Sanofi İlaç İlaçları KLAROMIN 125 mg 70 ml süspansiyon İP Formülü

KLAROMIN 125 mg 70 ml süspansiyon Formülü

Sanofi İlaç San.Ve Tic.A.Ş | Güncelleme :5 Ekim  2012

500 mgKlaritromisinFilm tablet (plus)
250 mgKlaritromisinFilm tablet 1

Klaromin, duyarlı mikroorganizmaların yol açtığı aşağıdaki hafif ve orta dereceli enfeksiyonlarda endikedir:
Üst solunum yolu enfeksiyonları, alt solunum yolu enfeksiyonları, komplikasyonsuz deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, M avium ve M intracellulare'nin yol açtığı dissemine ve lokal enfeksiyonlar, M chelonae, M fortiutum ve M kansasi'nin yol açtığı lokal enfeksiyonlar,
CD sayısı 100/mm' ün altına altına düşmüş HIV vakalarında, yaygın M avium kompleksi profilaksisi,
- Asit sekresyonunun inhibisyonuyla birli,kte H pylori eradikasyonu.
Klaromin bileşimindeki herhangi bir maddeye ya da makrolid grubu bir antibiyotiğe karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen kişilerde kullanılmamalıdır. Klaritromisin, sisaprid, pimozid veya terfenadinle birlikte kullanılmamalıdır.
Klaritromisin gerekli olmadıkça gebelerde kullanılmamalıdır. Klaritromisin tedavisi sırasında gebelik oluşursa, hasta fetüsün uğrayabileceği olası riskler konusunda bilgilendirilmelidir. İnsanlar için önerilen dozların ulaştığı serum düzeylerinin 2-17 katı serum düzeyleri sağlayan dozların uygulandığı fare, sıçan, tavşan ve maymunlarda, fetüste ve embriyo-fetal gelişim üzerinde olumsuz etkiler ortaya çıktığı bildirilmiştir.
6 aylıktan küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Ağır böbrek yetmezliği olan yaşlılarda doz ayarlaması gerekli olabilir.Yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. En sık görülen yan etkiler sindirim kanalıyla ilgilidir. Diyare, bulantı, kusma, dispepsi, ağızda tat bozukluğu, karın ağrısı bildirilmiştir.
Bu ilacı kullanan hastalarda seyrek olarak, SGPT, SGOT, GGT, alkalon fosfatas, LDH, total bilirubin değerlerinde yükselme görülebilir. Nadiren lökopeni ve protrombin zamanında uzama bildirilmiştir. Hastaları %4'ünde kan üre düzeyinde yükselme, % 1'inden azında serum kreatininde yükselme görülmüştür.
Diğer makrolidler gibi klaritromisinde, nadiren sarılıkla birlikte ya da tek başına hepatoselüler veya kolestatik hepatit dahil olamk üzere karaciğerde genellikle reversibl işlev bozukluğuna yol açabilir.
Karaciğer bozukluğu çok seyrek olarak özellikle altta yatan ciddi bir hastalığın ya da birlikte kullanılan başka ilaçların varlığında ölümle sonuçlanabilmektedir.Klaritromisin, omeprazolle birlikte kullanıldığında dilde geçici renk değişikliğine neden olabilir. Ayrıca dişlerde renk değişikliğide oluşabilmektedir. Seyrek olarak trombositopeni bildirilmiştir.
Makrolidler, QT uzaması, ventrüküler taşikardi, fibrilasyon torsade de pointes gibi aritmilere yol açabilen tefenadinin serum düzeylerini yükselterek aritmi riskini arttırabilir. Benzer etkilerin astemizol ile de görülebildiği bildirilmektedir.
AİDS hastalarında, zidovudinle birlikte klaritromisin verildiğinde, zidovudinin sabit plazma düzeyi düşmektedir. Eritromisin kullanan hastalarda, ergotamin ya da dihidroergotamin verildiğinde, bazı hastalarda ergot zehirlenmesi görülebildiği bildirilmiştir.
Aç ya da tok karnına alınabilir. Erişkinlerde ve 12 yaşından büyüklerde önerilen doz 12 saatte bir 250 mg dır. Ağır enfeksiyonlarda doz 2 katına çıkabilir.(12 saatte bir 500 mg) Ortalama tedavi süresi 5-7 gündür.

Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri
Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Sanofi İlaç San.Ve Tic.A.Ş
Geri Ödeme KoduA04323
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699502280410
Etkin Madde Klaritromisin
ATC Kodu J01FA09
Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler > Klaritromisin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
CLARICIDE 8699569090304
CLAROL 8699844791636 532.03TL
CLEANOMISIN 8699530090197
Diğer Eşdeğer İlaçlar