Alerjik belirtiler, özellikle deride hipersensitivite reaksiyonları görülebilir. Bir kaç vakada pire ısırığı şeklinde kanamalar (patişiler), içi kanlı veziküller ve damarların iştirakini (vaskülit) gösteren kamuklanmalarla seyreden ufak nodüller (pamüller) gözlenmiştir. Nadiren, lasiyal ödem glottis ödemi, taşikardi, dispne ve şok olguları ilk kullanımı takiben saptanmıştır. Bu durumlarda Kozoksin derhal kesilmeli ve medikal tedavi (şok tedavisi gibi) başlatılmalıdır. Kuvvetli güneş ışığına maruz kalınmasını takiben birkaç vakada deri reaksiyonları bildirilmiştir.
Zaman zaman baş ağrısı, baş dönmesi, uyku bozuklukları, kabuslu rüyalar, yürüme dengesizliği ve tremor (kas koordinasyonları bozuklukları), kol ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanma hissi (parestezi), çift görme ve renk görme bozuklukları gibi görme kusurları, tat ve koku alma duyularında bozukluklar, halisilasyonlar ve huzursuzluk, ajitasyon, anksiyate ve konfüzyon gibi psikotik reaksiyonlar şeklinde sinir sistemiyle ilgili bozukluklar görülmektedir. Bazı hastalarda bu reaksiyolar, ilk kullanımı takiben ortaya çıkabilmektedir. Bu durumlarda kozoksin tedavisi derhal kesilerek hekime haber verilmelidir.
Nadir olarak eklemlerde ve kaslarda ağrı bildirilmiştir,
Çok nadir olarak kan tablosunda değişiklikler (lökopeni, agranülositoz, trombositopeni, anemi) karaciğer enzimlerinde ve/veya bilirubin düzeylerinde geçici yükselmeler ve serum kreatininde yükselme ile seyredebilen böbrek bozuklukları görülebilmektedir.
Gastrointestinal semptomlar, abdominal ağrı, iştahsızlık, bulantı, kusma diyare bildirilmektedir. Tedavi sırasında ve tedavi sonrası sürekli diyare görülmesi halinde, hekim durumdan haberdar edilmelidir; zira bu tür vakaların bazılarının derhal müdehale gerektirebilen ağır bağırsak hastalığı (psödomembranöz kolit) olması ihtimali mevcuttur. Böyle bir durumda ilaç derhal kesilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır.
Kinolon tedavisi sırasında çok nadir olarak izole durumlarda, tentom enflamasyonu ve rüptürü görülebilir. Bu gibi durumlarda özellikle kinolonların kortikosteroidlerle beraber kullanımı sırasında rastlanır. Eğer trendinit şüphesi varsa ilaç hemen kesilmeli ve etkilenen tendoma uygun tedavi yapılmalıdır.
Şimdiye kadar edinilen deneyimler ilaç kullanımı sırasında ortaya çıkan istenmeyen etkilerin çok nadir bir kaç tat ve koku alma bozukluğu vakası dışında, ilacın kesilmesini takiben kaybolduğunu göstermektedir. Ortaya çıkan her tür yan etkiden hekim haberdar edilmelidir.