Egis İlaçları KETILEPT 200 mg 60 tablet KT Kullanmadan Önce

KETILEPT 200 mg 60 tablet Kullanmadan Önce

Ketiapin }

Sinir Sistemi > Antipsikotikler > Ketiapin Egis İlaçlari Ltd.şti | Güncelleme : 2 March  2012

2.KETILEPT kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

KETILEPT'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

  • Etkin madde ketiapine veya KETİLEPT’in herhangi bir bileşenine (yardımcı maddeler listesine bakınız) aşırı duyarlıysanız (alerji),
  • Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız;
  • HIV tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (didanozin, lopinavir, ritonavir gibi HIV-proteaz inhibitörleri)
  • Mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılan azol sınıfı ilaçlar (ketakonazol, flukonazol, itrakonazol gibi)
  • Enfeksiyonların tedavisinde kullanılan eritromisin, klasitromisin gibi bazı ilaçlar
  • Nefazodon gibi bazı depresyon ilaçları
  • Ciddi merkezi sinir sistemi depresyonunda, kemik iliği baskılanması, kan ile ilgili bir hastalık hali olan kan diskrazisi, ciddi karaciğer hastalığı ve koma durumda.
  • KETILEPT'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

    Depresyondaysanız ve/veya başka bir psikiyatrik hastalığınız varsa bazen kendinize zarar verme veya intihar düşüncesi ortaya çıkabilir.

    Çocuk, genç veya genç yetişkinlerde yapılan klinik çalışmalardan elde edilen bilgiler, antidepresan ile tedavi edilmiş olan çocuk, genç ve 25 yaşın altındaki genç yetişkenlerde intihar düşüncesi ve/veya intihara eğilimli davranışlarda artış olduğunu göstermiştir.

    KETİLEPT, Bipolar Depresyonu olan 18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlik dönemindeki gençlerde onaylı değildir.

    İntihar düşüncesi veya davranışı yada kendinize zarar verme düşüncesi ortaya çıkarsa derhal doktorunuza başvurunuz.

    Eğer:

  • Kalp hastalığınız varsa,
  • Tansiyonunuz düşükse,
  • Felç geçirdiyseniz ve özellikle ileri yaştaysanız,
  • Havale geçirdiyseniz (konvülziyon),
  • Kollarda, bacaklarda rahatsızlık hissi duyuyorsanız,
  • Özellikle yüzünüz ve dilinizde kontrol dışı hareketler varsa,
  • Ateş, zihinde karışıklık ve kas sertliğiniz varsa,
  • Geçmişte ilaçlardan kaynaklanan veya onlarla ilgisi bulunmayan herhangi bir nedenle akyuvar (beyaz kan hücresi) sayınız düşük bulunduysa,
  • Şeker hastalığınız (diyabet) veya şeker hastası olma riskiniz varsa, KETİLEPT ile yapılan çalışmalarda kan şekerinin yükselmesi ve hiperglisemi (yüksek kan şekeri) gözlenmiştir. Ayrıca nadir vakalarda diyabet görülmüştür. Diyabet riskiniz varsa (aileden gelen diyabet, hamilelikte görülen yüksek kan şekeri gibi) bu durumu doktorunuza bildirmelisiniz. Eğer diyabetiniz varsa, diyabetinizin kötüye gitmesini önlemek için takip altında olmalısınız,
  • Kan yağları (trigliserid) ve kolestrol düzeyleriniz yüksekse,
  • Bu grup ilaçlar kan pıhtısı oluşumu ile ilişkili olduğundan, sizde yada ailenizde damar içinde kan pıhtılaşma öyküsü varsa,
  • Karaciğer ile ilgili bir probleminiz varsa,
  • Yutma zorluğunuz varsa,
  • Katarakt hastalığınız varsa,
  • Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    KETİLEPT’i kullandıktan sonra aşağıdaki belitilerden herhangi biri sizin için geçerliyse hemen doktorunuza danışınız:

  • Nöroleptik malin sendrom olarak bilinen ateş, ciddi kas tutulması, terleme ve bilinç kaybının birlikte görülmesi. Bunun için, acil tıbbi tedavi gerekebilir.
  • Çoğunlukla yüz veya dilde kontrolsüz hareketler,
  • Baş dönmesi veya ciddi uykulu hissetme durumu. Bu, yaşlı hastalarda, kazalara bağlı yaralanma (düşme) riskini yükseltebilir.
  • Nöbetler,
  • Uzun süreli ve ağrılı ereksiyon (priapizm)
  • İntihar düşüncesi ve depresyonunuzun kötüleşmesi

    Eğer depresyonda iseniz zaman zaman kendinize zarar verme veya kendinizi öldürme düşünceleriniz olabilir. Bu tür düşünceler tedaviye ilk başlandığı zaman artabilir. Bunun sebebi, bu tip ilaçların genellikle 2 hafta veya bazen daha uzun süre içinde fayda sağlamasıdır. Bu tür düşünceler ayrıca ilacı almayı birden kesmeniz durumunda da artabilir. Eğer genç bir yetişkin iseniz bu tür düşüncelerde olma ihtimaliniz daha yüksektir. Klinik çalışmalardan elde edilen bilgiler intihar düşüncesi ve/veya intihar davranışı riskinin depresyonu olan 25 yaşın altındaki genç erişkinlerde arttığını göstermektedir.

