Novartis İlaçları ESTRADERM 25 TTS 6 flaster KT Nasıl Kullanılır

ESTRADERM 25 TTS 6 flaster Nasıl Kullanılır

Estradiol }

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > ÖSTROJENLER > Estradiol Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. | Güncelleme : 30 December  1899

3.ESTRADERM nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Tedavi genellikle en düşük dozla başlatılmalıdır. Tedavi süreci içerisinde sizin kişisel gereksinimlerinize göre doktorunuz kullanacağınız dozu ayarlayacaktır.

Eğer histerektomi (rahmin cerrahi yolla alınması) geçirmediyseniz, doktorunuz size, estrojenin rahmin iç yüzeyine olan etkilerini dengeleyen progestajen adlı hormonu içeren tabletlerden verecektir. Doktorunuz bu tabletleri nasıl almanız gerektiğini size açıklayacaktır.

ESTRADERM TTS sadece gerek duyulduğu sürece kullanılmalıdır.

Genellikle ESTRADERM TTS'yi birkaç ay ya da daha uzun kullanmanız istenir. Bu menopoz sonrası belirtilerinizi kontrol etmeye ve kemik kaybının engellenmesine yardımcı olacaktır.

Belirli aralıklarla, doktorunuzla HRT (hormon yerine koyma tedavisi) ile ilişkili olası riskleri ve faydaları ve halen tedaviye ihtiyacınız olup olmadığını görüşmelisiniz.

HRT (hormon yerine koyma tedavisi) kullanan kadınlarda pıhtılaşma, meme kanseri, rahim kanseri, kalp hastalığı, inme ve muhtemel demans (bunama) gelişiminde risk artışı bulunabilir.

Eğer histerektomi (rahmin cerrahi yolla alınması) geçirmediyseniz, doktorunuz size, rahim kanseri riskini azaltmak için ek olarak progestajen adlı hormonu içeren tabletlerden verecektir. Progestajen tedavisi sonunda tedavinin kesilmesine bağlı kanama görülebilir. Eğer düzensiz ve/veya fazla kanamanız olursa doktorunuza söyleyiniz.

Tek başına uzun süre estrojen alan kadınlarda progestajen ile kombinasyonuna oranla yumurtalık kanseri gelişme riski yüksektir. Yumurtalık kanseri ve ESTRADERM TTS arasındaki ilişki bilinmemektedir.

Doktorunuzla kişisel tıbbi durumunuzu göz önünde bulundurarak bu riskleri ve faydaları tartışmalısınız.

Uygulama yolu ve metodu

Plasteri sürekli olarak kullanmanız gerekmektedir. Plasterinizi her 3-4 günde bir değiştirmelisiniz.

Plaster nereye uygulanmalıdır

Belinizden aşağıda herhangi bir deri bölgesini seçiniz. Bayan hastaların çoğu kaba etin en iyi bölge olduğunu ve bu bölgede deri tahrişinin daha az olduğunu bildirmişlerdir. Bundan dolayı ESTRADERM TTS'yi mümkün olduğunca kaba ete uygulayınız. Ayrıca sırtın alt bölgelerine, kalça, karın ya da uyluk bölgesinin üst tarafına da uygulanabilir. Dar giysiler plasterin yerinden çıkmasına sebep olabileceği için bel bölgesine uygulamaktan kaçınınız.

Uygulayacağınız bölgedeki deride iltihap, kesik ya da tahriş olmamalıdır. Plasterin daha iyi yapışması için, deri temiz, tüysüz, kuru ve serin olmalı ve deride nemlendirici, krem, losyon, yağ ya da pudra olmamalıdır.

Plasterinizi değiştirirken (3 ila 4 günlük programınızla uyumlu olarak) yeni flasteri farklı bir bölgeye uygulayın. Daha önceki bir flasterde kullanılan deri bölgesine yeni bir flaster uygulamadan önce en az bir hafta bekleyin. Flasteri doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın.

Plasteri asla meme üzerine ya da yakınına yapıştırmayınız. Plasteri doğrudan güneş ışınına maruz bırakmayınız. Tek dozluk paketlerin açılması

Her ESTRADERM TTS plasteri hava geçirmez tek dozluk bir pakete konularak hava sızdırmayacak şekilde kapatılmıştır. Bir haftalık tedavi için gerekli çift paket içinde delikli bir çizgiyle ayrılmış iki paket vardır. Poşetlerden birini çentikli tarafından yırtarak açınız ve plasteri çıkarınız. Makas kullanmayınız çünkü bu plastere zarar verebilir. İkinci poşetin zarar görmediğinden emin olunuz, çünkü kullanımdan önce hava ile temas etmesi halinde plaster etkisini kaybetmektedir. Yırtma esnasında paketlerin ikisi de açılırsa birini atınız.

Yeni plasteri yerleştirmeden önce eskisini çıkarıp attığınızdan emin olunuz.

Koruyucu astarın çıkarılması

Sert ve saydam olan koruyucu astar sistemin yapışkan tarafını (yani derinize temas edecek olan tarafı) kaplar. Saydam astarın küçük parçasını çıkarınız. Sonra büyük parçasını sıyırın .. Yapışkan kısma dokunmaktan kaçınınız ve yapışkan kısımların birbirine yapışmasını engellemek için plasterin katlanmamasına dikkat ediniz.. Artık plasteri uygulayabilirsiniz.

Plasterin uygulanması

Plasterin yapışkan tarafını, seçtiğiniz deri bölgesine avuç içinizle sıkıca bastırınız. Bu şekilde 10-20 saniye kadar tutunuz. Özellikle kenar bölgelerinin iyi yapıştığını parmağınızla kontrol ediniz. Derinize yapıştırdıktan sonra plasteri çekerek yapışıp yapışmadığını kontrol etmeyiniz.

Poşeti açıp koruyucu astarı çıkardıktan sonra hemen derinize yapıştırınız.

Plaster ne zaman ve nasıl çıkarılmalıdır

Plasteri haftada iki kez, , haftanın aynı iki gününde (örn: Pazartesi ve Perşembe günleri) değiştiriniz. Hatırlayacağınızı düşündüğünüz iki günü seçiniz. Kutu içinde hatırlamanıza yardımcı olması amacıyla hazırlanmış etiketler bulacaksınız.

Tedaviye başladığınız haftanın gününe ait etiketi çıkarıp kutunun iç kısmına yapıştırınız. Plasteri değiştirme zamanınız geldiğinde, plasteri cildinizden çekip çıkarınız ve yapışkan kenarı iç kısma gelecek şekilde ikiye katlayınız. Halen içinde bir miktar ilaç bulunabileceğinden çocukların erişemeyeceklerine emin olduğunuz bir yere dikkatlice atınız. Eğer cildinizde yapışkan kalırsa o bölgeyi 15 dakika kurumaya bırakınız. Daha sonra bu bölgedeki yapışkanı, yağ bazlı bir krem veya losyon ile yavaşça ovarak temizleyebilirsiniz. Cildinizin temiz ve kuru farklı bir bölgesine yeni bir plaster yapıştırınız. Plasteri çıkardıktan sonra en az bir hafta boyunca aynı bölgeye başka bir plaster yapıştırılmamalıdır.

Diğer faydalı bilgiler

• Uygulama doğru bir şekilde yapıldığı takdirde, banyo yapma, yüzme, duş alma veya egzersiz yapma durumunda plaster bundan etkilenmeyecektir. Plasterin çıkması halinde, üzerindeki suyu silkeleyerek uzaklaştırdıktan sonra derinizi kurulayınız ve tekrar yerine her zamanki gibi yapıştırınız.

• Güneşlenirken veya solaryum esnasında plasterin üzerinin giysilerle örtülü olduğundan emin olunuz.

• Yüzerken plaster mayonuzun içinde kalabilir.

