Her tablette: Asetilsalisilik asit 300 mg
Antitrombotik olarak; yüzeyel venlerin enflamasyonunda, non-stabil anjina pektoriste ve risk altındaki (hipertansif, hiperlipidemik, diyabetik) hastalarda koroner trombozun önlenmesinde; miyokard reinfarktüs profilaksisinde; kardiyovasküler cerrahide özellikle aortokoroner by-pass ve arteryovenöz şantlarda post-operatif tromboz ve embolizmin önlenmesinde; geçici iskemik ataklarda ve stroke profilaksisinde endikedir.
Ayrıca, hafif ve orta şiddette ağrılarda, baş ağrısı, diş ağrısı, nevralji ve adet sancılarında, migrende, iltihabi durumlarda (romatizmal hastalıklar) ve ateşte (soğuk algınlığı) tavsiye edilir.
Kanama eğiliminin arttığı patolojik durumlarda, antikoagulan (heparin, kumarin türevleri v.b.) tedavisi sırasında, glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, salisilatlara ve analjeziklere karşı aşırı hassasiyet gösterenlerde, kronik veya aktif ülseri olanlarda kullanılması sakıncalıdır.
Hekim tarafından tavsiye edilmedikçe hamileler ve emziren anneler tarafından alınmamalıdır.
Özellikle gebeliğin son üç ayında kullanılması sakıncalıdır.
ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE GRİP VE SUÇİÇEĞİNE EŞLİK EDEN YÜKSEK ATEŞTE REYE SENDROMU KONUSUNDA HEKİME DANIŞILMADAN KULLANILMAMALIDIR.Mide rahatsızlığı, gastro-intestinal gizli kan kaybında artış, nadiren aşırı hassasiyete bağlı reaksiyonlar (deri reaksiyonları, nefes darlığı) ve trombositopeni görülebilir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Non-streoidal antiromatizmal ilaçların etkilerini ve yan etkilerini, metotreksatın istenmeyen etkilerini, antikoagulanların (örn. heparin ve kumarin türevleri) etkilerini ve steroidlerle birlikte alındığında gastro-intestinal kanama ihtimalini arttırır.
Diyabetli hastalarda kullanıldığında, insulin veya oral antidiyabetiklerin dozunun ayarlanması gerekebilir. Furosemid, spironolakton benzeri diüretiklerin ve ürikozürik ilaçların etkilerini azaltır.
Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde:
Yüzeyel venlerin enflamasyonunda: 3x2 tablet/gün
Uzun süreli tromboz tedavisinde: 3-4x1 tablet/gün
Stroke profilaksisinde ve geçici iskemik ataklarda: 1-2x1 tablet/gün
Reinfarktüs profilaksisi ve non- stabil anjina pektoriste: 1-2x1 tablet/gün
Risk altındaki hastalarda koroner trombozun önlenmesinde: günaşırı 1 tablet
Post-operatif (by-pass ve shunt) tromboz profilaksisinde: günaşırı 1 tablet
Ağrı, ateş, enflamasyon ve soğuk algınlığında:
Yetişkinlerde bir defada 2-3 tablet, günde 10 tablete kadar.
Çocuklarda bir defada 4-6 yaş için 1/2 tablet, 7-9 yaş için 1 tablet, 9-15 yaş için 1-2 tablet.
Bu doz günde 3 defa tekrarlanabilir.
Kullanım şekli:
Coraspin 300, tercihan yemeklerden sonra çiğnenmeden yarım bardak su ile yutulur.
Doz Aşımı ve Tedavisi :
Aşırı dozda alındığında baş dönmesi, kulak çınlaması, terleme, bulantı, kusma, konfüzyon, hipervantilasyon, hipertermi ve dehidratasyon gibi salisilizm belirtileri görülebilir. Çok yüksek dozlarda merkezi sinir sistemi depresyonuna bağlı olarak koma, kardiyovasküler kollaps ve solunum yetmezliği görülebilir.
Ciddi intoksikasyonlarda kuvvetli alkali diürez sağlanmalıdır (örn. i.v. sodyum bikarbonat ile). Bazı ciddi durumlarda hemodiyaliz gerekli olabilir.
|
Deri Kanseri Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör. |
|
HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan
Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur. |