Vem İlaçları KOLISOD 150 mg IM/IV enj. ve inhilasyon için liyofilize toz içeren flakon KT Kullanmadan Önce

KOLISOD 150 mg IM/IV enj. ve inhilasyon için liyofilize toz içeren flakon Kullanmadan Önce

Colistimethate Sodyum }

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Diğer Antibakteriyeller > Kolistin Vem İlaç Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti | Güncelleme : 2 October  2014

  • KOLİSOD kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler KOLİSOD'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    Eğer kolistimetat sodyum, kolistin veya KOLİSOD'un formülasyonunda bulunan maddelere karşı aşırı duyarlı iseniz, diğer polimiksinlere karşı aşırı duyarlı iseniz.

    KOLİSOD'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

    • Eğer böbrek problemleriniz varsa veya böbrek problemleriniz oldu ise

    • Eğer miyastenia gravis hastalığınız varsa

    • Porfiri (vücutta kırmızı kan hücresi için gerekli olan “hem†adı verilen önemli bir maddeyi yapmak için gereken enzimlerin eksikliğinden kaynaklanan bir hastalık grubu) hastası iseniz

    • Astımınız varsa

      Bazı insanlar KOLİSOD solunduğunda solunum yollarının daralması nedeniyle göğüste sıkışma hissi yaşayabilir. Doktorunuz bu durumu önlemek veya tedavi etmek için KOLİSOD kullanım öncesi veya sonrası doğrudan inhalasyon için başka ilaç verebilir.

      1 yaşından küçük bebeklerde, böbrekler henüz tam olarak gelişmediğinden KOLİSOD kullanırken özel dikkat gösterilmelidir.

      Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

      KOLİSOD'un yiyecek ve içecek ile kullanılması

      Uygulama yöntemi açısından yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.

      Hamilelik

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Hamile iseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyor iseniz ya da yakın gelecekte hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuzu bu durumdan haberdar ediniz. Doktorunuz size hamilelik sırasında KOLİSOD kullanmanın potansiyel risklerini açıklayacaktır.

      KOLİSOD'un doğmamış çocuk üzerine etkisi bilinmemektedir. Eğer gerçekten gerekli ise hamilelerde kullanılabilir.

      Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Emzirme

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Kolistimetat sodyum az miktarda da olsa süte geçer. Emzirme döneminizde, tıbbi zorunluluk durumunda risk, yarar durumu göz önüne alarak doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

      Araç ve makine kullanımı

      Baş dönmesi ve konuşma bozukluğu gibi gelip geçici sinir sistemi rahatsızlıklarına neden olabilir. Konfüzyon (kafa karışıklığı) ve görme problemleri gibi yan etkiler olabilir. Böyle bir durum hissederseniz, KOLİSOD kullanımı süresince araç ve makine kullanmayınız.

      KOLİSOD'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler KOLİSOD her dozunda 1 mmol (23 mg)'den daha az sodyum ihtiva eder, yani esasında “sodyum içermezâ€.

      Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

      Eğer başka herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, yakın geçmişte kullandı iseniz ya da kullanmanız olası ise bu durumu doktorunuza bildiriniz.

      Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, KOLİSOD'u almadan önce mutlaka doktorunuza haber veriniz.

      Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini alıyorsanız, KOLİSOD alabilir veya alamayabilirsiniz. Bazen diğer ilaçlar kesilmeli (yalnızca bir süre için) veya daha düşük dozda KOLİSOD gerekebilir veya KOLİSOD kullanırken gözlemlenmeniz gerekebilir. Bazı durumlarda, kanınızdaki KOLİSOD seviyesi, doğru dozda alıp almadığınızdan emin olmak için zaman zaman ölçülmelidir.

    • Aminoglikozitler olarak adlandırılan antibiyotikler (gentamisin, tobramisin, amikasin ve netilmasin dahil) ve böbreklerinizin işlevini etkileyebilecek sefalosporinler. Bu ilaçları KOLİSOD ile aynı anda almak böbreklere zarar verme riskini artırabilir (Bkz. Bölüm 4 Olası yan etkiler nelerdir? ).

    • Aminoglikozitler olarak adlandırılan antibiyotikler (gentamisin, tobramisin, amikasin ve netilmasin dahil) sinir sistemini etkileyebilirler. Bu ilaçları KOLİSOD ile aynı anda almak kulaklarınızda ve sinir sisteminizin diğer kısımlarında yan etki riskini artırabilir (Bkz. Bölüm 4 Olası yan etkiler nelerdir?).

    • Genel anestezi sırasında sıklıkla kullanılan kas gevşetici ilaçlar. KOLİSOD bu ilaçların etkilerini artırabilir. Genel anestezi almışsanız, anestezi doktorunuza KOLİSOD kullanmış olduğunuzu bildiriniz.

      Miyastenia gravis hastalığınız varsa ve makrolidler (azitromisin, klaritromisin veya eritromisin gibi) veya florokinolonlar (ofloksasin, norfloksasin ve siprofloksasin gibi) olarak adlandırılan antibiyotikleri alıyorsanız, KOLİSOD kullanmak ileride kas güçsüzlüğü ve solunumda zorlanma riskini arttırır. KOLİSOD solunum yoluyla alınırken aynı zamanda infüzyon olarak da kullanılması, yan etki riskini artırabilmektedir.

      Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

  • Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri  Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
    Deri Kanseri Deri Kanseri  Deri kanseri çok rastlanan bir hastalıktır. Üç ana türü bulunur ;genelde kemirici ülser olarak bilinen bazal hücreli karsinom, yassı hücreli karsinom ve kötü huylu tümör.
    Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Bağırsak kanseri kolon veya rektumda (arka geçit) herhangi bir bölgede ortaya çıkabilir.Kolorektal kanser erken safhalarda teşhis edilmesi halinde daha kolay ve daha başarılı bir şekilde tedavi edilir.
    Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi Belsoğukluğu, bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki yoluyla bulaşır ve dölyatağı boynunda, idrar yollarında, anüste, makatta ve boğazda enfeksyona sebep olabilir.
    Dış Gebelik Dış Gebelik Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Vem İlaç Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti
    Geri Ödeme KoduA14887
    Satış Fiyatı 797.28 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 797.28 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8680184790137
    Etkin Madde Colistimethate Sodyum
    ATC Kodu J01XB01
    Birim Miktar 150
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 1
    Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Diğer Antibakteriyeller > Kolistin
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    KOLISOD 150 mg IM/IV enj. ve inhilasyon için liyofilize toz içeren flakon Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 2024797.28 TL
    2 Dec 2024797.28 TL
    19 Nov 2024797.28 TL
    8 Nov 2024797.28 TL
    1 Nov 2024797.28 TL
    25 Oct 2024797.28 TL
    18 Oct 2024638.37 TL
    11 Oct 2024638.37 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları