Drogsan İlaçları DOPMIN 40 mg 5 ampül İP Dozajı

DOPMIN 40 mg 5 ampül Dozajı

Drogsan İlaçları Sanayi ve Tic. A.Ş.

Dopamin hidroklorür konsantre (40 mg/mL) enjektabl çözeltileri mutlaka uygun iv. solüsyonlarla seyreltilerek kullanılır. Elde edilen infüzyonel solüsyon akış hızını kontrol altında tutan bir infüzyon pompası veya bir başka araç kullanılarak tatbik edilmelidir. Eğer mümkünse antecubital venden verilmelidir.
Dopmin 40 mg/mL Konsantre İnfüzyon; Sodyum bikarbonat içeren iv. infüzyonel çözeltiler dahil alkali çözeltilerle kesinlikle karıştırılmamalıdır. Aksi halde ilaç inaktivite olmaktadır.
Dopmin infüzyonunun hızı ve süresi hastanın tedaviye verdiği yanıta göre ayarlanır. Bu yanıtlar kalp atım hızı, kan basınç ve kalp veriminin ölçülmesi ile değerlendirilip ayarlamaya gidilir.
Dopmin infüzyonuna 1-5 mg/kg/dakika hızıyla başlanır ve infüzyon hızı 10-30 dakika aralıklarla 1-4 mg/kg/dakika oranında optimal sonuç elde edilinceye kadar arttırılır.
Vasküler dolaşım bozukluğu olan hastalarda Dopmin tedavisine 1 mg/kg/dakika infüzyon hızıyla başlanır. Ağır hastalarda dakikada 5 mg/kg hız ile başlanmalı ve 5-10 mg/kg/dakika artışlarla 20-50 mg/kg/dakikaya kadar çıkılmalıdır.
İleri derecede dolaşım yetersizliği çeken hastalarda 50 mg/kg/dakika izfüzyon hızları güvenle kullanılabilir. Dakikada 50 mg/kg'dan büyük dozlar söz konusu olduğundan idrar çıkışı sık sık kontrol edilmelidir. İstenilen sistolik kan basıncına ulaşırken, böbrek fonksiyonları bozulabilir ve idrar çıkışında önemli azalmalar gözlenir. Hipotansiyon yokluğunda idrar çıkışında azalmalar gözlenirse infüzyon hızının azaltılması veya bir a - adrenerjik blokörün kullanılması sözkonusu olabilir. Optimal hemodinamik yanıtlar elde edildikten sonra bu yanıtları sürdürecek en düşük doz kullanılmalıdır. Sık sık doz ayarlaması gerekebilir. Genelde hastaların bir çoğunda dakikada 20 mg/kg veya daha az bir infüzyon hızı ile optimal yanıtlar sürdürmek mümkün olmaktadır.
İnfüzyon kesileceği zaman, hipotansiyon tekrarını önlemek için kan hacmi iv. infüzyonel sıvılarla arttırılırken Dopmin dozu da azaltılır. Normal dozdan yüksek Dopmin dozuna kadar çıkılmış hastalarda tansiyon düşüklüğünden kaçınmak için alınacak en son doz dakikada 5 mg/kg'dan daha az olmamalıdır.
Ağır, tedaviye yanıt vermeyen, kronik konjestif yetmezliği olan hastaların kısa vade tedavilerinde bazı uzmanlara göre, Dopmin hidroklorür infüzyonu dakikada 0.5-2.0 mg/kg infüzyon hızı ile başlatılmalıdır. İdrar akışı artana kadar doz arttırılmalıdır. Hastalrın çoğunda dakikada 1-3 mg/kg dozlarında yanıt alınabilmektedir.
Şayet diastolik kan basıncı veya kalp atış hızı artarsa infüzyon hızı düşürülmelidir
.- Yetişkinlerde: Dopmin tedavisinden önce kan hacmi güvenli bir plazma çoğaltıcı ile tamamlanmalıdır. Başlangıç hızı 2-5 mg/kg/dakika ile başlanır ve tercihen yavaş yavaş 5-10 mg/kg/dakika arttırılarak 20-50 mg/kg/dakikaya kadar ihtiyaç halinde çıkılır. Hastaların bir çoğunda Dopmin 20 mg/kg/dakikanın altında sürdürülür.
- Çocuklarda: Kullanımı tavsiye edilmemektedir.
- Yaşlılarda: Kullanımı tavsiye edilmez.

DOZ AŞIMI: Kan basıncını aşırı yükselmesi ile kendini gösteren doz aşımı verilen dozun azaltılması veya DOPMIN enjeksiyonunun kısa bir süre durdurulması ile kontrol edilebilir. Bu önlemlerin sonuç vermemesi halinde, fentolamin mesilat tatbiki düşünülmelidir.

Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı
Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Drogsan İlaçları Sanayi ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA02493
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699580760019
Etkin Madde Dopamin Hcl
ATC Kodu C01CA04
Kalp Damar Sistemi > Kardiyak Stimülanlar > Dopamin
İthal ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
DOPADREN 8699844750053 236.94TL
DOPAMIN 8699630762000
DOPAMINE 8699643750094 159.48TL
Diğer Eşdeğer İlaçlar