Lilly İlaçları HUMATROPE 36 IU (12 MG) liyofilize toz içeren kartuş KT Yan Etkileri

HUMATROPE 36 IU (12 MG) liyofilize toz içeren kartuş Yan Etkileri

Somatropin }

Endokrin Sistem > Ön Hipofiz Hormonları ve Analogları > Somatropin Lilly İlaç Ticaret Ltd.Şti. | Güncelleme : 9 November  2012

  • ​Basamak HUMATROPE'un Karıştırılması

  • Çözücü şırınga ve kartuşu İKİ ELİNİZLE tutunuz.

    Çözücünün tamamı kartuşun içine girinceye kadar pistona 2- 3 kere basıp serbest bırakınız.

    Pistondan elinizi çekiniz ve çözücü şırınganın boş olduğunu kontrol ediniz (çözücü şırınganın içinde birkaç damla çözücü kalması normaldir.)

    5 ve 6. Basamak Kartuşu Çıkarınız ve Çözeltiyi Boşaltınız

    Pistondan elinizi çekerek çözücü şırıngadan kartuşu ÇIKARINIZ.

    Şırınganın kapağını sert düz bir yere yerleştiriniz. Çözücü şırıngayı kapağa doğru itiniz ve çözücü şırıngayı sağlık profesyonelinin talimatına göre imha ediniz.

    7. Basamak Yavaşça Karıştırınız

    image

    image

    • Kartuşu 10 kez yavaşça alt üst yaparak çözeltiyi karıştırınız. KARTUŞU ÇALKALAMAYINIZ. Kartuşu 3 dakika bekletiniz, sonra çözeltiyi dikkatlice inceleyiniz.

    • Eğer çözelti bulanık ya da partikül içeriyorsa, kartuşu tekrar yavaşça 10 kez

    karıştırınız. Kartuşu 5 dakika daha bekletiniz, eğer çözeltinin bulanıklığı devam ediyorsa ya da partikül içeriyorsa KARTUŞU KULLANMAYINIZ.

    image image

    Kartuşu 10 kez yavaşça karıştırınız ve 3 dakika Çözeltiyi kontrol ediniz. HUMATROPE bekleyiniz. ÇALKALAMAYINIZ. çözeltisi berrak olmalıdır.

    1. ​Basamak Uygun kalem enjeksiyon sistemi kullanarak HUMATROPE'un enjeksiyonu

      • Eğer çözelti berraksa, kartuşunuz uygun HUMATROPE kalemine takılmak için hazırdır.

      • Kartuşu kaleme yerleştiriniz (Bkz. Kalem için Kullanma Kılavuzu)

      • Her enjeksiyon için steril yeni bir iğne kullanınız.

      • Cildi alkollü pamukla iyice siliniz. Cildin kurumasını bekleyiniz.

      • Doğru dozu ayarlayınız (bkz. Kalemin Kullanım Kılavuzu)

      • Doktorunuzdan öğrendiğiniz şekilde cilt altına yavaşça enjekte ediniz (subkütan).

      • Doktorunuz ya da sağlık profesyoneliniz tarafından öğretildiği şekilde iğneyi ciltten çıkarınız ve iğneyi güvenli bir şekilde imha ediniz.

      • HUMATROPE'unuzun geriye kalanını kalemle birlikte buzdolabında saklayınız.

    Karıştırdıktan 28 gün sonra kalemde geriye kalan HUMATROPE'u kullanmayınız.

    • Her zaman doktorunuzun reçete ettiği dozdaki kartuş (6 mg, 12 mg veya 24 mg doz) ile birlikte CE işaretli HUMATROPE kalem enjeksiyon sistemini kullandığınızdan emin olunuz. Diğer ilaçların kartuşlarını HUMATROPE kalemleriyle birlikte kullanmayınız.

    • HUMATROPE kartuş, sulandırmak (karıştırma ve enjeksiyonluk çözeltinin hazırlanması) için çözücü (enjeksiyonluk çözelti için çözücü) içeren bir enjektör ile birlikte sunulur.

    • Doktorunuz ya da diğer kalifiye sağlık profesyonelleri tarafından uygun bir eğitim almadan HUMATROPE'u karıştırıp enjekte etmeyiniz.

