Pharmada İlaçları GUDEF şurup 100 ml KT Kullanmadan Önce

GUDEF şurup 100 ml Kullanmadan Önce

Guaifenezin + Dekstrometorfan Hbr + Psodoefedrin Hcl }

Solunum Sistemi > Diğer Soğuk Algınlığı Kombinasyonları Pharmada İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. | Güncelleme : 3 December  2010

  • GUDEF'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler GUDEF'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    Eğer;

    • GUDEF'in etkin maddeleri olan dekstrometorfan, guaifenesin veya psödoefedrin'e ya da

      GUDEF'de bulunan yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjikseniz.

    • Monoamino oksidaz inhibitörleri grubundan (depresyon giderici ve tansiyon düşürücü) bir ilaç alıyorsanız veya 2 hafta öncesine kadar aldıysanız.

    • Şiddetli derecede böbrek yetmezliğiniz varsa.

    • Solunum yetmezliğiniz varsa.

    • Kronik ve devamlı öksürüğünüz varsa.

    • Kronik ve devamlı öksürüğü olan sigara içenler ile astım veya amfizem (doku ve organlarda aşırı hava birikmesi) ya da soğuk algınlığında aşırı salgı ile birlikte öksürük görülen durumlarda.

    • Furazolidon içerikli ilaç kullanıyorsanız.

    • Depresyon tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, sempatomimetik ilaçlar (dekonjestanlar

      /burun tıkanıklığını gideren, iştah bastırıcılar ve amfetamin / bir çeşit uyarıcı vb. ilaçlar)

      veya beta blokör içeren yüksek tansiyon ilaçları kullanıyorsanız.

    • 12 yaşın altındaki çocuklarda.

    • Koroner arter hastalığı, şiddetli hipertansiyonu ve taşikardisi olanlarda.

      GUDEF'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

      Eğer;

    • Hafif ve orta derecede karaciğer yetmezliğiniz ve böbrek yetmezliğiniz varsa, özellikle bu hastalıklara eşlik eden kalp damar hastalığınız varsa.

    • 60 yaşın üzerindeyseniz.

    • Yatalaksanız veya sedatif (uyku getirici) ilaç kullanıyorsanız.

    • Uzun süredir devam eden öksürüğünüz (örneğin; sigara içme, amfizem, astım) varsa veya öksürük büyük miktarda salgılanma ile birlikte oluyorsa.

    • Kalp atım düzensizliği, hafif ve orta şiddetli tansiyon, tiroid rahatsızlığı, diabetes mellitus (şeker hastalığı), kalp-damar hastalığı, iskemik kalp hastalığı (kalbe yetersiz kan gitmesi), glokom (göz tansiyonu), feokromositoma (böbreküstü bezlerinde oluşan bir tümör), prostatta büyüme veya idrar kesesi fonksiyon bozukluğunuz varsa.

    • Daha önce size uzamış QT sendromu (kalpte ciddi ritim bozukluğu ve ani ölümlere yol açabilen bir durum) ve Torsades de Pointes tanısı (yaşamı tehtit eden düzensiz kalp ritmi) konduysa veya bu hastalıkların sizde olduğundan şüpheleniliyorsa.

    • Alkol kullanıyorsanız,

      Seyrek olarak psödoefedrin dahil olmak üzere sempatik sistemi uyaran ilaçlarla beynin arka bölümünde iyileşebilen beyin dokusu harabiyeti (posterior geri dönüşlü ensefolopati, PRES) ve beyin damarlarında iyileşebilen daralma (geri dönüşlü serebral vazokonstriksiyon sendromu, RCSV) bildirilmiştir. Bildirilen semptomlar ani başlangıçlı şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma ve görme bozukluğudur. Olguların çoğu uygun tedavi ile birkaç günde düzelmiştir. PRES/RCSV belirti ve semptomları gelişmesi halinde GUDEF hemen kesilmelidir.

      5 günden uzun süre kullanmayınız.

      Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

      GUDEF'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

      Mide-barsak sisteminizde şikayetlerinize yol açmaması için, GUDEF'in aç karnına kullanmayınız.