    Eğer herhangi bir zamanda kendinize zarar verme veya kendinizi öldürme düşüncelerine sahipseniz doktorunuza bildiriniz veya bir hastaneye gidiniz. Bir yakınınıza veya arkadaşınıza depresyonda olduğunuzu söylemeniz ve onlardan bu kullanma talimatını okumasını istemeniz faydalı olabilir. Onlardan, belirtilerinizin kötüye gittiğini düşünüyorlarsa veya davranışlarınızdaki diğer değişikliklerden endişe duyuyorlarsa, bunu size söylemelerini isteyebilirsiniz.

    KETILEPT'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    KETİLEPT’i yiyeceklerle beraber veya ayrı olarak alabilirsiniz.

    Alkolle birlikte dikkatle alınmalıdır. Çünkü KETİLEPT ile alkolün birleşen etkileri sizi uykulu yapabilir.

    KETİLEPT tedavisi alırken greyfurt suyu içmeyiniz. İlacın etki etme yolunu değiştirebilir.

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    KETİLEPT gebelik sırasında sadece mutlak gerekli olduğu durumlarda, yararı bebeğe yönelik potansiyel riskinden fazlaysa kullanılmalıdır.

    Gebeliğin üçüncü ayında, antipsikotik ilaçlara (şizofreni, psikotik depresyon gibi psikiyatrik hastalıkların tedavisinde etkili) maruz kalan yeni doğanlar, doğumu takiben şiddeti değişebilen, anormal kas hareketleri ve/veya ilaç kesilme belirtileri açısından risk altındadırlar. Bu belirtiler, huzursuzluk, kasların aşırı gerginliği, kasların gerginliğini yitirmesi, titreme, uykululuk hali, solunum güçlüğü veya beslenme bozukluklarıdır. Eğer bebeğinizde bu belirtilerden herhangi biri gelişirse, doktorunuzla temasa geçmelisiniz.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu farkederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    İlacı kullandığınız süre boyunca bebeğinizi emzirmeyiniz.

    Araç ve makina kullanımı

    Kullandığınız bu ilaç uykunuzu getirebilir. Bu tabletlerin sizi nasıl etkilediğini öğrenmeden önce, araç yada makine kullanmayınız.

    KETILEPT'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    KETİLEPT bir şeker tipi olan laktoz içerir. Doktorunuz size bazı şekerlere karşı tahammülsüzlüğünüzün olduğundan söz etmişse, bu ilacı almadan önce doktorunuza danışınız.

    KETİLEPT 28 mg sodyum nişasta glikonat içerir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

    Özellikle, aşağıdaki ilaçları alıyorsanız, doktorunuza bildiriniz:

    o Ansiyete veya depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar (imipramin, fluoksetin gibi) o Fenitonin veya karbamazepin gibi sara (epilepsi) ilaçları o Tansiyon ilaçları

    o Uykusuzluk tedavisi için kullanılan (barbitürat) ilaçlar; o AIDS tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar (HIV-proteaz inhibitörleri gibi) o Tiyoridazin (diğer bir antipsikotik ilaç).

    o Kalp atım hızını etkileyen ilaçlar, örneğin, elektrolit bozukluğu (düşük potasyum veya magnezyum) yapan diüretikler veya bazı antibiyotikler gibi ilaçlar.

    o Diüretikler (idrar hapı)

    Aşağıdaki gibi enfeksiyon tedavisinde kullanılan ilaçları alıyorsanız veya yakın dönemde kesecekseniz doktorunuza bildiriniz.

    o Tüberküloz tedavisi için rifampisin o Mantar enfeksiyonları için ketokonozol o Antibiyotik olarak eritromisin veya klaritromisin.

    Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

    İdrarda ilaç taraması

    Eğer idrarda ilaç taraması yapılıyorsa, KETİLEPT kullanmanız nedeniyle metadon veya depresyon için kullanılan trisiklik antidepresanlar olarak adlandırılan ilaçlardan kullanmıyor olsanız dahi, bazı test metotları bu ilaçlar için pozitif sonuç alınmasına neden olabilir. Daha spesifik testlerle sonuçların doğrulanması gerekebilir.

    Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak  Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
    Şizofrenlik Şizofrenlik  Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.
    Asperger Sendromu Asperger Sendromu Asperger sendromu, otistik gurubun bir bölümü olan bir özürdür. Bu genelde, gurubun daha ”yüksek” tarafında yer aldığı düşünülen kişilere uygun bir tanıdır.
    Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
    Parkinson Hastalığı Parkinson  Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Egis İlaçlari Ltd.şti
    Geri Ödeme KoduA10624
    Satış Fiyatı TL
    Önceki Satış Fiyatı
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8697786090084
    Etkin Madde Ketiapin
    ATC Kodu N05AH04
    Birim Miktar 200
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 60
    Sinir Sistemi > Antipsikotikler > Ketiapin
    İthal ( ref. ülke : Ispanya ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    KETILEPT 200 mg 60 tablet Barkodu