Sanovel İlaçları CEDRINA XR 400 mg uzatılmış salınımlı 30 tablet KT Saklanması

CEDRINA XR 400 mg uzatılmış salınımlı 30 tablet Saklanması

Ketiapin }

Sinir Sistemi > Antipsikotikler > Ketiapin Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. | Güncelleme : 28 October  2015

  • CEDRiNA XR'm saklanmast

  • Ba hklan yer almaktadir.

    1. CEDRiNA XR nedir ve ne i in kullamhr?

      CEDRiNA XR, beyaz renkli, oblong, bikonveks film kaph tablettir. CEDRiNA XR, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulmaktadir.

      CEDRiNA XR etkin maddesi ketiapin olan, antipsikotikler (psikiyatrik hastahklann tedavisinde kullamlan ilac;lar) olarak adlandmlan ilac; grubuna ait bir ilac;tir.

      CEDRiNA XR a ag1daki hastahklann tedavisinde etkilidir:

      • Bipolar bozukluga e lik eden major depresif ataklar: Bu durumda kendinizi iizgiin hissedersiniz. Karamsarhk, suc;luluk, enerji kayb1, i tah azalmas1 ve uykusuzluk hissedebilirsiniz.

      • Bipolar bozuklukta orta-ileri derece mani ataklan: a m co kulu, heyecanh, mutlu, merakh veya hiperaktif olursunuz (uykuya her zamankinden daha az ihtiyac; duyar, daha konu kan olur, dii iincelerin veya fikirlerin h1zla ak1p gec;tigini fark edebilirsiniz) ya da sald1rgan veya y1kic1 tav1rlar dahil karar verme yeteneginizde zafiyet olu ur.

      • Daha once ketiapin tedavisine cevap vermi olan bipolar bozuklugu olan hastalarda mani ve depresif ataklann niiks etmesinin onlenmesinde.

      • Sizofreni: gerc;ekte var olmayan eyleri duyabilir veya hissedebilirsiniz; gerc;ek olmayan eylere inamrsm1z ya da garip iiphe, endi e, kafa kan 1khg1, suc;luluk, gerginlik, can s1kmtts1 hissedersiniz.

        CEDRiNA XR major depresif bozuklukta, major depresif ataklarm tedavisinde kullamld1gmda bu hastahklann tedavisinde kullamlan ba ka bir ilaca ilave olarak almacakt1r.

        Kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuz CEDRiNA XR rec;etenizi yazmaya devam edebilir.

    2. CEDRiNA XR'1 kullanmadan once dikkat edilmesi gerekenler

      CEDRiNA XR bellek ve dii iince bozukluguna yol a(yan beyin fonksiyon kayb1 (demans) olan, ileri ya taki hastalar tarafmdan kullamlmamahdir. Bunun nedeni, CEDRiNA XR'm da i(yinde bulundugu gruptan olan ila(ylarm, demans1 olan ya h hastalarda inme ve baz1 vakalarda oliim riskini artirabilmesidir.

      CEDRiNA XR ve bu sm1ftaki diger ilac;larla yap1lan klinik c;ah malarda, demans1 ve davram sal bozuklugu olan ya h hastalarda oliim riskinde art1 raporlanm1 t1r. CEDRiNA XR bu tilr kullammda onayh degildir.

      Antidepresan ila larm ozellikle (yocuklar ve 24 ya ma kadar olan gen(ylerdeki kullammlarmm intihar dii iince ya da davram lanm artirma olas1hg1 bulunmaktadir. Bu nedenle ozellikle tedavinizin ba lang1c1 ve ilk aylarmda veya ilal; dozunuzun art1nlma/azaltdma ya da kesilme donemlerinde sizde ortaya l;Ikabilecek huzursuzluk, a 1n hareketlilik gibi beklenmedik davram degi ikliklerine ya da intihar olas1hgma kar • doktorunuz sizi yakmdan takip edecektir. Durumunuzda herhangi bir kotiile me olursa, intihar dii iincesi veya davram • ya da kendinize zarar verme dii iincesi ortaya pkarsa en k1sa zamanda doktorunuzu aray1mz.

      CEDRiNA XR'118 ya m altmdaki hastalarda kullamm1 onerilmez.