• Plasteri asla terli bölgelere ya da sıcak bir banyo veya duştan hemen sonra uygulamayınız. Derinizin tamamen soğumasını ve kurumasını bekleyiniz.

• Eğer plaster düşerse, aynı plasteri derinizin başka bir yerine uygulayabilirsiniz ("Plaster nereye uygulanmalıdır" bölümüne bakınız). Deride temiz ve kuru olan ve losyon sürülmemiş bölge seçtiğinize emin olunuz. Plaster cildinize tamamen yapışmazsa yeni bir plaster kullanınız. Bunun hangi günde olduğu önemli değildir, başlangıçtaki çizelgeyle aynı günlerde plasteri değiştirmeye devam ediniz.

• Plasterdeki ilaç renksiz bir jel içindedir. Bu plasterin boş olduğu anlamına gelmez.

ESTRADERM TTS kullanırken

Doktorunuza düzenli olarak gidiniz ve en az yılda bir kez genel kontrol yaptırınız. Bazı hastaların daha sık gitmeleri gerekebilir. Doktorunuzla tedaviyi sürdürme ya da ayarlamalar yapma hakkında görüşmelisiniz.

Doktorunuz meme ve pelvis bölgesi muayenesi yapacaktır. Meme kontrolünüzü nasıl yapacağınızı öğrenmeniz ve bunu düzenli yapmanız önemlidir. Bu uygulama HRT'nin (hormon yerine koyma tedavisi) istenmeyen etkilerinin önlenmesine yardımcı olacaktır. Eğer herhangi bir anormallikten şüphelenirseniz doktorunuza bundan bahsediniz.

Hastaneye yatacaksamz ya da bir cerrahi operasyon geçirecekseniz bu konuda doktorunuzu önceden bilgilendiriniz. Eğer beklenmedik bir şekilde hastaneye gitmek zorunda kalırsanız, sizi kabul eden doktora ESTRADERM TTS kullandığınızı söyleyiniz. Uzun süre yatakta kalma, ciddi yaralar ya da ameliyatlar damarlarınızda pıhtı gelişiminde geçici risk artışına yol açabilir. Tamamen hareketli hale gelinceye kadar ESTRADERM TTS'ye yeniden başlamayınız.

ESTRADERM TTS kullanırken eğer kendinizi iyi hissetmezseniz, mümkün olan en kısa sürede doktorunuza ya da eczacınıza haber veriniz.

Sorularınız varsa doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlı hastalar için özel bir doz ayarlaması gerekli değildir.

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda özel bir doz ayarlaması gerekli değildir. Ancak bu hastaların yakından takibi gereklidir.

Doktorunuz ya da eczacınız tarafından verilen talimatları dikkatle uygulayınız.

Doktorunuzla konuşmadan kullandığınız dozu değiştirmeyiniz ya da tedavinizi kesmeyiniz.

Eğer ESTRADERM TTS'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla ESTRADERM kullanırsanız

ESTRADERM TTS'nin uygulanma şeklinden dolayı doz aşımı olasılığı bulunmamaktadır. ESTRADERM TTS'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

ESTRADERM'i kullanmayı unuttuysanız

Plasteri uygulamayı unutursanız, hatırlar hatırlamaz yeni bir plaster uygulayınız. Bunun hangi gün olduğu önemli değildir, başlangıçtaki çizelgeyle aynı günlerde plasteri değiştirmeye devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak  Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı  Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim boynu (serviks) kanseri 35 yaş altı kadınlarda görülen vakalarda meme kanserinden sonra ikinci sırayı alır.Serviks kanserinin gelişmesi yıllarca sürebilir.
Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
HIV ve Aids HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş.
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699504810080
Etkin Madde Estradiol
ATC Kodu G03CA03
Birim Miktar 2
Birim Cinsi MG
Ambalaj Miktarı 6
Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > ÖSTROJENLER > Estradiol
İthal ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

ESTRADERM 25 TTS 6 flaster Barkodu