Her 100 ml'de :
Magnezyum klorür.6H2O 0,030 g
Potasyum klorür 0.037 g
Sodyum asetat.3H2O 0.37 g
Sodyum klorür 0.53 g
Sodyum glukonat 0.50 g
Monobazik potasyum fosfat 0,00082 g
Dibazik sodyum fosfat.7H2O 0,012 g
İnjeksiyonluk su k.m.
İzoleks-S Solüsyonu, organizmadaki elektrolit dengelerini bozmadan ekstrasellüler elektrolit ve su eksikliklerini karşılar.
Yanıklar, diyareler, aşırı terleme durumları, endokrin bozukluklar, aşırı su alımı ya da sodyum kaybı, diyabetik asidoz, metabolik asidoz ve hiponatremiye yol açan postoperatif su retansiyonları gibi intravasküler, interstisyel ve transsellüler sıvı ve elektrolit bozuklukları nedeniyle parenteral sıvı tedavisi gerektiren durumlarda, ameliyatlardan önce ve sonra ekstrasellüler sıvı idamesi gereken durumlarda kullanılır.
Diabetes mellitus, diabetik ketoasidoz, hiperglisemik hiperosmolar sendrom, hipertonik dehidrasyon, akut tübüler nekroza bağlı anüri.
1) Dekstroza karı bazı durumlarda (ameliyat, sepsis, şok, pankreatit v.s.) intolerans ortaya çıkabilir. Bu hallerde hiperglisemi ve glukozüri görülür ve kanda kateşolamin, glukokortikoid ve glukagon seviyeleri yükselir. Bu vakalarda enfüzyon sıvısına her 25 g dekstroz için 1-2.5 ünite kristalize insülin katılmalıdır. 2- Hipertonik dekstroz diğer osmotik diüretiklerde otduğu gibi nefrotoksik ajanların ve renal iskeminin etkisiyle husule gelen akut tübüler nekroz ve anüride etkisizdir. Çünkü bu durumda tubuli epiteli non-elektrofitlere karşı selektif impermeabilitesini kaybeder.
Bildirilmemiştir.
Yoktur.
% 20'lik dekstroz solüsyonu yalnız intravenöz olarak ve tercihen büyük venlerden verilir. Dozaj ve verme hızı hastalığın cinsine ve hastanın durumuna göre bireysel olarak tayin edilir. Genel oiarak 24 saatte 1.000 ml'ye kadar verilebilir. Verme hızı takriben 60-80 damla/dakika veya maksimum 500 ml/saattir.
|
Kalp Krizi Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir. |
|
Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir. |