Glaxo Smithkline İlaçları DUACT 30 kapsül KT Nasıl Kullanılır

DUACT 30 kapsül Nasıl Kullanılır

Akrivastin + Pseudoephedrine Hcl }

Solunum Sistemi > Sistemik Nazal Dekonjestanlar > Psödoefedrin Kombinasyon Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş | Güncelleme : 30 December  1899

  • DUACT nasıl kullanılır?

    • Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

      Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

      Erişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda:

      DUACT'ın önerilen dozu günde 1 kapsüldür. Gerektiğinde doz günde 3 defa verilebilir. Tedavi süresi, akut semptomların süresi ile sınırlı olmalı ve normalde 2 haftayı aşmamalıdır.

    • Uygulama yolu ve metodu:

      DUACT sadece ağızdan kullanım içindir. Kapsüller bir miktar su ile yutulmalıdır.

    • Değişik yaş grupları:

      Çocuklarda kullanımı:

      12 yaşından küçük çocuklarda;

      DUACT'ın 12 yaşından küçük çocuklarda kullanımıyla ilgili henüz bilgi bulunmamaktadır. 12 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.

      Yaşlılarda kullanımı:

      Yaşlı hastalarda yapılmış klinik çalışmalarda güvenlilik ve etkililikte fark saptanmamıştır. Fakat DUACT'ın önemli ölçüde böbrekler tarafından atıldığından böbrek fonksiyonların azaldığı 60 yaş üzeri hastalarda istenmeyen etkiler (reaksiyonlar) riski daha fazla olabilir. Bu yaş grubundaki hastalar sempatik sinir sistemine etkili ilaçlar (dobutamin, albuterol, klonidin gibi) kullandıklarında daha fazla istenmeyen reaksiyonlar geliştirebilir.

      Özel kullanım durumları:

      Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

      Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalar kullanmamalıdır.

      Karaciğer yetmezliği olan hastalarda DUACT'ın kullanımı ile elde edilen deneyim normal yetişkin dozunun uygun olduğunu göstermekle beraber şiddetli karaciğer yetmezlik durumunda dikkatli olunması gerekmektedir. Akrivastin ve psödoefedrin karaciğer yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır.

      Eğer DUACT'ın etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

      Kullanmanız gerekenden daha fazla DUACT kullandıysanız:

      Tavsiye edilen dozlarda görülen yan etkilerle beraber ajitasyon (uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma durumu), halüsinasyonlar (olmayan görüntüleri, sesleri vb. algılama), iritabilite (uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma durumu), huzursuzluk, titreme, nöbet, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve idrara çıkmakta zorlanma olabilir.

      Psödoefedrin Semptomlar (Belirtiler)

      Doz aşımı aşağıdakilere neden olabilir:

      Hiperglisemi (kan şekerinin yükselmesi), hipokalemi (kan potasyum düzeyinin normalin altına düşmesi), MSS (merkezi sinir sistemi) uyarılması, uykusuzluk, iritabilite (uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma durumu), anksiyete (kaygı, endişe), ajitasyon (huzursuzluk), konfüzyon (zihin karışıklığı), deliryum (huzursuzluk- taşkınlık, hezeyan gibi belirti gösteren ani geçici bilinç bozukluğu), halüsinasyonlar (olmayan görüntüleri, sesleri vb. algılama), psikozlar (bir tür ruhsal bozukluk), tremor (titreme), nöbetler, intraserebral kanama dahil intrakranial kanama (kafa içi-beyin kanamaları), çocuklarda uyku hali, midriyazis (göz bebeklerinde büyüme), çarpıntılar, taşikardi (kalp atımının hızlanması), refleks bradikardi (kalp atımının yavaşlaması), supraventriküler ve ventriküler aritmiler (bir çeşit kalp ritim bozuklukları), ritim bozuklukları, miyokard infarktüsü (kalp krizi), hipertansiyon (kan basıncının yükselmesi), kusma, iskemik bağırsak infarktüsü (bağırsakları besleyen damarlarda tıkanmaya bağlı hasar), akut böbrek yetmezliği, idrar yapmada zorluk.

      Solunumun sürdürülmesi, desteklenmesi ve konvülsiyonların (nöbetlerin) kontrolü için gerekli önlemler alınmalıdır. İdrar torbasına girişim yapılması (mesane kateterizasyonu) gerekli olabilir. Eğer istenirse psödoefedrinin uzaklaştırılması, asit diürezi (vücuttan asidin uzaklaştırılması) ya da diyaliz ile hızlandırılabilir.

      Önerilen terapötik doz aşıldığında akrivastinin araba kullanma yeteneğini bozduğu saptanmıştır.

      DUACT'tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

      DUACT kullanmayı unutursanız

      Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

      DUACT ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

      Bulunmamaktadır.

  • Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük  Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
    Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük  Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
    HIV ve Aids HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.
    Yüksek Tansiyon Yüksek Tansiyon Hipertansiyon sürekli anormal derecede yüksek olan kan basıncıdır. Tansiyon atardamarlarınızdaki kanın basıncıdır.
    Parkinson Hastalığı Parkinson  Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş
    Geri Ödeme KoduA02524
    Satış Fiyatı 113.62 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 113.62 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikOriginal İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699522155255
    Etkin Madde Akrivastin + Pseudoephedrine Hcl
    ATC Kodu R01BA52
    Birim Miktar 8+60
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 30
    Solunum Sistemi > Sistemik Nazal Dekonjestanlar > Psödoefedrin Kombinasyon
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    DUACT 30 kapsül Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 2024113.62 TL
    2 Dec 2024113.62 TL
    19 Nov 2024113.62 TL
    8 Nov 2024113.62 TL
    1 Nov 2024113.62 TL
    25 Oct 2024113.62 TL
    18 Oct 202492.01 TL
    11 Oct 202492.01 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları