1) Ağız yoluyla su elektrolit almayan kimselerde, Akıl hastaları Mental konfüzyon koma özofageal obstrüksiyon gibi durumlarda .
2) Kısa süreli parenteral sıvı ve elektrolit tedavisi için. Hasta akut olarak su ve elektrolit almayacak veya kaybeden duruma girmişse henüz plazma ve ekstrasellüler sıvıda derin elektrolit dengesizlikleri belirlemeden. Postoperattif devre, diare, kusma, yanıklar, tıravmalar, enfeksiyonlar.
3) Muhtelif dehidratasyon hallerinde.
4) Hafif metabolik asidoz'da; Asidozun hafif ve orta şekilleri; özellikle organik asid prodüksiyonu ve birikimi artmışs, bikarbonat vermeden asetat sitrat., lakta veya glukonatla daha emniyetli bir şekilde tedavi edilebilir. Çünkü bikarbonat vermeden asetat sitrat, lakta veya glukonatla daha emniyetli bir şekilde tedavi edilebilir. Çünkü bikarbonat enfüzyonlarının yarattığı geçici alkaloz serum potasyum ve kalsiyumda ani düşmelere yol açar. Kronik hafif asidoz tipleri, kronik böbrek yetmezliği renal tübüler asidosis bikarbonat kaybıyla beraber olan gastrointestinal sıvı kayıplarında görülür.
|
Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden
rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir. |
|
Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir. |