LP'nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

      Benzalkonyum klorür, göz irritasyonuna neden olabilir.

      Yumuşak kontak lenslerle temasından kaçınınız. Uygulamadan önce kontakt lensi çıkartınız ve lensi takmak için en az 15 dakika bekleyiniz.

      Yumuşak kontakt lenslerin renklerinin bozulmasına neden olduğu bilinmektedir.

      CARTEOL LP, damlatma sıklığının günde bir defaya indirilmesini sağlayan, biyoadhezyon ve iyon etkileşimleri gibi fiziksel özellikleri olan suda çözünür bir polimer (aljinik asit) içermektedir.

      Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

      CARTEOL LP, glokom tedavisinde kullandığınız göz damlaları da dahil olmak üzere, kullanmakta olduğunuz diğer ilaçları etkileyebilir veya bunlardan etkilenebilir.

      Doktorunuz size başka göz damlası verir ise, ilk önce bu göz damlalarını damlatmalı ve diğer damlaları damlatmadan önce 15 dakika beklemelisiniz. CARTEOL LP, son damladan 15 dakika sonra ve en son sırada damlatılmalıdır.

      Bu ilaç belirli bir glokom tipinin (kapalı açılı glokomu) tedavisinde kullanıldığında, doktorunuz bunu size bir de miyotik (göz bebeğini daraltan ilaç) göz damlası reçete edebilir.

      Carteol LP ile eş zamanlı adrenalin/epinefrin içeren bir göz damlası kullanıyorsanız, göz bebeğinde genişleme riski nedeniyle izleme amaçlı göz muayeneleri gerekir.

      CARTEOL LP ile eş zamanlı ağızdan beta-bloker sınıfı ilaçlar alıyorsanız, genellikle CARTEOL LP dozunun ayarlanması gerekir.

      Beta-bloker sınıfı etkin madde içeren damlalarının göze uygulandıktan sonra kana karışma miktarı düşük olsa da, ağızdan alınan beta-bloker sınıfı ilaçlarla etkileşimi olabileceğini unutmamalısınız:

    • Amiodaron (kalp atım bozukluklarının tedavisinde kullanılır), belirli kalsiyum antagonist grubu ilaçların (bepridil, verapamil, diltiazem gibi hipertansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar) veya diğer beta-bloker sınıfı ilaçların (kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan) kullanımı önerilmez.

    • Tüm beta-blokerler hipogliseminin (düşük kan şekeri) çarpıntı ve kalbin hızlı atması gibi belli semptomlarını maskeleyebilir:

    • Kanda lidokain düzeyinin (damar yoluyla uygulanan) artması, kardiyak ve nörolojik yan etki riskinin artmasına yol açabilir.

      Birden fazla topikal oftalmik tıbbi ürün kullanıldığında, ilaç uygulamaları en az 15 dakika aralıklarla yapılmalıdır. Göz merhemleri en son uygulanmalıdır.

      Kan basıncını düşürmeye yönelik ilaçlar, kalp ilaçları veya diyabet ya da multipl skleroz tedavisinde kullanılan ilaçlar alıyorsanız veya almayı planlıyorsanız doktorunuza söyleyiniz.

      Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

  • Yüksek Tansiyon Yüksek Tansiyon  Hipertansiyon sürekli anormal derecede yüksek olan kan basıncıdır. Tansiyon atardamarlarınızdaki kanın basıncıdır.
    İnme İnme  İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına yol açar.
    Yüksek Tansiyon Yüksek Tansiyon Hipertansiyon sürekli anormal derecede yüksek olan kan basıncıdır. Tansiyon atardamarlarınızdaki kanın basıncıdır.
    Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
    Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Bausch-Lomb Sağlık ve Optik Ürünler Ticaret A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA01673
    Satış Fiyatı 113.62 TL [ 19 Nov 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 113.62 TL [ 8 Nov 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu3400935789525
    Etkin Madde Karteolol Hcl
    ATC Kodu S01ED05
    Birim Miktar 2
    Birim Cinsi G/ML
    Ambalaj Miktarı 1
    Duyu Organları > Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Karteolol hcl
    İthal ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    CARTEOL LP %2 uzun etkili 3 ml göz damlası Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    19 Nov 2024113.62 TL
    8 Nov 2024113.62 TL
    1 Nov 2024113.62 TL
    25 Oct 2024113.62 TL
    18 Oct 202492.01 TL
    11 Oct 202492.01 TL
    4 Oct 202492.01 TL
    27 Sep 202492.01 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları