Dopamin enfüzyonuna başlamadan önce uygun plazma hacminin çoğaltıcı madde ya da tam kan verilmek suretiyle kan hacminin düzeltilmesi ve gerektiğinde santral venöz basıncın 10-15 cm'si ya da akciğer wedge basıncının 14-18 mm Hg seviyesine çıkması sağlanır.
Başlangıç olarak infüzyona 2-5 mcg/kg/dakika hızında başlanır. Ciddi vakalarda infüzyona 5 mcg/kg/dakika hızında başlanır. Daha sonra 5-10 mcg/kg/dakikalık porsiyonlar halinde doz 20- 50 mcg/kg/dakika'ya kadar arttırılabilir. 50 mcg/kg/dakika'dan daha yüksek dozlara ihtiyaç olduğunda idrara atılımı ve EKG yakından izlenmelidir. Eğer idrar atılımında bir azalma meydana gelirse dozajın azaltıması düşünülmelidir.
Kullanım Şekli:
Ampuller sadece damariçi kullanımına uygundur. Seyreltilerek ve uygun infuzyon çözeltileri ile kullanılmalıdır. Klinik tablonun düzelmesinden sonra infüzyon derhal kesilmemeli, damla adedini tedricen azaltmak suretiyle hareket edilmelidir. İnfuzyon çözeltisini kullanmadan önce, her defa yenilenmesi hususuna dikkat edilmelidir. İnfuzyon eriyiklerinin berrak olması ve Dopamin ilavesinden sonra renk değişikliği yapmaması gerekmektedir. Dilüsyonda tavsiye edilen infuzyon çözeltileri % 0.9 Sodyum klorid eriyiği % 5.0 Dekstroz eriyiği % 0.9 Sodyum klorid eriyiğinde % 5.0 Dekstroz Lactat-Ringer eriyiğinde % 5.0 Dekstroz eriyiği 1/6 Molar Sodyumlaktat eriyiği Lactat-Ringer eriyiği
Yukarıda sayılan infuzyon çözeltileri içnde Dopamin HCl 24 saat süreyle stabil kaldığı bilinmesine rağmen, diğer intravenöz karışımlarda olduğu gibi dilüsyonun hastaya tatbikinden önce hazırlanması gerekir. % 5 Sodyum bikarbonat veya diğer alkali çözeltilerle karıştırılmamalıdır. Aksi takdirde inaktive olur.