Polifarma İlaçları %10 DEKSTROZ 100 ml Solüsyon İP Uyarılar

%10 DEKSTROZ 100 ml Solüsyon Uyarılar

Polifarma İlaç San.ve Tic. A.Ş.

1) Hiper tonik dekstroz çözeltileri periferikbir ven yoluyla kullanıldıklarında tromboza yol açabilir. Bu yüzden söz konusu çözeltilerin santral büyük bir venaya, tercihen vena cava superiror 'a yerleştirilmiş intravenöz bir kateter yoluyla verilmeleri önerilmektedir.
2) Hipertonik dekstroz çözeltilerinin hızla verilmesi, önemli ölçüde hiperglisemi ve hiperosmolar sendrom yapabilir. Özellikle kronik üremesi ve karbonhidratlara karşı dayanıksızlığı olduğu bilinen hastalarda zihin bulanması ve bilin. kaybına yol açan belirtiler dikkatle araştırılmalıdır.
3) Elektrolitsiz dekstroz solüsyonları, kan tranfüzyonu ile birlikte uygulanmamalıdır, eritrosit konglomerasyonuna sebep olabilirler.
4) Elektrolitsiz dekstroz solüsyonları deri altından uygulandığında, tuz kaybetmiş olan hastaların daha çok sodyum ve su kaybetmelerine sonuç olarak da periferik dolaşım kollapsi ve anüriye yol açabilirler.
5) Dekstroz solüsyonları tam kan ile birlikte aynı nfüzyon seti ile uygulanmamalıdır.
6) Dekstroz solüsyonları hipopotasemi, hipomagnesemi ve hipofofatemiyle seyreden sıvı elektrolit dengesizliklerine sebep olurlar.
7) Dekstroz infüzyonları sırasında glikojenin karaciğerde depolanması kandaki potasyum düzeyini düşürür. Bu nedenle parenteral yoldan beslenen (böbrek fonksiyonları normal) hastalarda ve özellikle dijitalize olanlarda, hücre içi potasyum kaybını (hipopotasemiyi) önlemek için dekstroz solüsyonu ile birlikte potasyum verilmelidir. Her litre dekstroz'a 20-40 mEg potasyum. 8) Dekstroz çözeltileriyle uzun süreli parenteral beslenme uygulaması maksimum 45-60 günlük süreler için mümkün olup, yağ emulsiyonları, aminoasit çözeltileri ve vitaminler ile dengeli bir şekilde düzenlenmelidir. 9) hipertonik glukoz çözeltisinin periferik bir ven yoluyla verilmesi zorunluysa şu noktalara dikkat edilmesi gerekir.
a- Koldaki geniş bir veni seçin ve mümkünse bu veni gün aşırı değiştirin.
b- Damar çevresindeki dokuların nekrzouna yol açabilecek harhangi bir sızıntıyı önleyebilmek için ven çevresine geniş lümenli bir iğneyi vya uygun bir kateteri iyice yerleştirin. Damar sızıntı olup olmadığını anlamak için damara giriş yerini sık sık gözden geçirin. Tromboflebit gelişirse infüzyon hemen durdurulmalı ve özel tedvi başlatılmalıdır, tromboflebit bazen infüzyon dan sonra da meydana gelebildiğinden damara giriş yeri infüzyonun bitişinden sonraki ilk 24 saat içersinde de zaman zaman muayene edilmelidir.
c- İnfüzyon bittiğinde iğneyi veya kateteri çıkarıp hastanın koluna 3 dakika süreyle tutun ve bu sırada enjeksiyon yerine hafif bir baskı uygulanır.
10) B grubu vitaminleri organizmadaki dekstroz metabolizmasını katalize eden koenzim sistemlerinde yer aldıklarından, dekstroz kullanırken bu vitaminlerin de birlikte verilmesi vücuttaki vitamin yedeklerinin tükenmesini önler.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Polifarma İlaç San.ve Tic. A.Ş.
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
Eşdeğer bir ilaç bulunamadı