      CEDRiNA XR'1 a ag1daki durumlarda KULLANMAYINIZ

      Eger;

      • Etkin madde ketiapine veya CEDRiNA XR'm herhangi bir bile enine (yard1mc1 maddeler listesine bakm1z) alerjikseniz,

      • A ag1daki ilac;lardan herhangi birini kullamyorsamz:

        • HIV tedavisinde kullamlan baz1 ilac;lar (didanozin, lopinavir, ritonavir gibi HIV­ proteaz inhibitorleri),

        • Mantar enfeksiyonlanna kar 1 kullamlan azol sm1f1 ilac;lar (ketokonazol, flukonazol, itrakonazol gibi),

        • Enfeksiyonlann tedavisinde kullamlan eritromisin, klaritromisin gibi baz1 ilac;lar,

        • Nefazodon gibi baz1 depresyon ilac;lan,

          Eger ernin degilseniz CEDRiNA XR alrnadan once doktorunuza veya eczacm1za dam m1z.

          CEDRiNA XR'1 a ag1daki durumlarda DiKKATLi KULLANINIZ

          Eger;

      • Sizde veya ailenizden birisinde kalp hastahg1 varsa ya da gec;mi te olduysa (omegin kalp ritm bozuklugu, kalp kasmm zaytfhg1 veya kalp iltihaplanmas1 varsa ya da kalp atl nuza etki eden herhangi bir ilac; kullamyorsamz),

      • Tansiyonunuz dli iik:se,

      • Felc; gec;irdiyseniz ve ozellikle ileri ya taysamz,

      • Karaciger hastahgm1z varsa,

      • Kriz gec;irmi seniz (nobet),

      • Seker hastahgm1z (diyabet) veya eker hastas1 olma riskiniz varsa. CEDRiNA XR kulland1gm1zda doktorunuz kan eker seviyelerinizi kontrol edebilir.

      • Gec;mi te ilac;lardan kaynaklanan veya onlarla ilgisi bulunmayan herhangi bir nedenle akyuvar (beyaz kan hiicresi) saym1z dii iik bulunduysa,

      • Demans1 (beyin i lev kayb1) olan ya h birisi iseniz. CEDRiNA XR kullamlmamahdtr; c;iinkii CEDRiNA XR'm ait oldugu grup ilac;larla, demans1 olan ya h ki ilerde inme riskini ya da baz1 vakalarda oliim riskini art1rabilir.

      • Bu grup ilac;lar kan p1ht1s1 olu umu ile ili kili oldugundan, sizde ya da ailenizde damar ic;inde kan p1ht1la ma oykiisii varsa,

      • Normal gece uykusundayken ktsa periyotlarda nefes durmas1 (uyku apnesi olarak ifade edilir) durumu ya 1yorsamz veya ya ad1ysamz ve ald1gm1z ilac;lar normal beyin aktivitelerini yava latlyorsa (depresanlar),

      • Mesanenizi tarnamen bo altamayacagm1z bir durumunuz (iiriner retansiyon), biiyiiyen bir prostatm1z, bagtrsaklarnuzda t1kamkhk veya goziiniizde basmc; art1 1 varsa. Bu dururnlar, bazen baz1 tibbi durumlann tedavisinde sinir hiicrelerinin i levini etkileyen ilac;lardan ("anti-kolinerjikler") kaynaklamr.

      • Toplar damarlanmzda bir probleminiz varsa. CEDRiNA XR'm, seyrek olarak toplar damar tikamkhgma neden olma riski bulunmaktadtr. Tedavi oncesinde ve s1rasmda tum risk faktorleri belirlenmeli ve gerekli onlemler almmahd1r.

      • Alkol veya ilac; kotiiye kullanmu oykiiniiz varsa.

        CEDRiNA XR'1 kulland1ktan sonra a ag1daki belirtilerden herhangi biri sizin ic;in gec;erliyse hemen doktorunuza dam m1z:

      • Noroleptik malign sendrom olarak bilinen, ate , ciddi kas tutulmas1, terleme ve bilinc; kaybmm birlikte goriilmesi. Bunun ic;in, acil ttbbi tedavi gerekebilir.