      GUDEF kullandığınız sırada alkol almaktan kaçınınız.

      Hamilelik

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      GUDEF hamilelerde kullanılmamalıdır.

      Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuz ilacı kullanabileceğinizi söylemediği sürece GUDEF'i almayınız. Hamilelik sırasında GUDEF kullanmanın risklerini ve yararlarını doktorunuzla görüşmelisiniz.

      Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Emzirme

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Emzirme dönemindeyseniz, doktorunuz ilacı kullanabileceğinizi söylemediği sürece GUDEF'i almayınız. Emzirme sırasında GUDEF kullanmanın risklerini ve yararlarını doktorunuzla görüşmelisiniz.

      Araç ve makine kullanımı

      GUDEF ile tedavi sırasında dikkatsizlik ve uyuşukluk oluşturabileceğinden, motorlu vasıta kullananlar, tehlikeli iş ve aletlerle çalışanların dikkatli olması gerekmektedir.

      GUDEF'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler GUDEF'in bir ölçeği 3 g sukroz içerir. Bu durum, diabetes mellitus hastalarında göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer daha önce doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

      Ürünün içeriğindeki renklendirici FD & C Red no: 3 nedeniyle alerjik reaksiyonlar görülebilir.

      Bu tıbbi ürün sakarin sodyum ve sodyum ihtiva etmektedir. Özellikle sodyum diyetinde olanların bu konuda dikkatli olmaları önerilir.

      Bu tıbbi ürün içeriğindeki propilen glikol nedeniyle alkol benzeri semptomlara neden olabilir.

      Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

      GUDEF'in burun tıkanıklığını giderici ilaçlar, trisiklik antidepresanlar (psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır), iştah kesici ilaçlar, sedatifler ve bazı sinir sistemi uyarıcı ilaçlar veya monoamin oksidaz inhibitörleri (psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır) ile beraber kullanılması bazen tansiyon yükselmesine neden olabilir.

      GUDEF, psödoefedrin içermesinden dolayı, bretilyum (kalp ritim bozukluğu olan hastalarda kullanılır), betanidin, guanitidin, debrizokin, metildopa (yüksek tansiyonu olan hastalarda kullanılır) ve beta-adrenerjik blokörler (hipertansiyon, göğüs ağrısı, ritim bozukluğu, migren, kalp yetmezliği ve anksiyete bozukluğu olan hastalarda kullanılır) gibi ilaçlarla birlikte alındığında bu ilaçların etkisini kısmen tersine çevirebilir.

      GUDEF, moklobemid (depresyon tedavisinde kullanılır) ile kan basıncında ciddi yükselme, kardiyak glikozitler (kalp yetmezliğinde kullanılır) ile kalp ritim bozukluğu riski, ergot alkaloidleri (ergotamin ve metiserjit; migren tedavisinde kullanılır) ile yan etki riski, oksitosin (doğumu kolaylaştırmak için kullanılır) ve furazolidon (mikrop öldürücü bir ilaç) ile hipertansiyon riski oluşturabilir.

      Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

  • Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük  Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
    Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı  Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
    Astım Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
    Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
    Sırt Ağrısı Sırt Ağrısı Sırt ağrısı birden bire ortaya çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun süreli sorunlara (kronik) neden olabilir.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Pharmada İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA13167
    Satış Fiyatı 165.52 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 165.52 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikOriginal İlaç
    Reçete DurumuKontrole Tabi bir ilaçdır.
    Barkodu8681697570032
    Etkin Madde Guaifenezin + Dekstrometorfan Hbr + Psodoefedrin Hcl
    ATC Kodu R05X
    Birim Miktar
    Birim Cinsi
    Ambalaj Miktarı 100
    Solunum Sistemi > Diğer Soğuk Algınlığı Kombinasyonları
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    GUDEF şurup 100 ml Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 2024165.52 TL
    2 Dec 2024165.52 TL
    19 Nov 2024165.52 TL
    8 Nov 2024165.52 TL
    1 Nov 2024165.52 TL
    25 Oct 2024165.52 TL
    18 Oct 2024135.09 TL
    11 Oct 2024135.09 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları