Johnson & Johnson İlaçları DUROGESIC 12 mcg 5 TTS flaster KT Kullanmadan Önce

DUROGESIC 12 mcg 5 TTS flaster Kullanmadan Önce

Fentanil }

Sinir Sistemi > Uyuşturucu Etkiye Sahip İlaçlar (Opioid) > Fentanil Johnson & Jonhson Sıhhi Malzeme San. ve Tic.Ltd.Şti. | Güncelleme : 6 July  2012

  • DUROGESIC'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

    DUROGESIC'in, flasterler kullanılmış olsa bile çocuklarda hayati tehlikesi olabilir. Yapışkan bir flasterin çocuklara cezbedici geldiğini ve cilde yapışması ya da ağıza konması durumunda ölümcül sonuçlara neden olabileceğini göz önünde bulundurunuz.

    DUROGESIC'in, düzenli olarak reçeteli opioid ilaçlar kullanmayanlarda yaşamı tehdit eden yan etkileri olabilir.

    Bu ilacı diğer insanların erişemeyeceği güvenli ve emniyetli bir yerde saklayınız (bkz. Bölüm 5).

    DUROGESIC'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    Eğer;

    • Fentanile veya flasterdeki diğer maddelerden herhangi birine (yukarıda yardımcı maddeler listesine bakınız) karşı alerjiniz varsa,

    • Ani ağrı veya ameliyat sonrası ağrı gibi kısa süreli ağrınız varsa

    • Nefes alma güçlüğünüz varsa ya da yavaş ya da sığ nefes alıyorsanız. DUROGESIC'i kullanmayınız.

      Yukarıdakilerden herhangi biri sizin için ya da çocuğunuz için geçerliyse DUROGESIC 'i

      kullanmayınız. Emin değilseniz kullanmadan önce doktorunuzla, eczacınızla veya hemşirenizle konuşunuz.

      Flaster başkasına yapışırsa

      Flasteri sadece doktorun reçetelediği kişi kullanmalıdır. Bazen flaster, yakın fiziksel temasta bulunan veya hasta ile aynı yatağı paylaşan aile bireylerine de kaza sonucu yapışabilir. Başka birine (özellikle bir çocuğa) yapışan flaster ilacın diğer kişinin derisinin içine nüfuz etmesine yol açarak yavaş ya da sığ nefes alma gibi nefes alma güçlüklerine neden olabilir; bu durum ölümcül olabilir. Flasterin başka bir kişinin cildine yapışması durumunda hemen flasteri çıkarınız ve doktorunuzu arayınız.

      DUROGESIC'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

      Eğer aşağıdaki şikayetlerden biri sizde varsa, bu ilacı kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız – doktorunuz sizi daha yakından izlemek isteyebilir:

    • Solunum ya da akciğerlerinizle ilgili probleminiz varsa

    • Kalp, karaciğer ya da böbrek ile ilgili sorunlarınız veya düşük kan basıncı sorununuz varsa

    • Beyin tümörünüz varsa

    • İnatçı baş ağrılarınız ya da kafa yaralanmanız varsa

    • Çok yaşlıysanız, flasterlerin etkilerine karşı daha hassas olabilirsiniz.

    • Myasthenia gravis olarak bilinen, kaslarınızın zayıf olmasından ve kolayca yorulmaktan dolayı sıkıntı yaşıyorsanız

    • Daha önce sizde veya ailenizden birinde alkol, reçeteli ilaç ya da yasa dışı madde kötüye kullanımı veya bağımlılığı olduysa (“bağımlılıkâ€)

    • Sigara kullanıyorsanız

    • Daha önce duygudurum problemleriniz (depresyon, anksiyete veya kişilik bozukluğu) olduysa veya başka bir ruhsal hastalık için psikiyatr tarafından tedavi edildiyseniz.

      Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin veya çocuğunuz için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

      Flasteri kullandığınız süre boyunca, uyurken solunum problemi yaşıyorsanız doktorunuza söyleyin. DUROGESIC gibi opioidler uyku apnesi (uyku sırasında solunum durması) ve uyku ile ilişkili hipoksemi (kandaki düşük oksijen seviyesi) gibi uyku ile ilişkili solunum bozukluklarına neden olabilir. Siz, partneriniz veya bakıcınız aşağıdakilerden herhangi birine sahip olduğunuzu fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

    • Uyku sırasında solunum durması

    • Nefes darlığı nedeniyle gece uyanması

    • Uykuda kalma zorlukları

    • Gün boyunca aşırı uyuklama.

      Doktorunuz dozunuzu değiştirmeye karar verebilir.

      Flaster kullanırken, hissettiğiniz ağrıda bir değişiklik fark ederseniz doktorunuza söyleyin.

      Eğer;

    • Flasterin artık ağrınızı hafifletmediğini hissederseniz

    • Ağrıda bir artış olursa

    • Ağrıyı hissetme şeklinizde bir değişiklik olursa (örneğin, vücudunuzun başka bir bölümünde ağrı hissederseniz)

      Size zarar vermesini beklemeyeceğiniz bir şey vücudunuza temas ettiğinde ağrı olursa dozu kendiniz değiştirmeyin. Doktorunuz dozunuzu veya tedavinizi değiştirmeye karar verebilir.

      DUROGESIC ile ilişkili yan etkiler

    • DUROGESIC flaster alışılmadık sersemlik, daha yüzeyel (zayıf) ve yavaş nefes alıp verme hali yapabilir. Daha önce güçlü analjezik ağrı kesici (DUROGESIC veya morfin gibi) kullanmayan kişilerde, nefes alma güçlüğü çok seyrek olarak hayatı tehdit edici ve hatta ölümcül olabilir. Eğer siz, partneriniz ya da bakımvereniniz flasteri kullanan kişinin alışılmadık bir şekilde sersemlemiş olduğunu, yavaş ya da yüzeysel nefes alıp verdiğini fark ederse, aşağıdakiler yapılmalıdır:

      • Flaster çıkarılır

      • Doktor çağırılır ya da derhal en yakın hastaneye gidilir

      • Kişi olabildiğince hareket ettirilir ve konuşturulur

    • DUROGESIC kullanırken ateşiniz yükselirse doktorunuza söyleyiniz – bu durum, cildinizden geçen ilaç miktarını artırabilir.

    • DUROGESIC kabızlığa neden olabilir; kabızlığın önlenmesi ya da giderilmesi konusunda bilgi almak için doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

    • Flasterlerin tekrar ve uzun süre kullanılması ilacın etkisini azaltabilir (ona alışırsınız veya ağrıya daha duyarlı olursunuz) ya da ilaca bağımlı hale gelebilirsiniz. Flaster dozunu artırmak ağrınızda bir süre için daha fazla azalma sağlayabilir, ancak aynı zamanda zararlı olabilir. İlacınızın etkisinin azaldığını düşünüyorsanız doktorunuzla konuşunuz. Doktorunuz dozu artırmanın mı yoksa DUROGESIC kullanımınızı tedricen azaltmanın mı sizin için daha iyi olduğuna karar verecektir. Ayrıca bağımlı olabileceğinizi düşünüyorsanız, bu konuda doktorunuza danışabilirsiniz.

      Olası yan etkilerin tümü için bkz. Bölüm 4.

      Flaster kullanırken; ısıtıcı ped, elektrikli battaniye, sıcak su şişeleri, ısıtılmış su yatağı, ısı veya bronzlaşma lambası gibi doğrudan ısı kaynaklarına maruz kalmaktan kaçınınız. Güneşlenmeyiniz, uzun süre sıcak banyo veya saunada kalmayınız, ve kaplıca ve sıcak küvet kullanımından kaçınınız. Aksi takdirde, flasterden aldığınız ilaç miktarı artabilir.

      Hamilelik

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

      Eğer hamileyseniz, hamile olduğunuzu düşünüyor ya da bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

      Doktorunuzla görüşmeden gebelik boyunca DUROGESIC kullanmamalısınız.

      DUROGESIC, yenidoğan bebeğin solunumunu etkileyebileceğinden, doğum sırasında kullanılmamalıdır.

      Hamilelik sırasında uzun süreli DUROGESIC kullanımı, yenidoğan bebeğinizde fark edilip tedavi edilmezse yaşamı tehdit edici olabilecek yoksunluk semptomlarına (çok tiz ağlama, huzursuzluk, nöbetler, yetersiz beslenme ve ishal gibi) neden olabilir. Bebeğinizde yoksunluk semptomları olabileceğini düşünüyorsanız, derhal doktorunuzla konuşunuz.

      Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

      Emzirme

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

      DUROGESIC emzirme döneminde kullanılmamalıdır. DUROGESIC flasteri çıkarıldıktan sonra 3 gün süreyle bebek emzirilmemelidir. Çünkü ilaç anne sütüne geçebilir.