      • <;::ogunlukla yiiz veya dilde kontrolsiiz hareketler,

      • Ba donmesi veya ciddi uykulu hissetrne durumu. Bu, ya h hastalarda, kazalara bagh yaralanma (dii me) riskini yiikseltebilir.

      • Nobetler,

      • Uzun siireli ve agnh ereksiyon (priapizm).

        Boyle belirtilere bu tip ilac;lar sebep olabilir.

        Eger a ag1daki belirtileri hissederseniz miirnkiin olan en k1sa siirede doktorunuza soyleyiniz:

      • Ate , grip benzeri belirtiler, bogaz agns1 ya da diger bir enfeksiyon ki bunlar dii iik akyuvar (beyaz kan hiicresi) say1s111111 sonucu olu abilir; CEDRiNA XR'm durdurulmas1 ve/veya tedavi verilmesi gerekebilir.

      • inat91 karm agnsmm e lik ettigi kab1zhk veya tedaviye cevap vermeyen kab1zhk; c;iinkii bunu bag1rsagm daha ciddi t1kanmas1 izleyebilir.

      • intihar dii iincesi ve depresyonda kotiile me

        Depresyon ya 1yorsarnz bazen kendinize zarar verme veya oldiirme ile ilgili dii iinceler akhrnza gelebilir. Bu ilac;lann tiimiinde etkinin goriilmesi, genellikle yakla 1k iki hafta fakat bazen daha uzun siirdiigiinden, tedaviye ilk ba land1g1 s1rada bu dii iinceler artabilir. Bu dii iinceler ayrn zamanda ilac1111z1 almay1 aniden b1rakmarnz durumunda da artabilir. Eger bir gene; yeti kinseniz boyle dii iinmeniz daha olas1d1r. Klinik c;ah malardan elde edilen bilgiler, depresyon goriilen 25 ya m altmdaki gene; yeti kinlerde intihar dii iinceleri ve/veya intihar davra111 1 riskinin daha yiiksek oldugunu gostermi tir.

        Herhangi bir zamanda kendinize zarar verme veya oldiirme dii iinceleri akhmzdan gec;erse derhal doktorunuzla temas kurun veya bir hastaneye ba vurun. Bir akrabarnza veya yakm arkada m1za depresyon gec;irdiginizden bahsetmeniz ve onlardan bu kitap91g1 okumalanrn istemeniz yararh olabilir. Depresyonun kotiile tigini dii iinmeleri veya davrarn lanmzdaki degi iklikler konusunda endi elenmeleri durumunda bunu size soylemelerini isteyebilirsiniz.

        Kilo alma

        CEDRiNA XR alan hastalarda kilo alma goriilmii tiir. Siz ve doktorunuz kilonuzu diizenli olarak kontrol etmelisiniz.

        (:ocuklar ve ergenler

        CEDRiNA XR c;ocuklarda ve 18 ya altl ergenlerde kullamlmaz.

        Bu uyanlar gec;mi teki herhangi bir donemde dahi olsa, sizin 1y111 gec;erliyse liitfen doktorunuza da111 1111z.

        CEDRiNA XR'm yiyecek ve h;ecek ile kullamlmas1

      • CEDRiNA XR'1, yiyeceklerden etkilenebileceginden, ac; karnma yemeklerden en az bir saat once veya yatmadan once ahrnz.

      • Ne kadar alkol ald1gm1za dikkat ediniz. C::iinkii CEDRiNA XR ile alkoliin birle en etkileri sizi uykulu yapabilir.

      • CEDRiNA XR tedavisi ahrken greyfurt suyu ic;meyiniz. ilacm etki etme yolunu degi tirebilir.

        Hamilelik

        jzacz kullanmadan once doktorunuza veya eczaczmza dam§zmz.

        Eger gebe oldugunuzu dii iiniiyorsamz veya hamile kalmay1 planhyorsamz, CEDRiNA XR almadan once doktorunuza da111 1111z. Doktorunuzla gorii meden hamilelik esnasmda CEDRiNA XR almamahsm1z.

