Her 5ml’de; 14 mg difenhidramin, 135 mg amonyum klorür, 57 mg sodyum sitrat (yardımcı maddeler: şeker, etil alkol, mentol, metil paraben, karamel NF, portakal aroması) içerir.
Soğuk algınlığına bağlı öksürük ve konjestif semptomların tedavisinde endikedir.
Hydryllin Compound bileşiminde yeralan maddelere aşırı duyarlılığı olanlarda, MAO inhibitörleri kullananlarda, prostat hipertrofisi, astım nöbetleri ve dar açılı glokom vakalarında kontrendikedir.
Hydryllin Compound, yeni doğmuş çocuklarda ve süt çocuklarında (1 yaşına kadar) kullanılmamalıdır. Gebelik ve süt verme süresince çok gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Hydryllin hafif uyku hali oluşabileceğinden, dikkat gerektiren işlerde çalışanlar, araba ve motorlu vasıta veya makine kullananlar tarafından kullanılmamalıdır.
Bu ürünü kullanırken difenhidramin içeren başka ilaçlar (dahili veya harici) kullanmayınız.Uyuşukluk, uyku hali, ağız, burun ve boğaz kuruluğu görülebilir. Çocuklarda ise yüksek dozda kullanıma bağlı olarak uykusuzluk ve huzursuzluk meydana gelebilir. Nadiren deri döküntüleri, görmede bulanıklık, hipotansiyon, iştahsızlık, ışığa duyarlılık, çarpıntı, baş ağrısı ve idrar retansiyonu görüldüğü de rapor edilmiştir. Ancak, tüm bu yan etkiler geri dönüşümlüdür ve ilaç kullanımına son verildiğinde tamamen ortadan kalkar.
Hydryllin Compound, alkol içerdiğinden, hipnotik ve trankilizan ilaçlarla birlikte kullanılması gerektiğinde, depresif etki şiddetleneceğinden dikkatli olunmalıdır.
Yetişkinler : 2-4 saatte bir, 1-2 ölçek
Çocuklar : 1-5 yaş arası; 3-4 saatte bir 1/2 ölçek
6-12 yaş arası; 3-4 saatte bir 1 ölçek
DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ :
Çok yüksek dozlarda alındığında, diğer antihistaminik içeren preparatlarda olduğu gibi, merkezi sinir sistemi depresyonu veya aşırı stimulasyon görülebilir (özellikle çocuklarda). Ağız kuruluğu, sabit dilate pupilla gibi atropine benzer bulgular ve gastrointestinal yakınmalar ortaya çıkabilir. Uygun durumlarda hastanın kusması sağlanmalı, bu mümkün olmadığı takdirde gastrik lavaj uygulanmalıdır. Hipotansiyonun tedavisinde vazopressör ajanlar kullanılabilir. Stimülan ilaçlar kullanılmamalıdır.
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |
|
Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır. |