Adeka İlaçları DIYABEN 3.5 mg 120 tablet İP Formülü

DIYABEN 3.5 mg 120 tablet Formülü

Adeka İlaç ve Kimyasal Ürünler San. Ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :22 Eylül  2023

3.5mgGlibenklamid- betasiklodekstrin kompleks bileşiğiTablet

Diyaben 3.5 mg Tablet diyet yapmanın tek başına yeterli olmadığı bazı belirli şeker hastalığı tiplerinde ( Yetişkin tip diyabet veya Tip II diyabet) kullanılır.
İnsülin gerektiren Tip I diyabet ( Juvenil diyabet), diyabetik koma, diyabetik metabolizma bozukluğu (örneğin ketoasidoz), karaciğer böbrek yetmezliği ve ağır tiroid hastalıklarında, glibenklamide karşı aşırı hassasiyet olduğu durumlarda ve gebelik sırasında kullanılmamalıdır.
Diyete dikkat edilmesi ve tabletlerin düzenli alınması, kan şekerinin çok yükselmesini (hiperglisemi) önlemek çok önemlidir.
İstenmeyen kan şekeri değişikliklerinin belirtileri şunlardır.
Hiperglisemi: Kuvvetli susama hissi, ağız kuruluğu, sık idrara çıkma kuru cilt.
Hipoglisemi: Açlık hissi, terleme, titreme huzursuzluk, gerginlik depresif ruh hali, baş ağrısı ve uyku bozuklukları.
Kan şekeri düşüklüğü (hipoglisemi) belirtileri karbonhidrat (şeker örneğin kesme şeker, tatlı, şekerli çay verilmesiyle kaybolur. Sentetik tatlandırıcılar uygun değildir.İshal durumlarında yalnız üzüm şekeri (levuloz kullanılmalıdır) .Kan şekeri aşırı düşmelerinde, doktora derhal haber verilmelidir.Bu durumda Diyaben 3.5 mg Tablet'in dozunu hastanın tedaviye yanıtına göre değiştirmek gerekebilir. Tedavi sırasında diğer hastalıkların ortaya çıkması halinde de derhal doktora başvurulmalıdır. Doktor değiştirme, kaza, tatilde hastalık, hastaneye yatma gibi durumlarda şeker hastası hastalığı hakkında derhal bilgi verilmelidir. Bulantı, bası ve dolgunluk hissi, cildin aşırı hassaslık reaksiyonları, kan yapıcı sistemlerde değişiklikler, trombositopeni, tiroid fonksiyonlarında azalma (hipotiroidizm) nadiridir. Bazen ağızda metalik tad ortaya çıkabilir. Ayrıca Diyaben 3.5 tablet alındıktan sonra cildin allerjik reaksiyonları, güneş ışınlarına UV ışınlarına karşı aşırı hassasiyet (foto-sensitivite) ortaya çıkabilir.
Bazı nadir durumlarda genel allerjik reaksiyonlar (örneğin, deri döküntüleri, nefes darlığı, su tutulması, şok) görülebilir. Diyaben 3.5 tablet alındıktan sonra kanda trombositlerde azalma (trombositıpeni) ortaya çıkabilir. Bu yüzden tedavi yapan doktor, Gibenklemid ihtiva eden diğer preperetlerle tedavide olduğu gibi Diyaben 3.5 mg Tablet ile tedavide belirli aralıklarla trombosit sayımı yaptırmalıdır. Çok nadir durumlarda damar iltihabı ortaya çıkabilir.
Bu yan etkiler ortaya çıktığında doktor tedaviye devam edilip edilmeyeceğine kartar vermelidir.
Sindirim bozukluklarında (örneğin, ishal) yemek zamanının keçırıldığı durumlarda ve efor sarfedildiğinde zaten düşük olan kan şekeri, Diyaben tablet alınması ile daha da düşebilir. "Uyarı bölümünde bildirilrn tedbirlerle kan şekeri düzelmez ise doktora derhal haber verilmelidir. Diyeben ile yapılan şeker hastalığı tedavisinde düzenli kontroller gerekir.