        Gebeligin son ii<; aymda, antipsikotik ilac;lara ( izofreni, psikotik depresyon gibi psikiyatrik hastahklann tedavisinde etkili) maruz kalan yeni doganlar, dogumu takiben iddeti degi ebilen, anormal kas hareketleri ve/veya ilac; kesilme belirtileri a91smdan risk altmdad1rlar. Bu belirtiler, huzursuzluk, kaslann a m gerginligi, kaslann gerginligini yitirmesi, titreme, uykululuk hali, solunum giic;liigii veya beslenme bozukluklandtr. Eger bebeginizde bu belirtilerden herhangi biri geli irse, doktorunuzla temasa gec;melisiniz.

        Tedaviniz szrasznda hamile oldugunuzufark ederseniz hemen doktorunuza dam§znzz.

        Emzirme

        jzacz kullanmadan once doktorunuza veya eczaczmza dam§znlz.

        ilac1 kulland1gm1z si.ire boyunca bebeginizi emzirmeyiniz.

        Ara ve makine kullamm1

        Kulland1gm1z bu ila9 uykunuzu getirebilir. Bu tabletlerin sizi nas1l etkiledigini ogrenene dek ara9 ya da makine kullanmaym1z.

        CEDRiNA XR'm i eriginde bulunan baz1 yard1mc1 maddeler hakkmda onemli bilgiler CEDRiNA XR bir eker tipi olan laktoz i9erir. Doktorunuz size baz1 ekerlere kar 1 tahammiilsi.izli.igi.ini.izi.in oldugundan soz etmi se, bu ilac1 almadan once doktorunuza dam 1mz.

        Diger ila lar ile birlikte kullamm1

        A ag1daki ila9larla birlikte CEDRiNA XR kullanmaym1z:

      • AIDS (HIV) tedavisinde kullamlan baz1 ila9lar (didanozin, lopinavir, ritonavir gibi HIV­ proteaz inhibitorleri),

      • Mantar enfeksiyonlarmm tedavisi i9in kullamlan azol sm1fi ila9lar (ketokonazol, flukonazol, itrakonazol gibi),

      • Eritromisin veya klaritromisin (enfeksiyon tedavisinde kullamhr),

      • Nefazodon gibi depresyon ila9lan,

        A ag1daki ila9lan kullamyorsamz doktorunuza bildiriniz.

      • Sara (epilepsi) ila9lan (fenitoin veya karbamazepin gibi),

      • Tansiyon (yi.iksek kan basmc1) ila9lan,

      • Barbiti.iratlar (uykusuzluk tedavisinde ),

      • Tiyoridazin veya lityum (diger antipsikotik ila9lar),

      • Kalp at1mm1za etki eden ila9lar: Mesela dii.iretikler (odem attnc1) gibi elektrolitlerin dengesizligine (kanda potasyum ve magnezyumun di.i i.ik seviyelerde olmas1) sebep olan ila9lar ya da baz1 antibiyotikler (enfeksiyonlann tedavisinde kullamlan ila9lar) gibi,

      • Kab1zhga sebep olabilen ila9lar,

      • Baz1 tibbi durumlann tedavisinde sinir hi.icrelerinin i levini etkileyen ila9lar ("anti kolinerjik").

        Herhangi bir ilacm1z1 kesmeden once li.itfen doktorunuzla konu unuz.

        Eger rer;eteli ya da rer;etesiz herhangi bir ilacz §U anda kullamyorsamz veya son zamanlarda kullandzysamz lutfen doktorunuza veya eczacznzza bunlar hakkznda bilgi veriniz.

        idrarda ila taramas1

        Eger idrarda ila9 taramas1 yap1hyorsa, CEDRiNA XR kullanmamz nedeniyle metadon veya depresyon i9in kullamlan trisiklik antidepresanlar (TSA) olarak adlandmlan ila9lardan kullanm1yor olsamz dahi, baz1 test metotlan bu ila9lar i9in pozitif sonu9 almmasma neden olabilir. Boyle bir sonu9 ahmrsa, daha spesifik testlerle sonu9lann dogrulanmast gerekebilir.

    3. CEDRiNA XR nasd kullamhr?

      Uygun kullamm ve doz/uygulama s1khg1 h;in talimatlar:

      CEDRiNA XR'1 kullamrken her zaman doktorunuzun talimatlanna kesin olarak uyunuz. Emin olmad1gm1zda doktorunuza veya eczacm1za sorunuz.

