Abdi İbrahim İlaç İlaçları INNOHEP 20000 IU 0.9 ml 2 kullanıma hazır enjektör KT Nasıl Kullanılır

INNOHEP 20000 IU 0.9 ml 2 kullanıma hazır enjektör Nasıl Kullanılır

Tinzaparin Sodyum }

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Antitrombotik İlaçlar > Tinzaparin Sodyum Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. | Güncelleme : 8 February  2013

3.INNOHEP nasıl kullanılır ?

İNNOHEP tam olarak doktorunuzun tarif ettiği şekilde kullanılmalıdır. Eğer emin değilseniz lütfen doktorunuza danışınız.

INNOHEP’in etkilerini değerlendirebilmek için doktorunuz rutin kan tetkiklerini isteyebilir.

İNNOHEP cilt altına yapılmalıdır (subkutan enjeksiyon). İNNOHEP tedavisi sırasında, hematom (bölgesel kan birikmesi) riski nedeniyle diğer ilaçların kas içine uygulanmasından kaçınılmalıdır.

Genel olarak tedavi dozu, günde bir sefer, cilt altı olarak uygulanan 175 IU/kg’dır.

Doktorunuz size doğru dozu ve tedavinizin ne kadar süreceğini söyleyecektir.

Uygulama yolu ve metodu

İNNOHEP deri altına uygulanmalıdır (subkutan enjeksiyon). Kas veya damar içine uygulanmamalıdır.

Tedavinizin ne kadar süreceği doktorunuz tarafından belirlenecektir.

Uygulamadan önce enjektörün içeriği gözlenmelidir: Eğer bulanıklık veya çökelti varsa kullanılmamalıdır. Çözeltinin renginin depolama esnasında sarıya dönmesi söz konusu olabilir, ancak bu durum solüsyonun kullanılmasına engel değildir, kullanılabilir.

İNNOHEP deri altına uygulanırken aşağıdaki basamaklar takip edilmelidir:

1. Enjeksiyondan önce ellerinizi iyice yıkayınız. Alkollü pamukla enjeksiyon yerinin etrafını temizleyiniz ve kendiliğinden kurumasını bekleyiniz.

2. Tüpün ağzındaki renkli kapağı geriye doğru çekerek tüpün ağzını açınız ve tüpün içindeki enjektörü dışarı çıkarınız (bknz. Şekil A ve B). Uygulamadan önce enjektörün içeriğini kontrol ediniz: Eğer bulanıklık veya çökelti varsa kullanmayınız. Solüsyonun renginin depolama esnasında sarıya dönmesi söz konusu olabilir, ancak solüsyon temiz ve son kullanma tarihini geçmemişse, kullanılabilir. Her bir enjektör bir kez kullanılmalıdır. Güvenlik aparatını iğnedeki koruyucu kapaktan uzaklaştırarak aşağıya doğru bükünüz.


3. İğnenin üstündeki koruyucu kapağı iğneyi eğmeden dikkatlice çıkarınız. (bknz. Şekil C). Doktorunuz tarafından önerilen dozu ayarlayınız. Eğer kullanmanız gereken doz şırıngadakinden daha az ise şırıngayı dik olarak yukarı doğru tutunuz ve fazla olan miktarı pistonu ileri doğru iterek boşaltınız. Eğer tam doz kullanacaksanız şırıngada bulanabilecek olan hava kabarcıklarını dışarı çıkarmaya gerek yoktur.

Şekil C



4. Yazı yazdığınız elinizle, şırıngayı kalem tutar gibi tutunuz. Uygulama yapacağınız bölgedeki bir miktar deri kıvrımını, diğer elinizin işaret ve baş parmakları ile hafifçe kavrayınız ve iğneyi dik olarak ( 90o açı ile) deriye batırınız. Uygulamayı yaparken deriyi tutmaya devam ediniz (bknz. Şekil D).