Şekerin optimal ayarlanmasına kadar; preparat değiştirme veya düzensiz ilaç alınmasdında reaksiyon kabiliyeti kısıtlanabilir. Örneğin trafikte ve makina kullanmada aktif rol almada dikkatli olmalıdır.
Diyaben 3.5 mg Tablet'in diğer bazı ilaçlarla aynı zamanda kullanılması, kan şekerini düşürücü etkisinin artması, yani hipoglisemik reaksiyonlar Diyaben'in aşğıdaki ilaçlarla birlikte kullanılması ile ortaya çıkar : ß-reseptör blokerleri, betafibrat, biguanit preparatları, kloramfenikol, klofibrat, kumarin deriveleri, fenfluoramin, fenyramidol, MAO inhibitörleri, pentoksilin, fenilbutazon preparatları, siklofosfat tipi sitostatikler.
Diyaben 3.5 mg Tablet2in kan şekerini düşürücü etkisinin zayıflayıp, metabolizmanın bozulması aşağıdaki ilaçlarla birlikte alındığı zaman ortaya çıkar.
Asetazolamid, diazoksid, glukagon, kontraseptitler, diüretikler, kortikoidler, nikotinatlar, fenotiazin deriveleri, tiroid hoprmonları, sempatomimetikler, alkol, Diyabenin ken şekerini düşürücü etkisini arttırır. İçilmesine izin verilecek alkol miktarına doktor tarafından karar verilir. Alkoliklerde ve kronik laktasif kullanılmasında metabolizmasında bozukluklar ortaya çıkabilir. Kan şekeri düşmesinin önlenmesi için Uyarılar/önlemler bölümüne bakınız.
Diayaben barbitürat ihtiva eden uyku ilaçlarının etkisini kuvvetlendirebilir.
Şeker hastalığın Diayben 3.5 mg Tablet ile kontrol altına alınması, sadece doktor tarafından ve diyetle birlikte yapılmalıdır.
Tedaviyi hasta kendi arzusu ile kesmemelidir. Doz ve diyet hastanın kendi isteğiyle değiştirilmez. İyi tolore edilmemesi sonucu tedavi kesilmek zorunda kalınırsa derhal doktora heber verilmelidir. Doz metabolizmanın durumuna (kan ve idrar şekeri tahlilleri) göre ayarlanır ve doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde günde 1/2-1 tablet alınır gerekli olduğu taktirde doz aoktor kontrolü altında günde 3 (bazı nadir durumlarda 4) tablete kadar yükselebilir. Ancak hasta diyetini bozup bunu fazla ilaç alarak düzeltmeye çalışmamalıdır.
Diyaben 3.5 tablet çiğnenmeden bir bardak su iler içilir. Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediyse günlük doz sabah kahvaltıdan önce alınır. Günlük doz 2 tabletten fazla ise dozun miktarına v zamanına doktor karar verir.
Diyben tabletin doktor tarafından bildirilen saatte alınması çok önemlidir. İlcın zamanında alınması unutulmuş ise daha geç bir saatte daha yüksek doz alarak kompanse edilmeye çalışılmalıdır.

Kalp Krizi Kalp Krizi
Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Adeka İlaç ve Kimyasal Ürünler San. Ve Tic. A.Ş.
Satış Fiyatı73.75 TL [ 22 Eylül 2023 ]
Önceki Satış Fiyatı73.75 TL [ 15 Eylül 2023 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699587011633
Etkin Madde Glibenklamid
ATC Kodu A10BB01
Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Oral Antidiyabetik İlaçlar > Glibenklamid
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
DIYABEN 8699587011633
GLIBEN 8699540010321 80.77TL
GLIBOMET 8699831090179
Diğer Eşdeğer İlaçlar