      Ba lang19 dozunuza doktorunuz karar verecektir. idame doz (giinliik doz) hastahgm1za ve ihtiyacm1za baghd1r, ama genellikle 150 mg ila 800 mg arasmda olacaktir.

      Uygulama yolu ve metodu:

      • Tabletlerinizi giinde bir defa alacaksm1z.

      • Tabletleri bolmeyin, 9ignemeyin veya ezmeyiniz.

      • Tabletlerinizi biitiin olarak, bir miktar suyla yutunuz.

      • ilacm1z yiyeceklerden etkilenebileceginden a9 kamma ahmz, yemeklerle beraber almay1111z (yemeklerden en az 1 saat once veya yatmadan once ahmz, doktorunuz size ne zaman kullanmamz gerektigini soyleyecektir).

      • CEDRiNA XR kullamrken greyfurt suyu i9meyiniz. ilacm etki etme yolunu etkileyebilir.

      • Doktorunuz size soylemeden, kendinizi iyi hissetseniz bile tabletlerinizi almay1 durdurmay1mz.

        Degi ik ya gruplan

        <;ocuklar ve ergenlerde kullamm1:

        CEDRiNA XR'm 9ocuklarda ve 18 ya m altmdaki ergenlerde kullamm1 onerilmez.

        Ya hlarda kullamm1:

        Ya h iseniz doktorunuz dozunuzu degi tirebilir.

        Ozel kullamm durumlan Bobrek yetmezligi:

        Bobrek yetmezligi olan hastalarda doz ayarlanmasma ihtiya9 yoktur.

        Karaciger yetmezligi:

        Karaciger problemleriniz varsa doktorunuz dozunuzu degi tirebilir.

        Eger CEDRiNA XR 'zn etkisinin c;ok giic;lii veya zayif olduguna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczaczmz ile konu$unuz.

        Kullanmamz gerekenden daha fazla CEDRiNA XR kulland1ysamz

        CEDRiNA XR'dan kullanmanzz gerekendenfazlasznz kullanmz$sanzz, derhal bir doktor veya eczacz ile konu$unuz.

        Doktorunuzun sizin 19111 re9etenize yazd1gmdan daha fazla CEDRiNA XR alm1 samz uyuklama, sersemlik ve anormal kalp ati lan hissedebilirsiniz. Doktorunuzla irtibata ge9iniz ve dogruca en yakm hastaneye gidiniz. CEDRiNA XR tabletlerinizi yammzda gotiiriiniiz.

        CEDRiNA XR'1 kullanmay1 unutursamz

        Unutulan dozlarz dengelemek ir;in r;ift doz almayznzz.

        Unuttugunuz tableti, bir sonraki dozun almma saatine 90k yakm olmad1g1 siirece, hattrlar hattrlamaz hemen alm.

        CEDRiNA XR ile tedavi sonlandirdd1gmda olu abilecek etkiler

        CEDRINA XR kullanmay1 aniden durdurursamz, uyuyamayabilirsiniz (uykusuzluk) ya da kendinizi hasta hissedebilirsiniz (bulant1) veya ba agns1, ishal, hasta olma (kusma), ba donmesi ya da huzursuzluk halleri geli ebilir.

        Doktorunuz size tedaviyi durdurmadan once, dozu yava yava azaltmamz1 onerebilir.

        Bu ilacm kullamm1yla ilgili ba ka sorulanmz olursa, doktorunuza veya eczac1mza sorunuz.

    4. Olas1 yan etkiler nelerdir?

      Herkeste olu masa da tiim ila9lar gibi bu ila<; da yan etkilere neden olabilir.

      A ag1dakilerden biri olursa, CEDRiNA XR'Lkullanmay1 durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakm hastanenin acil boliimiine ba vurunuz:

      • Nefes alma gii9liigii veya oka neden olabilen ciddi alerjik reaksiyonlar (anaflaktik reaksiyonlar).

      • Deride kabarc1klar, deride i me ve ag1z 9evresinde i me dahil alerjik reaksiyonlar.