5. İstenen dozu karın bölgesi, kalçanın dış yüzeyleri, üst kol gibi yağ dokusunun içine yavaşça yapınız. İğneyi çıkartıp deri kıvrımını bırakmadan önce verdiğiniz solüsyonunu dağılması için birkaç saniye bekleyiniz.


6.    Sonra iğneyi geri çekerek deri kıvrımını serbest bırakınız. Morarmaya neden olabileceği için ovalama yapmayınız.

7.    Eğer kanama olursa temiz bir bezle siliniz. Bir sonraki seferde iğneyi başka bir bölgeye yapınız.

8.    Kullanımdan sonra iğnenin ağzına koruyucu kapağı geçirmeye çalışmayınız. Koruma aparatını orijinal pozisyonuna geri bükün, iğnenin altına gelecektir. Daha sonra aparatın düz yüzeyini sert bir zemine koyun ve iğne aparata kilitlenene kadar aşağı doğru itiniz. Bu kazara yaralanmaları engelleyecektir. (bakınız şekil F,G )

9.    Kullanılan şırıngayı tüpe yerleştirebilir ya da atık kutusuna koyabilirsiniz. Şırınga artık korumalıdır. (bakınız şekil H )

Şekil F, G,H



Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Böbrek fonksiyonları doktorunuz tarafından değerlendirilmeli ve dikkatli kullanılmalıdır. Normal böbrek fonksiyona sahip yaşlı hastalarda doz azaltılmasına gerek yoktur.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği:

Orta veya hafif düzeyde böbrek yetmezliği olan hastalarda doz azaltılmasına gerek yoktur. Ciddi böbrek yetmezliği (kreatinin klirensi <30ml/dk) olan hastalar doktor kontrolü altında kullanmalıdır.

Eğer İNNOHEP’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla INNOHEP kullanırsanız

Eğer doktorunuzun önerdiğinden daha yüksek dozda İNNOHEP kullandıysanız, deri, idrar ve üreme sistemi, mide- bağırsak sistemi, muköz zarlar veya yaralardan kanamalar meydana gelebilir.

Eğer bu kullanma kılavuzunda belirtilenden veya doktorunuzun belirttiğinden daha yüksek dozda İNNOHEP kullandıysanız ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız hemen doktorunuza veya bir acil servise başvurunuz.

İNNOHEP’ten kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

INNOHEP'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Eğer bir gün İNNOHEP uygulamayı unutursanız ertesi gün normal uygulama dozunuzla devam ediniz, dozunuzu artırmayınız. Eğer bir günden fazla uygulamayı unutursanız en kısa sürede doktorunuza başvurunuz.

INNOHEP ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

İNNOHEP tedavisi sonlandırıldığında pıhtılaşmayı önleyici etkisi geçecektir. Doktorunuza danışmadan tedaviyi sonlandırmayınız. Eğer başka sorunuz olursa mutlaka doktorunuza danışınız.

Deri Kanseri Deri Kanseri  Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör.
Aşırı Alkol Kullanımı, Alkolizm Aşırı Alkol Kullanımı, Alkolizm  Alkol bağımlılığı, alkol kullanımı ve alkol sorunları arasındaki farkı açıklamak güçtür. Örneğin, geçmişte alkol kullanmış olan bir kimsenin mutlaka alkol bağımlısı olması gerekmez.
Dış Gebelik Dış Gebelik Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.
Ağız Kanseri Ağız Kanseri Ağız kanserinin en yaygın türleri, dudak, dil, dişetidir. Nadiren yanak içi veya damak bölgelerini de içine alır.
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Geri Ödeme KoduA03829
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699704952283
Etkin Madde Tinzaparin Sodyum
ATC Kodu B01AB10
Birim Miktar 20000
Birim Cinsi IU/ML
Ambalaj Miktarı 2
Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Antitrombotik İlaçlar > Tinzaparin Sodyum
İthal ( ref. ülke : Yunanistan ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

INNOHEP 20000 IU 0.9 ml 2 kullanıma hazır enjektör Barkodu