Uygulama sırasında alerjik reaksiyon oluşursa, infüzyona hemen son verilmelidir.
Alerjik reaksiyonların devamı halinde, uygun tedaviye başlanmalıdır. Anafilaktik reaksiyon durumunda, şok durumlarının tedavisi için önerilen uygulamalara uygun tedavi yürütülmelidir.
HUMAN ALBUMIN %20 IMMUNO 'nun kolloid-ozmotik etkisi, kanın plazmasının etkisine göre yaklaşık 4 kat fazladır. Bu nedenle konsantre albumin solüsyonlarının kullanımında uygun hidrasyonun sağlanmasına dikkat edilmelidir. Hastalar dolaşımın aşırı yüklenmesi ve hiperhidrasyon durumunun oluşmaması için izlenmelidir.
Gereken HUMAN ALBUMIN %20 IMMUNO 'nun miktarı 200 ml'den fazla ise, normal sıvı dengesinin idamesi için uygun miktarlarda ek elektrolit solüsyonu uygulanmalıdır. Alternatif olarak, tedaviye % 5'Iik albumin solüsyonlarıyla devam edilebilir.
Görece büyük hacimlerde replasman yapılırsa koagülasyon durumunun ve hematokritin kontrolü gerekir. Bu durumda kanın diğer bileşenleri de (pıhtılaşma faktörleri, elektrolitler, trombositler ve eritrositler) uygun miktarlarda sağlanmış olmalıdır. Hematokrit % 30'un altına düşerse, kanın oksijen taşıma kapasitesini devam ettirebilmek için eritrosit süspansiyonları uygulanmalıdır.
İnsan albumini solüsyonlarının eser miktarlarda alüminyum içerdiği bildirilmiştir. HUMAN ALBUMIN %20 IMMUNO, Avrupa Farmakopesi tarafından belirlenmiş Iimitler dahilinde olmak üzere 200 µg/l'den az miktarda alüminyum içerir. Bu nedenle prematür yenidoğan bebeklerde ve böbrek hastalığı olanlarda kullanıma uygundur. Buna rağmen, kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda alüminyum birikiminin hiperkalsemi, D vitaminine refrakter osteodistrofi, anemi ve şiddetli progressif ensefalopati gibi toksik etkilere yol açtığı bildirilmiştir. Bu türden hastalarda büyük miktarlarda insan albumini solüsyonları kullanılacaksa olası riskle beklenen yararın karşılaştırılması dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.
HUMAN ALBUMIN %20 IMMUNO, insan plazmasından üretilmiş bir preparattır. İnsan kanı ya da plazmasından elde edilmiş ürünlerin kullanımında enfeksiyon etkenlerinin bulaşmasına bağlı enfeksiyonların oluşmayacağı tümüyle garanti edilemez. Bu durum, bugüne kadar tanımlanmamış patojenler için de geçerlidir. Bulaşma riskini azaltmak için kan bağışı işlemleri ile donörlerin seçiminde uygun önlemler alınmakta, plazma havuzları test edilmekte ve üretim aşamasında virüsleri ortamdan uzaklaştırma / inaktive etme prosedürleri uygulanmaktadır (Gellis'e göre ısı uygulaması).
Riski en düşük düzeyde tutmak amacıyla şu önlemler alınmıştır: Plazma havuzlarında, HIV-1 , HIV-2, HBV ve HCV virüslerinin genom dizilimlerinin polimeraz zincir reaksiyonu ile (HIQ-PCR1) test edilmesi, takibe alınamayan donörlerden bağış alınmaması, karantina uygulaması ve geriye dönük tarama programı uygulanır.
Virüsleri ortamdan uzaklaştırma / inaktive etme prosedürleri, parvovirüs B19 virüsü ve bugüne kadar henüz tanımlanmamış virüsler gibi bazı zarflı olmayan virüsleri ortamdan uzaklaştırma / inaktive etmede yeterli olmayabilir. Özellikle immün yetmezliği olan hastalarla seronegatif gebe kadınlarda etkilenme daha şiddetli olabileceğinden, parvovirüs B19 bulaşması olasılığı gözönünde bulundurulmalıdır.
Gebelikte ve laktasyonda kullanım
Gebelik kategorisi: C
İnsan albumininin gebelerde güvenle kullanılabileceğini gösteren kontrollü bir klinik çalışma bulunmamaktadır. Buna rağmen insan albumini kanın normal bir bileşeni olduğundan, gebelik ve emzirme döneminde kesin gerekliyse kullanılabilir.
Araç ve Makine Kullanma Yeteneği Üzerine Etkisi
Araç ve makina kullanımı üzerinde herhangi bir etki bildirilmemiştir.
|
Sırt Ağrısı Sırt ağrısı birden bire ortaya
çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun
süreli sorunlara (kronik) neden olabilir. |
|
Artrit Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur. |