Ecz.Baxter İlaçları ISOLYTE M şişe 500 ml (setsiz) İP Formülü

ISOLYTE M şişe 500 ml (setsiz) Formülü

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :29 Haziran  2012

Her 100 ml’lik solüsyonda, Sodyum Laktat % 100’lük 0.260 g, Dekstroz Monohidrat 5.000 g, Potasyum Klorür 0.130 g, Magnezyum Klorür Hekzahidrat 0.031 g, Sodyum Bisülfit 0.021 g, Dibazik Potasyum Fosfat 0.026 g, Enjeksiyonluk Su q.s. Elektrolit Konsantrasyonları (mEq/litre) Sodyum :25 Klorür:22 Potasyum:20 Laktat:23 Magnezyum:3 Fosfat(HPO4)=:33 Katyon Toplamı:48 Anyon Toplamı:48
1-Bebek ve küçük çocuklarda günlük su ve elektrolit dengesinin idamesi. 2-İdrarın konsantrasyon yeteneğinin azaldığı durumlar. 3-Aşırı su kaybı. 4-Hafif metabolik asidoz.
1-Ağır böbrek hastalığı, sürrenal yetmezliği ve hipoparatiroidizm. 2-Diabetes insipidus. 3-Hiperpotasemi. 4-Sülfitler’e duyarlı olduğu bilinen hastalar.
1-Aşırı sodyum kayıpları % 0.9’luk sodyum klorür solüsyonu ile karşılanmalıdır. 2-Fazla ödem meydana gelmeyen hiponatremide % 0.9’luk sodyum klorür solüsyonu kullanılmalıdır. 3- Potasyumlu solüsyonlar verilmeden önce, böbrek fonksiyonlarının normal olması gerekir. Bu nedenle hastada diürez başlayana kadar % 5 dekstrozun % 0.2 sodyum klorürdeki solüsyonu verilmelidir. 4-Isolyte P, kalsiyum ya da magnezyum yetmezliğini düzeltecek miktarda kalsiyum ve magnezyum içermez. 5-Potasyum yetmezliğini düzeltmek için, ilave potasyum verilmesi gerekir. 6-İçerdiği sülfite bağlı olarak özellikle astımlı hastalarda anaflaksi dahil, alerjik reaksiyonlara yol açabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.Solüsyona ya da uygulama tekniğine bağlı olarak uygulama sırasında ateş reaksiyonları, enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon, venöz tromboz, flebit, damar dışına sızma ve hipervolemi görülebilir. Belirtiler, solüsyondaki iyonların birine ya da birkaçına ait eksiklik veya fazlalıktan ileri gelebilir. Kan elektrolitleri sık kontrol edilmelidir. Hipernatremi durumlarında su tutulması ve ekstraselüler sıvı hacminin genişlemesine bağlı olarak ödem görülebilir, konjestif kalp yetmezliği ağırlaşabilir. Potasyumlu solüsyonların uygulanımı sırasında bulantı, kusma, karın ağrısı ve diyare gibi yan etkiler bildirilmiştir. Potasyum intoksikasyonuna bağlı belirti ve bulgular arasında, ekstremitelerde paresteziler, refleks kaybı, kas ya da solunum felci, mental konfüzyon, halsizlik, hipotansiyon, kalp aritmileri, kalp bloku, elektrokardiyografide anormallikler ve kalp durması görülebilir. Potasyum eksikliği; nöro-müsküler işlevin bozulması, barsak dilatasyonu ve ileus ile kendini gösterir. Magnezyumun plazmada anormal yükselmesi durumunda sıcak basması, terleme, hipotansiyon, dolaşım kolapsı ve kalp ile santral sinir sistemi işlevlerinin azalması görülür. Solunum depresyonu yaşamsal tehlike oluşturur. Magnezyum azlığında taşikardi, hipertansiyon, aşırı sinirsel duyarlılık ve psikotik davranışlar görülebilir. Klorür iyonları fazla miktarlarda verildiğinde, bikarbonat iyonlarının kaybı sonucu asitleştirici bir etki oluştururlar. Fosfor eksikliği doku oksijenasyonunun bozulması ve hemolitik anemi, fosfor fazlalığı ise hipokalsemi, kramp, tetani ve kaslarda aşırı uyarılabilme durumu oluşturulabilir. Uygulama sırasında yan etki görüldüğünde infüzyon durdurulmalı hastanın durumu değerlendirilmeli ve uygun tedavi önlemleri alınmalıdır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Yoktur.
Dozlar hastanın su ihtiyacına göre hesaplanır. Günde, vücut yüzeyinin her metre karesi başına 1300 - 3000 ml verilir. Veriliş hızı Saatte vücut yüzeyinin her metre karesi başına 120 - 240 ml olarak ayarlanır. Uygulama yolu Isolyte P, intravenöz yoldan uygulanır.

Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri
Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Artrit Artrit
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA03945
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699556692481
Etkin Madde Dekstroz + Dibazik Potasyum Fosfat + Potasyum Klorür + Sodyum Asetat Trihidrat + Sodyum Klorür
ATC Kodu B05BB02
Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Damar İçine Enjekte Edilenler > Karbonhidratlar ile Elektrolitler
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
%5 8699828691914
Diğer Eşdeğer İlaçlar