CUVITRU 2 G/10 ml S.C. UYGULAMA için enjeksiyonluk çözelti Farmakolojik Özellikler

Human Immunoglobulin }

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

    5.1. Farmakodinamik özellikler

    Farmakoterapötik grup: immün serum ve immünoglobulinler, normal insan immünoglobulini ATC kodu: J06BA01

    Etki mekanizması

    İnsan normal immünoglobulini esas olarak, enfeksiyöz ajanlara karşı geniş spektrumlu antikorlar bulunan immünoglobulin G (IgG) içerir.

    İnsan normal immünoglobulini, normal popülasyonda bulunan IgG antikorlarını içerir. Bu, genellikle 1000 bağıştan az olmayan plazma havuzundan hazırlanır. Doğal insan plazmasındaki ile benzer orantılı olarak immünoglobulin G alt sınıflarının bir dağılımı vardır. Bu tıbbi ürünün yeterli dozları, anormal derecede düşük immünoglobulin G seviyelerini normal seviyeye geri getirebilir.

    Pediyatrik popülasyon:

    Çocuklarda immünoglobulinlerin etkisinde yetişkinlere kıyasla teorik veya gözlenen farklılıklar yoktur.

    5.2. Farmakokinetik özellikler

    Genel özellikler

    Emilim:

    CUVITRU'nun subkutan yoldan uygulanmasını takiben yaklaşık 3 gün sonra pik serum seviyeleri elde edilir.

    Dağılım:

    CUVITRU ile yapılan bir klinik araştırmada hastalar (n = 48), haftalık medyan 0,125 g/kg'lık dozlar aldığında 52 haftalık bir süre boyunca sürekli IgG çukur düzeylerine (medyan 8,26 g/l) ulaşmıştır.

    CUVITRU'nun klinik araştırmasından elde edilen veriler, serum IgG çukur düzeylerinin, 0,3 ila 1,0 g/kg vücut ağırlığı/4 haftalık doz rejimleriyle sürdürülebileceğini göstermektedir. CUVITRU'nun farmakokinetiği, 12 yaş ve üstü 31 PID hastasında faz 3 etkililik ve güvenlilik çalışmasında değerlendirildi. Farmakokinetik sonuçlar aşağıdaki tabloda sunulmaktadır.

    CUVITRU'nun Farmakokinetik Parametreleri

    Parametre

    CUVITRU

    Medyan (% 95 GA), N=31

    EAA [g*gün/l]

    62,52 (57,16 ila 68,86)

    EAA / (Doz/Ağırlık)

    [(g*gün/l)/(g/kg)]

    589,49 (448,40 ila 638,81)

    Görünür klirens [ml/kg/gün]

    1,70 (1,57 ila 2,23)

    C[g/l]

    9,80 (9,31 ila 10,62)

    C[g/l]

    8,04 (7,30 ila 8,99)

    T[saat]

    73,92 (69,82 ila 120,08)

    Haftada Bir kez, İki Haftada bir kez veya daha Sık Dozlama (haftada 2-7 kez)

    CUVITRU'nun haftada iki kez veya daha sık dozajının farmakokinetik (PK) karakterizasyonu, popülasyon PK'ine dayalı modelleme ve simülasyon kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Serum IgG konsantrasyon verileri, PID olan 32 benzersiz pediyatrik ve yetişkin hastadan alınan 724 örnekten oluşuyordu. PK modelleme ve simülasyonu, CUVITRU'nun iki haftada bir iki kat haftalık dozda uygulanmasının haftalık uygulama ile karşılaştırıldığında, iki haftalık bir aralık boyunca üst üste binen IgG maruziyetine yol açtığını öngörmüştür. Buna ek olarak, PK modelleme ve simülasyonu ayrıca, aynı toplam haftalık doz için haftada 2-7 kez verilen CUVITRU infüzyonlarının (sık aralıklı dozlama) da 2 haftalık bir aralık boyunca üst üste binen IgG maruziyetine yol açtığını öngörmüştür.

    Biyotransformasyon:

    IgG ve IgG-kompleksleri retiküloendotelyal sistemin hücrelerinde parçalanır.

    Hastalardaki karakteristik özellikler:

    Pediyatrik popülasyon:

    Çocuklarda immünoglobulinlerin farmakokinetiğinde yetişkinlere kıyasla teorik veya gözlenen farklılıklar yoktur.

    5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

    İmmünoglobulinler, insan vücudunun normal bileşenleridir.

    İmmünoglobulinler için klinik olmayan veriler, konvansiyonel güvenlilik farmakolojisi ve toksisite çalışmalarına dayanarak insanlar için özel bir risk ortaya koymaz. CUVITRU, hayvanlara subkutan olarak verildiğinde lokal olarak iyi tolere edilmiştir. Hayvanlarda tekrarlanan doz toksisitesi ve üreme toksisitesi çalışmaları, heterolog proteinlere karşı antikor gelişiminin uyarılması ve antikor gelişimiyle müdahalesi nedeniyle yapılamaz.

    CUVITRU'nun karsinojenik potansiyelini veya fertilite üzerindeki etkisini değerlendirmek için uzun süreli hayvan çalışmaları yapılmamıştır. %10'luk İmmünoglobulin için bir in vitro mutajenite testi yapılmış ve gözlemlenen mutajenite kanıtı bulunmamıştır.

    En Yaygın Alerji Türleri En Yaygın Alerji Türleri Bağışıklık sistemi, polen, arı zehiri veya evcil hayvan gibi yabancı bir maddeye veya çoğu insanda reaksiyona neden olmayan bir yiyeceğe tepki gösterdiğinde alerjiler meydana gelir. Yüksek Tansiyon Yüksek Tansiyon Hipertansiyon sürekli anormal derecede yüksek olan kan basıncıdır. Tansiyon atardamarlarınızdaki kanın basıncıdır.