    • HUMATROPE'un hazırlanması ve enjeksiyonu hakkında detaylı talimatlar için lütfen bu Kullanma Talimatının “HUMATROPE nasıl uygulanır†kısmına bakınız. HUMATROPE'u yalnız ambalajı içinde temin edilen çözücüsüyle birlikte karıştırınız. Doktorunuz söylemedikçe başka bir şeyle karıştırmayınız.

    • Sulandırdıktan sonra, HUMATROPE cildin altındaki yağ tabakasının hemen altına kısa bir iğne ve kalem enjektör sistemi kullanarak uygulanır.

    • Cilt altındaki yağ dokusunun lokal incelme ve sertleşmesini engellemek için enjeksiyon bölgelerinin yeri değiştirilmelidir.

    • HUMATROPE'u karıştırdıktan sonra, 30 dakikadan fazla bir süre buzdolabının dışında bırakmayınız.

    • HUMATROPE'unuzun geriye kalanını kalemle birlikte buzdolabında saklayınız. Karıştırdıktan 28 gün sonra kalemde geriye kalan HUMATROPE'u kullanmayınız.

    Doktorunuz doz ve uygulama planını size anlatacaktır. Doktorunuzla konuşmadan dozunuzu değiştirmeyiniz.

    Lütfen kılavuzdaki sulandırma talimatını okuyunuz. Bu size yeni kartuşunuzu kullanıma hazırlamada yardımcı olacaktır. Eğer HUMATROPE kartuşunuzun hazırlanması ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, doktor ya da hemşirenize danışınız.

    • Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı:

      HUMATROPE hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kullanım için uygundur.

      Yaşlılarda kullanımı:

      Yaşlı hastalar HUMATROPE'un etkilerine karşı daha hassas olup, yan etki oluşturmaya daha yatkın olabilirler.

    • Özel kullanım durumları: Böbrek/karaciğer yetmezliği

      HUMATROPE ile bir çalışma gerçekleştirilmemiştir.

      Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz. İlacınızı zamanında almayı unutmayınız.

      Eğer HUMATROPE'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

      Eğer kullanmanız gerekenden fazla HUMATROPE kullandıysanız:

      HUMATROPE'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

      • Çok fazla HUMATROPE enjekte etmişseniz, başlangıçta kan şekeriniz azalıp çok düşük (hipoglisemi) seviyelere sonra da artarak çok yüksek (hiperglisemi) seviyelere ulaşabilir.

      • Eğer uzun bir sürede (yıllar boyu) çok fazla HUMATROPE enjekte etmişseniz, vücudunuzun kulak, burun, çene, eller ve ayaklar gibi bazı bölgelerinde aşırı büyümeler (akromegali) olabilir.

    Eğer HUMATROPE'u kullanmayı unutursanız:

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    Doktorunuzun reçete ettiği dozla devam ediniz. Eğer HUMATROPE enjekte etmeyi unuttuysanız ve ne yapacağınız ile ilgili kaygılarınız varsa lütfen doktorunuza başvurunuz.

    HUMATROPE ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

    Tedaviyi sonlandırmadan önce doktorunuzun tavsiyesini alınız. Tedaviye ara verilmesi veya erken sonlandırılması HUMATROPE tedavisinin başarısını azaltacaktır.

    Eğer bu ilacın kullanımıyla ilgili başka bir sorunuz varsa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    1. Olası yan etkiler nelerdir?

      Tüm ilaçlar gibi, HUMATROPE'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. HUMATROPE enjeksiyonundan sonra aşağıdaki yan etkileri gözlemleyebilirsiniz:

      Yan etkiler aşağıdaki gibi sınıflandırılmıştır:

      Çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir

      Yaygın: 10 hastanın 1'inden az fakat 100 hastanın 1'inden fazla görülebilir.

      Yaygın olmayan: 100 hastanın 1'inden az fakat 1.000 hastanın 1'inden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın 1'inden az fakat 10.000 hastanın 1'inden fazla görülebilir.

      Çok seyrek: 10.000 hastanın 1'inden az görülebilir. Bilinmiyor: (mevcut verilerden sıklığı tahmin edilemiyor)

      Aşağıdakilerden biri olursa, HUMATROPE'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

      • HUMATROPE ile birlikte kullanılan çözücü; döküntü, nefes darlığı, şişme gibi aşırı duyarlılık ya da alerjik tip reaksiyonlara neden olabilir (çocuklar ve yetişkinler)

        Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin HUMATROPE'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

        Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

      • Kötü veya sık aralıklarla bulantı ve/veya görme problemleriyle birlikte baş ağrısı. Bunlar artan iyi huylu kafa içi basıncı (benign intrakraniyel hipertansiyon) belirtileridir (çocuklar ve yetişkinler için)

      Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz: Çocuklar:

      Yaygın: Enjeksiyon bölgesinde ağrı, şişme (ödem), yüksek kan şekeri (hiperglisemi), metakrazol ya da gliserole karşı aşırı duyarlılık, düşük tiroid hormon seviyeleri, büyüme hormonuna karşı antikor gelişimi, omurganın yan tarafa doğru eğriliğinin artması (skolyoz gelişimi)

      Yaygın olmayan: Güçsüzlük, Tip 2 şeker hastalığı (diabetes mellitus), meme büyümesi (jinekomasti)

      Seyrek: Bulantı ve/veya görme problemleri ile birlikte kötü veya sık baş ağrıları iyi huylu kafa içi basınç artışı belirtileridir. Uyuşma ve karıncalanma (parastezi), lokalize kas ağrısı (miyalji)

      Çok seyrek: Uyku bozuklukları (insomnia), yüksek kan basıncı (hipertansiyon), idrarda şeker (glukozüri)

      Bilinmiyor: Etkin maddeye karşı aşırı duyarlılık

      Yetişkinler:

      Çok yaygın: Baş ağrısı, eklem ağrısı (artralji)

      Yaygın: Enjeksiyon bölgesinde ağrı, şişme (ödem), yüksek kan şekeri (hiperglisemi), metakrezol ya da gliserole karşı aşırı duyarlılık, düşük tiroid hormon seviyeleri, uyku bozuklukları (insomnia), uyuşma ve karıncalanma (parestezi), el bileğinde sinir sıkışmasına bağlı avuç içi ve parmaklarda karıncalanma ve uyuşma (karpal tünel sendromu), lokalize kas ağrısı (miyalji), yüksek kan basıncı (hipertansiyon), nefes darlığı (dispne), uykuda geçici olarak solunum durması (uyku apnesi)

      Yaygın olmayan: Güçsüzlük, meme büyümesi (jinekomasti)

      Seyrek: Bulantı ve/veya görme problemleri ile birlikte kötü veya sık baş ağrıları iyi huylu kafa içi basınç artışı belirtileridir, idrarda şeker (glukozüri).

      Bilinmiyor: Tip 2 diabetes mellitus, etkin maddeye aşırı duyarlılık İnsülinin etkisi azalabilir.

      Büyüme hormonu ile tedavi gören az sayıdaki çocuklarda lösemi rapor edilmiştir. Ancak büyüme hormonu alan hastalarda lösemi oluşumunun artması ile ilgili bir kanıt bulunmamaktadır.

      Eğer bu yan etkilerden herhangi biri daha ağırlaşırsa ya da bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

      Yan etkilerin raporlanması

      Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi†ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

    2. Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri  Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
      Kalp Krizi Kalp Krizi  Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
    HIV ve Aids HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.
    Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
    Artrit Artrit Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Lilly İlaç Ticaret Ltd.Şti.
    Geri Ödeme KoduA03670
    Satış Fiyatı 4958.19 TL [ 19 Nov 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 4958.19 TL [ 8 Nov 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699673795119
    Etkin Madde Somatropin
    ATC Kodu H01AC01
    Birim Miktar 36
    Birim Cinsi IU
    Ambalaj Miktarı 1
    Endokrin Sistem > Ön Hipofiz Hormonları ve Analogları > Somatropin
    İthal ( ref. ülke : Italya ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    HUMATROPE 36 IU (12 MG) liyofilize toz içeren kartuş Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    19 Nov 20244,958.19 TL
    8 Nov 20244,958.19 TL
    1 Nov 20244,958.19 TL
    25 Oct 20244,958.19 TL
    18 Oct 20244,011.09 TL
    11 Oct 20244,011.09 TL
    4 Oct 20244,011.09 TL
    27 Sep 20244,011.09 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları