Ecz.Baxter İlaçları ISOLYTE şişe 500 ml (setsiz) İP Dozajı

ISOLYTE şişe 500 ml (setsiz) Dozajı

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :29 Haziran  2012

Isolyte P, ameliyatlı hastalarda kullanırken, hastaların sıvı-elektrolit gereksinimleri güncel sıvı elektrolit tedavi prensiplerine uygun olarak hesaplanmalıdır. Bu gereksinim hesaplanırken aşağıdaki bilgiler yol gösterici olabilir: Hastanın gereksinimi her 24 saat için hesaplanır. Hesaplamada bazal gereksinim + ilave kayıp formülü kullanılır. Bu formüle göre bulunan sıvı miktarı 3 eşit parçaya bölünüp her bölüm 8 saatlik sürede intravenöz yoldan uygulanır. İnfüzyona başladıktan sonra hastada kan basıncı, nabız ve saatlik idrar kontrolleri ile tedavinin yetersiz, uygun veya gerektiğinden fazla olduğu saptanarak, tedavi buna göre yönlendirilir. Bazal sıvı gereksinimi; sağlıklı bir kişinin normal şartlarda 24 saatte gereksinimi olan sıvı ve elektrolit miktarıdır. Şu şekilde hesaplanabilir: Bebek ve çocuklarda: - Vücut ağırlığının ilk 10 Kg’ı için 100 ml/Kg - Vücut ağırlığının ikinci 10 Kg’ı için 75 ml/Kg - Üçüncü 10 Kg’ı için 50 ml/Kg •Erişkinde: 35 ml/Kg (70 Kg lık bir erişkinde yaklaşık 2500 ml) Bazal elektrolit gereksinimi: •Sodyum ve klor: 1 mEq/Kg/gün (erişkinde 60 –80 mEq) •Potasyum: 0.5 mEq/Kg/gün (erişkinde 30 – 40 mEq) İlave kayıpların hesaplanmasında ise aşağıdaki bilgiler kullanılabilir: •Hastanın aldığı ve çıkardığı toplam sıvı miktarları titizlikle hesaplanmalıdır. •Erişkinde uzun sürmüş ameliyatlarda, ameliyathanede geçen her saat için hastaya 10 ml/Kg (ortalama 500- 700 ml) dengeli sıvı transfüzyonu gerekir. •Yanıklar için özel formüller kullanılabilir. •Şiltesine geçecek kadar terlemiş bir erişkinin en az 1 litre sıvı kaybettiği düşünülür. •Nazogastrik aspirasyon veya fistül sıvıları ve idrar 24 saat biriktirilmelidir. •Bebeklerde kanı emmiş tamponlar, ishal petleri, fistül bölgesine konan kompresler tartılmalı ve muhtemel sıvı içerikleri hesaplanmalıdır. •Ayrıca daha önceki klinik deneyim ve izlenimler dikkate alınmalıdır. Sıvı kayıpları karşılanırken, kaybedilen sıvının içeriği göz önünde bulundurularak (mide, gastrointestinal fistül, safra, ince barsak vb.) uygun standart solüsyon seçimi veya standart solüsyonlara ilave elektrolit, vitamin ve mineral katkısı düşünülmelidir. Genel olarak vücut yüzeyinin her metrekaresi başına günde 1300-3000 ml verilir. Akut diyareli çocuklarda, diyabetik veya renal asidoz durumunda ve akut enfeksiyonlara bağlı dehidratasyonda günlük doz 50 – 150 ml/Kg’dır. Veriliş Hızı: Vücut yüzeyinin her metrekaresi başına saatte 120 – 240 mL olarak ayarlanır. Uygulama Yolu: Isolyte P, intravenöz yoldan uygulanır.

Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı
Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.
Artrit Artrit
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA03932
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699556692474
Etkin Madde Kalsiyum Klorür + Magnezyum Klorür + Potasyum Klorür + Sodyum Asetat Trihidrat + Sodyum Klorür + Sodyum Sitrat Dihidrat
ATC Kodu B05XA30
Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Diğer Damara Enjekte Edilen Solüsyonlar > Elektrolit Solüsyon Kombinasyonları
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
DESOLITE 8699525690272
ISOBAL 8699607695515
ISOLYTE 8699828691556
Diğer Eşdeğer İlaçlar