      Araç ve makine kullanımı

      DUROGESIC uyuşukluğa ya da baş dönmesine neden olabilir ve araç ve makine kullanma yeteneğinizi etkileyebilir.

      Böyle bir durumda, araç veya makine kullanmayınız.

    • İlacın sizi nasıl etkilediğini bilene kadar araç kullanmayınız.

    • Bu ilaç araç kullanma yeteneğinizi etkiliyorsa, bu etki altında araç kullanmak suçtur. Ancak;

      • Bu ilaç tıbbi veya dişlerle ilgili bir problem için reçetelendirildiyse

      • Reçeteleyenin talimatlarına ve ilaç ile birlikte sunulan bilgilere göre alıyorsanız

      • Güvenli araç kullanma becerinizi etkilemiyorsa suç işlemiş sayılmazsınız (meşru müdafaa).

        Bu ilacı kullanırken araç ve makine kullanmanın sizin için güvenli olup olmadığından emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

        DUROGESIC durdurulduğunda oluşan yoksunluk semptomları

        Bu ilacı almayı aniden kesmeyiniz. Huzursuzluk, uyumakta zorluk, sinirlilik, ajitasyon, anksiyete, kalp atışınızı hissetme (çarpıntı), kan basıncı artışı, bulantı veya kusma, ishal, iştahsızlık, sallanma, titreme veya terleme gibi yoksunluk semptomları ortaya çıkabilir. Bu ilacı almayı bırakmak istiyorsanız, önce doktorunuzla konuşunuz. Doktorunuz, genellikle dozu kademeli olarak azaltıp böylece istenmeyen yoksunluk etkilerini en aza indirecek şekilde bunu nasıl yapacağınızı size söyleyecektir.

        Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

        Başka ilaçlar kullanıyorsanız, yakın bir zamanda kullandıysanız veya kullanma ihtimaliniz varsa doktorunuza ya da eczacınıza söyleyiniz. Bunlara reçetesiz ilaçlar ve bitkisel ilaçlar da dahildir. Eczaneden ilaç aldığınızda, eczacınıza DUROGESIC kullandığınızı söylemelisiniz.

        Doktorunuz DUROGESIC flaster ile hangi ilaçların güvenli şekilde alınabileceğini bilir. Eğer aşağıda listelenen ilaç türlerinden bazılarını alıyorsanız veya almayı bırakırsanız, bu durum ihtiyacınız olan DUROGESIC dozunu etkileyebileceğinden yakından izlenmeniz gerekebilir.

        Özellikle aşağıdaki ilaçları kullanıyorsanız, doktorunuza söyleyiniz: Eğer:

    • Diğer opioid türevi ağrı kesiciler (buprenorfin, nalbufin ya da pentazosin) ve sinirlerdeki ağrı için bazı ağrı kesiciler (gabapentin ve pregabalin),

    • Uyumanıza yardımcı olan ilaçlar (temazepam, zalepon ya da zolpidem),

    • Sakinleşmenize yardımcı olan ilaçlar (alprazolam, klonazepam, diazepam, hidroksizin ya da lorazepam gibi) ve zihinsel durumlar için kullanılan ilaçlar (aripiprazol, haloperidol, olanzapin, risperidon ya da fenotiyazinler gibi antipsikotikler)

    • Kas gevşetici ilaçlar (siklobenzaprin ya da diazepam),

    • Depresyon tedavisinde kullanılan SSRI ya da SNRI diye adlandırılan bazı ilaçlar (örn; sitalopram, duloksetin, escitalopram, fluoksetin, fluvoksamin, paroksetin, sertralin, venlafaksin),

    • MAOI olarak adlandırılan depresyon ya da Parkinson tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (izokarboksazid, fenelzin, selejilin ya da tranilsipromin gibi). Bu ilaçları bıraktıktan sonra, 14 gün süreyle DUROGESIC kullanmamanız gerekmektedir. - daha fazla bilgi için aşağıya bakınız.

    • Bazı antihistaminikler (özellikle uykulu hale getirenler) (klorfeniramin, klemastin, siproheptadin, difenhidramin ya da hidroksizin)

    • Enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bazı antibiyotikler (örn; eritromisin, klaritromisin),

    • Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (örn; itrakonazol, ketokonazol, flukonazol ve vorikonazol),

    • HIV (AIDS) tedavisinde kullanılan ilaçlar (örn; ritonavir),

    • Kalp atışlarındaki düzensizliklerde kullanılan bazı ilaçlar (örn; amiodaron, diltiazem, verapamil),

    • Verem tedavisinde kullanılan ilaçlar (örn; rifampisin),

    • Sara tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (örn; karbamapezin, fenobarbital ya da fentoin).

    • Bulantı ya da araç tutması hastalığı tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (örn; fenotiyazinler)

    • Mide ekşimesi ya da ülser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (örn; simetidin)

    • Anjina (göğüs ağrısı) ya da yüksek kan basıncı tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (örn; nikardipin)

    • Kan kanseri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (örn; idelalisib)

      DUROGESIC ile antidepresan kullanımı

      Belirli antidepresanları kullanıyorsanız, yan etki riski artar. DUROGESIC bu ilaçlarla etkileşime girebilir ve siz ajitasyon, olmayan şeyleri görme, hissetme ya da koklama (halusinasyon) gibi zihinsel durum değişimleri ya da değişen kan basıncı, hızlı kalp atışı, yüksek vücut sıcaklığı, aşırı aktif refleksler, koordinasyon yokluğu, kas sertliği, kusma ve diyare yaşayabilirsiniz (bunlar Serotonin Sendromu belirtileri olabilir). Birlikte kullanılmaları halinde, doktorunuz özellikle tedaviye başlarken ya da ilacınızın dozunu değiştirirken sizi bu tür yan etkilere karşı yakından izlemek isteyebilir.

      Alkol ve bazı narkotik ilaçlar dâhil merkezi sinir sistemi depresanları ile birlikte kullanım

      DUROGESIC'in benzodiazepinler ve ilgili ilaçlar gibi sedatiflerle birlikte kullanılması, sersemlik, solunum güçlükleri (solunum depresyonu), koma riskini artırabilir ve yaşamı tehdit edici olabilir. Bu nedenle, birlikte kullanılmaları yalnızca başka tedavi seçenekleri mevcut değilse düşünülmelidir.

      Bununla birlikte, doktorunuz DUROGESIC'i sedatif ilaçlarla birlikte reçete ederse, eşzamanlı tedavinin dozu ve süresi doktorunuz tarafından sınırlandırılmalıdır.

      Lütfen almakta olduğunuz tüm sedatif ilaçları doktorunuza söyleyin ve doktorunuzun doz önerilerini yakından izleyin. Arkadaşlar veya akrabaların yukarıda belirtilen bulgu ve belirtiler hakkında bilgilendirilmesi faydalı olabilir. Bu belirtileri yaşarsanız doktorunuzu arayın.

      DUROGESIC kullanırken doktorunuzla konuşmadan alkol almayınız.

      DUROGESIC sizi sersemletebilir ya da daha yavaş nefes almanıza neden olabilir. Alkol içmek bu etkileri ağırlaştırabilir.

      Operasyonlar

      Eğer anestezi alacağınızı düşünüyorsanız, DUROGESIC kullandığınızı doktorunuza veya diş hekiminize söyleyiniz.

      Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz. Bu ilaçlara reçetesiz alacağınız bitkisel ilaçlar da dahildir. Eczaneden herhangi bir ilaç alırken eczacınıza DUROGESIC kullandığınızı söyleyiniz.

  • Deri Kanseri Deri Kanseri  Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör.
    Artrit Artrit  Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
    Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
    Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.
    İnme İnme İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına yol açar.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Johnson & Jonhson Sıhhi Malzeme San. ve Tic.Ltd.Şti.
    Geri Ödeme KoduA10209
    Satış Fiyatı 169.79 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 169.79 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuKırmızı Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699593815102
    Etkin Madde Fentanil
    ATC Kodu N02AB03
    Birim Miktar 12
    Birim Cinsi MCG
    Ambalaj Miktarı 5
    Sinir Sistemi > Uyuşturucu Etkiye Sahip İlaçlar (Opioid) > Fentanil
    İthal ( ref. ülke : Portekiz ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    DUROGESIC 12 mcg 5 TTS flaster Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 2024169.79 TL
    2 Dec 2024169.79 TL
    19 Nov 2024169.79 TL
    8 Nov 2024169.79 TL
    1 Nov 2024169.79 TL
    25 Oct 2024169.79 TL
    18 Oct 2024137.75 TL
    11 Oct 2024137.75 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları