Koçak İlaçları DUOBAK 375 mg 10 film tablet İP Formülü

DUOBAK 375 mg 10 film tablet Formülü

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. | Güncelleme :22 Eylül  2023

Sultamisilini, 375 mg.


Antibiyotik
• Özofagus darlıkları ve akalazya gibi özofagus boşalmasının geciktiği özofagus hastalıkları.
• En az 30 dakika süreyle oturma ya da ayakta durmayı engelleyen durumlar.
• Osalen tabletin bileşiminde bulunan maddelere aşırı duyarlılık.
• Hipokalsemi.

Alendronat, diğer bifosfonat türevleri gibi, üst gastro-intestinal mukozada iritasyona neden olabilir. Özofajit, özofagus ülseri, özofagus erozyonu ve hatta kanamaya neden olabileceğinden, alendronat bir bardak su ile yutulmalı; çiğnenmemeli ya da emilmemeli; alındıktan sonra en az 30 dakika süreyle yatılmamalıdır. Hastalar özofagus iritasyon belirtilerinin görülmesi durumunda derhal doktorlarına haber vermeleri konusunda uyarılmalıdır.
Alendronatın, üst gastro-intestinal mukozada olası iritan etkisi ve altta yatan hastalığın kötüleşme olasılığı nedeniyle, disfaji, özofagus hastalıkları, gastrit, duodenit ya da ülser gibi aktif üst gastro-intestinal hastalığı olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.
Yaşlanma, östrojen eksikliği ve glukokortikoid kullanımı dışındaki osteoporoz nedenleri de göz önüne alınmalıdır. Alendronat tedavisine başlamadan önce hipokalsemi ve D vitamini eksikliği gibi mineral bozukluğuna yol açabilen hastalıklar düzeltilmelidir. Alendronatın kemiklerdeki mineral miktarını yükseltici etkisi sonucu, serum kalsiyum ve fosfat düzeyinde hafif bir düşme gözlenebilir. Yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini alınması sağlanmalıdır. Alendronatın, kreatinin klirensi dakikada 35 ml’nin altında olan böbrek yetmezlikli hastalarda kullanılması önerilmez.
Serum kalsiyum, fosfor ve alkalen fosfataz düzeyleri, ağrı durumu ve kırık oranları periyodik olarak izlenmelidir. Gerek erkek, gerekse kadınlarda tedavi öncesinde hormonal durum saptanmalıdır. Tedaviye başlamadan önce kemik mineral yoğunluğu ölçülmeli ve alendronat ile birlikte glukokortikoid kullanan hastalarda 6-12 ayda bir tekrarlanmalıdır.

Gebelik ve Laktasyon Döneminde Kullanım
Gebelik kategorisi: C
Alendronatın gebe kadınlarda etkinliği ve güvenilirliği araştırılmamıştır. Gebelik durumunda zorunlu ise, olası yararları ve fötus ile anne üzerindeki riskleri karşılaştırılarak kullanılmalıdır.
Alendronatın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, emziren annelerde kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Çocuklar ve Yaşlılarda Kullanım
Alendronatın çocuklarda kullanımı araştırılmamıştır. Yaşlı hastalardaki etkinliği ve güvenilirliği açısından fark görülmemiş olmakla birlikte, bazı yaşlı hastaların daha duyarlı olabilecekleri göz önüne alınmalıdır.

Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi
Alendronatın araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.
Klinik araştırmalarda yan etkilerin genellikle hafif olduğu ve tedavinin kesilmesini gerektirmediği görülmüştür.
Klinik çalışmalarda % 1’den yüksek ve plasebo grubundakinden daha sık görülen yan etkiler karın ağrısı, dispepsi, konstipasyon, diyare, gaz, özofagus ülseri, disfaji, abdominal distansiyon, kemik, kas ve eklem ağrısı ve baş ağrısıdır. Nadiren deri döküntüsü ve eritem görülmüştür.
Alendronat, nadiren ürtiker ve anjiyoödem dahil aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabilir. Alendronat kullanan hastalarda özofajit, özofagusta erozyon, özofagus ve orofarenks ülseri görülebilir. Nadiren mide ve duodenum ülseri görülebilir.
Alendronat tedavisi sırasında serum kalsiyum ve fosfat düzeyinde hafif, asemptomatik ve geçici düşme meydana gelebilir.

IV ranitidin, alendronatın biyoyararlanımını iki kat artırır.
Östrojen replasman tedavisi ile birlikte alendronat uygulanması her iki ilacın da kemik mineralizasyonunu sağlayıcı etkilerini artırabilir.
Günde 10 mg’ın üzerinde alendronat kullanan hastalarda, asetilsalisilik asit içeren ilaçlar üst gastro-intestinal sisteme ait yan etki riskini yükseltebilir.
Oral yoldan kullanılan ilaçlar ve özellikle çok değerlikli kalsiyum ve antasitler gibi katyonlar, alendronat emilimini azaltabilir. Bu nedenle, diğer ilaçlar alendronattan en az yarım saat sonra alınmalıdır.

İçecekler, diğer ilaçlar ve gıdalar emilimini azaltabileceği için, Osalen tablet, sabahları diğer ilaçlardan, içeceklerden ve gıdalardan en az yarım saat önce, oturur durumdayken ya da ayaktayken bir bardak su ile alınmalıdır. Özofagus iritasyonu riskini azaltmak için, Osalen tablet alındıktan sonra en az yarım saat geçene ve kahvaltı edilene kadar yatılmaması gereklidir. Osalen tablet geceleri yatmadan önce ya da sabahları yatar pozisyonda alınmamalıdır. Kullanım kurallarına uyulmaması, özofagus üzerinde istenmeyen etkilere neden olabilir. Gıdalarla alınan kalsiyum ve D vitamini miktarları yetersiz ise, hastalara kalsiyum ve D vitamini desteği sağlanmalıdır.
Yaşlı hastalar, hafif ve orta şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klirensi 35-60 ml/dak) doz ayarlaması gerekli değildir.

Postmenopozal kadınlarda osteoporoz tedavisi Önerilen doz, haftada bir kez 70 mg’lık bir tablet veya günde bir kez 10 mg’lık bir tablettir.
Postmenopozal kadınlarda osteoporozun önlenmesi Önerilen doz, haftada bir kez 35 mg’lık bir tablet veya günde bir kez 5 mg’lık bir tablettir. Erkeklerde osteoporoz tedavisi Önerilen doz, haftada bir kez 70 mg’lık bir tablet veya günde bir kez 10 mg’lık bir tablettir.

Osteoporozun tedavisi ve önlenmesinde alendronatın etkinliği ve güvenilirliği, 7 yıla kadar olan çalışmalarla gösterilmiştir.

DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER
Doz aşımı durumunda hipokalsemi, hipofosfatemi, mide bulantısı, ekşime ve yanma, özofajit, gastrit ya da ülser ortaya çıkabilir.
Alendronatı bağlamak amacıyla hastaya süt ve antasit verilebilir. Özofagus iritasyonu riskini önlemek için hasta kusturulmamalı ve dik durumda oturtulmalıdır.
Diyalizin yararlı olması beklenmez.

Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri
Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.
Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi
Belsoğukluğu, bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki yoluyla bulaşır ve dölyatağı boynunda, idrar yollarında, anüste, makatta ve boğazda enfeksyona sebep olabilir.
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
Satış Fiyatı73.75 TL [ 22 Eylül 2023 ]
Önceki Satış Fiyatı73.75 TL [ 15 Eylül 2023 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699828090199
Etkin Madde Sultamisilin
ATC Kodu J01CR04
Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Penisilinler > Ampisilin + sulbaktam
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
AMPISID 8699541280815
COMBICID 8699569280071
DEVASID 8699525283696
Diğer Eşdeğer İlaçlar