      • Deride ani kabarma, genellikle goz 9evresi, dudaklar ve bogazda i me (anjiyoodem).

        Bunlann hepsi 90k ciddi yan etkilerdir. Eger bunlardan biri sizde rnevcut ise, sizin CEDRiNA XR'a kars1 ciddi alerjiniz var demektir. Acil ttbbi miidahaleye veya hastaneye yatmlmamza gerek olabilir.

        Bu yan etkiler seyrek olarak goriiliir. Yan etkiler u ekilde s1mflandmhr:

        ok yaygm : 10 hastamn en az l 'inde goriilebilir.

        Yaygm : 10 hastanm birinden az, fakat 100 hastanm birinden fazla goriilebilir. Yaygm olrnayan : 100 hastanm birinden az, fakat 1.000 hastanm birinden fazla goriilebilir. Seyrek : 1.000 hastanm birinden az, fakat 10.000 hastanm birinden fazla goriilebilir. ok seyrek : 10.000 hastanm birinden az goriilebilir.

        Bilinmiyor : Eldeki verilerden tahmin edilerniyor. CEDRiNA XR'm diger yan etkileri unlardtr:

        (:ok yaygm:

      • Ba donmesi (bay1lmaya neden olabilir), ba agns1, ag1z kurulugu,

      • Uyuklarna hali (CEDRiNA XR alrnaya devarn ettiginizde zarnanla ge9ebilir) ( dii rneye neden olabilir),

      • ilacm kesilme sernptomlan (CEDRiNA XR kullanmay1 kestiginizde goriilen belirtiler); bunlara uyuyarnarna (uykusuzluk), hasta olrna (bulanti), ba agns1, ishal, hasta olrna (kusma), ba donrnesi ve huzursuzluk dahildir. ilacm en az 1 ila 2 haftahk bir periyotta kaderneli olarak kesilmesi onerilir.

      • Kilo ahm1,

      • Anormal kas hareketleri. Bunlara kas hareketlerinin ba lamasmda zorluk, titreme, rahats1zhk veya agns1z kas tutulmas1 dahildir.

      • Baz1 yaglann miktannda degi iklikler (trigliseridler ve toplam kolesterol).

        Yaygm:

      • Kalp h1zmda art1 (ta ikardi),

      • Kalp c;ok gi.ic;li.i c;arp1yor, c;ok h1zh atlyor ya da kalp atl lan arasmda atlama oluyor gibi hissetmek,

      • Kab1zhk, mide bozuklugu (haz1ms1zhk),

      • Halsizlik ve gi.ic;si.izli.ik hissi,

      • Kol veya bacaklarda i me,

      • Ayaga kalkmca kan basmcmm di.i mesi (ortostatik hipotansiyon) ve buna bagh olarak ba donmesi veya bay1lma hissi (di.i meye neden olabilir),

      • Kan ekerinin yi.ikselmesi,

      • Bulamk gorme,

      • Anormal riiyalar ve kabuslar,

      • Ac;hk hissi (i tah art1 1),

      • Uyaranlara kar 1 a m duyarh olma durumu,

      • Konu ma ve telaffuzda gi.ic;liik,

      • Depresyonda art1 ve intihar di.i iinceleri,

      • Nefes darhg1,

      • Kusma (ozellikle ya hlarda),

      • Atq,

      • Kandaki tiroid hormonlan miktarlannda degi iklikler,

      • Baz1 kan hiicresi tiplerinin say1larmda azalmalar,

      • Kanda olc;i.ilen karaciger enzimleri miktarlannda artl lar,

      • Kanda prolaktin hormonu miktannda art1 lar. Prolaktin hormonunun yiikselmesi nadir vakalarda a ag1dakilere yol ac;abilir:

        • Erkeklerde ve kadmlarda memede i lik ve beklenmedik ekilde si.it gelmesi.

        • Kadmlann adet gormemesi ya da di.izensiz adet gormesi.

