- Yetişkinlerde dental problemler, post-operatif ağrılar ve diğer ağrılarda analjezik ve antipiretik amaçla: 12 saat arayla günde 2 defa 2 tablet (550 mg)
- Yetişkinlerde romatoid artrit, osteoartrit ve ankilozan spondilitte:
a) Başlangıç tedavisi: 12 saat arayla günde 2 defa 2 tablet (550 mg)
1- Şiddetli gece ağrısı ve/veya sabah katılığı şikayetlerinde,
2-Yüksek dozda kullanılan bir başka antiromatizmal ilaçtan Karoksen’e geçilmesi düşünüldüğünde,
3- Ağrının önde gelen belirti olduğu osteoartritli hastalarda tedaviye günde 4 tablet (1100 mg) ile başlanmalı ve birkaç hafta devam edilmelidir.
b) İdame tedavisi: 12 saat aralarla 2-4 tablet (550 - 1100 mg) alınarak yapılır. Sabah ve akşam dozları, hastanın önde gelen şikayetlerine göre (Gece ağrısı, sabah katılığı vb.) düzenlenir.
Karoksen tablet günde 550 - 1100 mg'lık sabah veya akşam verilen tek dozlarla da etkindir. Günlük doz 1375 mg'ı aşmamalıdır.
Gerektiğinde daha yüksek seviyede antienflamatuar/analjezik aktivite sağlamak için düşük dozları iyi tolere eden ve gastro-intestinal hastalığı olmayan hastalarda günlük doz kısa süreli olmak şartıyla 1650 mg'a kadar arttırılabilir. Bu gibi yüksek dozlarda gastrointestinal yan tesirlerin arttığı rapor edilmiştir.
- Çocuklarda kullanım: 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Ancak sadece juvenil artritte 5 yaşın üzerindeki çocuklarda günde 10 mg/kg, 12 saat ara ile verilebilir.
DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ:
İlaç yüksek dozlarda alındığında mide boşaltılmalı ve alışılmış destekliyici önlemler alınmalıdır.
|
Sırt Ağrısı Sırt ağrısı birden bire ortaya
çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun
süreli sorunlara (kronik) neden olabilir. |
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |