Shire İlaç İlaçları CETOR 5 ml IV enj. için toz içeren flakon KT Saklanması

CETOR 5 ml IV enj. için toz içeren flakon Saklanması

C1 Esteraz Inhibitoru }

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Shire İlaç San. ve Tic. Ltd.Şti. | Güncelleme : 27 January  2012

5.CETOR'in saklanması

CETOR 'u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

CETOR'u 2°C - 8°C'de ambalajı içerisinde saklayınız

Flakonları orijinal ambalajında, ışıktan koruyarak saklayınız.

Dondurmayınız. Donmuş ürünü çözüp, kullanmayınız.

Mikrobiyolojik açıdan, infüzyon çözeltisinin hemen kullanılması gerekir.

Kimyasal ve fiziksel kullanım stabilitesinin oda sıcaklığında (15-25°C) 3 saat olduğu

gösterilmiştir.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra CETOR'i kullanmayınız.

Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız CETOR'u şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu

konuda eczacınıza danışınız.

Ruhsat sahibi:

Centurion Pharma İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd Şti.

Balmumcu Hoşsohbet Sok. No: 6

80700 İstanbul

Telefon: 0212 275 07 08

Faks: 0212 274 61 49

Üretim yeri:

Sanquin Bloedvoorziening

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI KULLANACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR. Pozoloji

Verilecek dozaj, (beklenen) atağın şiddetine ve niteliğine göre belirlenir. Aşağıdaki dozaj tablosu yetişkinler ve çocuklar için bir kılavuz olarak kullanılabilir: Akut tedavi: 1.000 ünite

Operasyon öncesi profilaksi: 1.000 ünite

C-1 esteraz inhibitörlerin karşısındaki antikorların varlığı, Cetor'un yarı-ömrünü büyük ölçüde azaltabilir. Bu gibi durumlarda, daha yüksek bir dozaj uygulanması gerekebilir ve sürekli olarak hastanın kanındaki C-1 esteraz inhibitör konsantrasyonunun seviyesinin kontrol edilmesi tavsiye edilir.

İntravenöz uygulamanın hazırlanması

Çözülme: Kurutulmuş protein fraksiyonu, tavsiye edilen enjeksiyonluk su miktarı içinde (5 mL) çözülmelidir. Eğer 2-8°C'de muhafaza ediliyorsa, çözülmeden önce flakonu ve enjeksiyonluk suyu oda sıcaklığına (15-25°C) getirmek şarttır.

Transfer iğnesi kullanım talimatı:

1. Ellerinizi su ve sabun ile dikkatlice yıkayınız, temiz, pürüzsüz bir yüzeyde hazırlıklara başlayınız. Enjeksiyonluk su ve ürünü içeren her iki flakonun plastik koruyucu kapaklarını çıkartınız.

2. Alkole (%70) batırılmış bir parça gazlı bez ile veya bu amaca uygun dezenfeksiyon mendilleriyle her iki flakonun plastik tıpalarını dezenfekte ediniz.

3. Transfer iğnesinin bir ucundaki koruyucu kabı çıkartıp, iğneyi enjeksiyonluk su içeren flakona sokunuz. Sonra, transfer iğnesinin diğer ucundaki koruyucu kabı çıkartıp, transfer iğnesinin içinde bulunduğu flakonu başaşağı çevirip, boştaki iğneyi hemen ürünün bulunduğu flakona sokunuz.

4. Ürünün içinde bulunduğu flakona uygulanan basınç, enjeksiyonluk flakona doğru geçmesini sağlayacaktır. Tavsiye: enjeksiyonluk su diğer tarafa geçerken, ürünün içinde olduğu flakonu yana doğru eğik tutun, böylece suyun flakonun içine doğru akması kolaylaşır. Böylelikle; ürün daha çabuk şekilde çözülür. Tüm su diğer tarafa geçince, boş kalan flakon ve transfer iğnesi tek hareketle yerinden çıkartılmalıdır. Çözülmeyi hızlandırmak için, ürünün bulunduğu flakon yavaşça kendi etrafında döndürülebilir.(Hızla Çalkalamayınız) .Eğer gerekiyorsa, 30°C'ye kadar ısıtılabilir ancak sıcaklığın 37°C'yi geçmesine izin verilmemelidir.Eğer flakon bir su banyosunda ısıtılaçaksa, suyun koruyuçu kapakla ve/veya plastik tıpa ile temas etmemesi sağlanmalıdır.Flakonu ışığa doğru tutarak inceleyiniz. Toz, 10 dakika içinde çözünerek çok açık mavi renkte veya renksiz şeffaf bir çözelti haline dönüşür. Çözelti bulanık olmamalı ve partikül içermemelidir. Uygulama: Çözelti derhal, en fazla 3 saat içerisinde kullanılmalıdır. Kullanmadan önce ürünün berraklığı ve içerisinde tortu olup olmadığı kontrol edilmelidir.

5. Filtre iğnesini tek kullanımlık enjektöre takınız. Tek kullanımlık enjektör ile flakonu deliniz. Flakonu ve enjektörü baş aşağı tutunuz. Çözülmüş ürün flakondan enjektör kullanılarak çekilir. İkinci bir CETOR flakonundan çözelti çekmek için aynı enjektör kullanılabilir. Bu amaçla yeni bir filtre iğnesi kullanmanız gereklidir. Tek kullanımlık enjektörü ucu en yukarıda olacak şekilde tutunuz ve enjektöre (bir parmak veya bir kurşunkalem ile) hafifçe vurunuz. Bu enjektör içerisinde bulunabilecek herhangi bir havanın yukarıya çıkmasına neden olacaktır.

6. Enjeksiyon yerini dezenfekte ediniz. Bu amaçla, uygun dezenfeksiyon mendillerini veya %70 alkol içerisine batırılmış bir parça gazlı bezi kullanınız . Kelebek iğnesine takılı olan tüpü tek kullanımlık enjektöre takınız. CETOR damar içine (intravenöz olarak) uygulanmalıdır. Çözünmüş ürün yavaşça uygulanır (yaklaşık olarak dakikada 1 mL). 1000 U'dan daha büyük bir doz durumunda, birkaç enjektör kullanmanız gerekmektedir.

Yüksek Tansiyon Yüksek Tansiyon  Hipertansiyon sürekli anormal derecede yüksek olan kan basıncıdır. Tansiyon atardamarlarınızdaki kanın basıncıdır.
Ağız Kanseri Ağız Kanseri  Ağız kanserinin en yaygın türleri, dudak, dil, dişetidir. Nadiren yanak içi veya damak bölgelerini de içine alır.
Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.
HIV ve Aids HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.
Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Shire İlaç San. ve Tic. Ltd.Şti.
Geri Ödeme KoduA15600
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuMor Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699823980143
Etkin Madde C1 Esteraz Inhibitoru
ATC Kodu B06AC01
Birim Miktar 500
Birim Cinsi IU
Ambalaj Miktarı 1
Kan ve Kan Yapıcı Organlar >
İthal ( ref. ülke : Hollanda ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

CETOR 5 ml IV enj. için toz içeren flakon Barkodu