          Yaygm olmayan:

      • Nobetler,

      • Deride kabarc1klar, deride i me ve ag1z c;evresinde i me dahil alerjik reaksiyonlar,

      • Bacaklarda huzursuzluk hissi (huzursuz bacak sendromu olarak da adlandmhr),

      • Yutkunmada gi.ic;li.ik,

      • Ozellikle yi.izde ve dilde istem d1 1 hareketler,

      • Cinsel aktivitede bozukluk,

      • Seker hastahg1 (diyabet),

      • EKG'de goriilen, kalbin elektriksel aktivitesindeki degi iklik (QT uzamas1),

      • Tedaviye ba land1gmda normal kalp h1zmdan daha yava atma goriilebilir ve dii i.ik kan basmc1 ve bay1lma ile ili kilendirilebilir,

      • idrar yapma gi.ic;li.igi.i,

      • Bay1lma (dii meye neden olabilir),

      • Geniz t1kamkhg1,

      • Alyuvar (kirm1z1 kan hiicre) miktannda azalma,

      • Kanda sodyum miktannm azalmas1,

      • Notropeni,

      • Onceden var olan eker hastahgmm (diyabet) kotille mesi.

        Seyrek:

      • Ate , terleme, kaslarda sertle me, 90k uykulu hissetme ya da bay1lmanm bir kombinasyonu ("noroleptik malign sendrom" olarak adlandmlan bir bozukluk),

      • Derive gozlerde sararma (sanhk),

      • Karaciger iltihab1 (hepatit),

      • Priapizm (uzun siiren ve agnh ereksiyon),

      • Gogiislerde i me ve beklenmedik bir ekilde anne siitii iiretilmesi (galaktore),

      • Adet diizensizligi,

      • Gogiis agnsma ve nefes almada zorluga neden olacak ekilde kan damarlan boyunca akcigere dogru ilerleyen, 6zellikle bacak damarlanndaki kan p1ht1la mas1 (bacaklarda i me, agn ve kirm1z1hk belirtileri). Bu belirtilerden herhangi biri meydana geldiginde derhal doktorunuza ba vurunuz.

      • Uyku halindeyken yiiriimek, konu mak, yemek yemek ve diger aktivitelerde bulunmak,

      • Viicut s1cakhgmm azalmas1 (hipotermi),

      • Pankreas iltihab1,

      • A ag1daki durumlardan ii<;iiniin veya daha fazlasmm bile imi olan bir durum (metabolik sendrom da denir): Kann bolgesinde yag art1 1, "iyi kolesterol" (HDL-K)'de azalma, kanda trigliseridler denilen yag tipinde art1 , yiiksek kan basmc1 ve kanda eker art1 1,

      • Agraniilositoz denilen bir durum; dii iik beyaz kan hiicresi say1s1 ile ate , grip benzeri belirtiler, bogaz agns1 ya da diger bir enfeksiyon,

      • Bagirsak tikanmas1,

      • Kanda kreatin fosfokinaz seviyelerinde art1 (kaslardaki bir madde),

      • Normal gece uykusundayken k1sa periyotlarda nefes durmas1 (uyku apnesi).

        <;ok seyrek:

      • Siddetli pi ik, kabankhk ve deride kirm1z1 kabankhklar,

      • Nefes alma gii<;liigii veya oka neden olabilen ciddi alerjik reaksiyon (anaflaksi),

      • Deride ani kabarma, genellikle goz 9evresi, dudaklar ve bogazda (anjiyoodem),

      • Deri, ag1z, goz ve genital bolgelerde iddetli soyulma durumu (Stevens-Johnson sendromu),

      • idrar hacmini ayarlayan hormonun uygunsuz salg1lanmas1,

      • Kas liflerinin y1k1m1 ve kaslarda agn (rabdomiyoliz).

        Bilinmiyor:

      • Diizensiz k1rm1z1 beneklerle birlikte deri dokiintiisii (eritema multiforme),

      • Ate , deride kabarc1k olu umu ve derinin soyulmas1 gibi belirtilerin goriildiigii ciddi, ani alerjik reaksiyon (toksik epidermal nekroliz),

      • Hamilelerin CEDRiNA XR kullammma bagh olarak yeni dogan bebeklerde ila<; kesilme belirtilerinin goriilmesi.

        CEDRiNA XR'm dahil oldugu ila<; grubu, ciddi ve 6liimle sonu9lanabilecek kalp ritim bozukluklarma sebep olabilir.

        Baz1 yan etkiler sadece kan testi yaptld1gmda goriilebilir. Bunlara kandaki baz1 yaglarm (trigliseridler ve total kolestrol) ve eker miktannda degi iklikler, kandaki tiroid hormonlanmn miktannda degi iklikler, karaciger enzimlerinde art1 , baz1 kan hiicrelerinin say1smda azalma, k1rm1z1 kan hiicrelerinin miktannda azalma, kan kreatin fosfokinaz

        miktannda (kaslardaki bir madde) art1 ve kanda prolaktin hormonunun miktannda art1 dahildir. Prolaktin hormonundaki art1 lar seyrek olarak a ag1daki durumlara neden olabilir:

        • Kadm ve erkeklerde gogiislerde i me ve beklenmedik bir ekilde anne siitii iiretilmesi

        • Kadmlarda ayhk periyodlannm olmamas1 ya da diizensiz periyodlar ya amalan

        (:ocuklar ve ergenlerdeki ek yan etkiler

        Eri kinlerde goriilebilen yan etkilerin aymlan 9ocuk ve ergenlerde de goriilebilir.

        A ag1daki yan etkiler, 9ocuklar ve ergenlerde daha s1k goriiliir veya eri kinlerde goriilmez:

        (:ok yaygm:

      • Kanda prolaktin adh honnon miktannda art1 . Nadiren baz1 vakalarda prolaktin hormon art1 1111 a ag1dakiler izleyebilir:

        • Erkek ve k1z 9ocuklarda gogiislerde i me ve beklenmedik bir ekilde anne siitii iiretilmesi

        • K1zlann ayhk periyodlannm olmamas1 ya da diizensiz periyodlar ya amalan

      • i tah artmas1,

      • Kusma,

      • Anormal kas hareketleri. Bunlara kas hareketlerinin ba lamasmda zorluk, titreme, rahats1zhk veya agns1z kas tutulmas1 dahildir.

      • Kan basmc1 art1 1.

        Yaygm:

      • Zay1f, gii9siiz hissetme (bay1lmaya sebep olabilir),

      • Geniz t1kanmas1,

      • Huzursuz hissetme.

        Yan etkilerin raporlanmas1

        Eger bu kullanma talimatznda bahsi gec;meyen herhangi bir yan etki ile kar§zla§zrsanzz doktorunuzu veya eczacznzzt bilgilendiriniz.

    5. CEDRiNA XR'm saklanmas1

    CEDR.iNA XR 'z c;ocuklarzn goremeyecegi, eri§emeyecegi yerlerde ve ambalajznda saklayznzz.

    25 °C'nin altmdaki oda s1cakhgmda saklay1111z.

    Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullammz.

    Ambalajzn iizerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra CEDR.iNA XR 'z

    kullanmayznzz.

    Son kullanma tarihi ge9rni veya kullamlrnayan ila9lan 96pe atrnay1mz! (:evre ve Sehircilik Bakanhgmca belirlenen toplarna sisternine veriniz.

    Ruhsat sahibi

    Uretimyeri

    : Sanovel ila9 San. ve Tic. A.$.

    34460 istinye - istanbul

    : Sanovel ila9 San. ve Tic. A.$. 34580 Silivri - istanbul

    Bu kullanma talimatz ..I .I. tarihinde onaylanmz§tzr.

    11

    Şizofrenlik Şizofrenlik  Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.
    Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak  Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
    Parkinson Hastalığı Parkinson  Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
    Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
    Şizofrenlik Şizofrenlik Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA15648
    Satış Fiyatı 810.4 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 680.3 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699536030418
    Etkin Madde Ketiapin
    ATC Kodu N05AH04
    Birim Miktar 400
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 30
    Sinir Sistemi > Antipsikotikler > Ketiapin
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    CEDRINA XR 400 mg uzatılmış salınımlı 30 tablet Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 2024810.40 TL
    2 Dec 2024680.30 TL
    19 Nov 2024680.30 TL
    8 Nov 2024680.30 TL
    1 Nov 2024680.30 TL
    25 Oct 2024680.30 TL
    18 Oct 2024546.34 TL
    11 Oct 2024546.34 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları