Ecz.Baxter İlaçları LAKTATLI RINGER PVC 2000 ml(setli) İP Formülü

LAKTATLI RINGER PVC 2000 ml(setli) Formülü

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :29 Haziran  2012

Laktatlı Ringer Solüsyonu, damar veya deri altı yolundan uygulanan ve ayrıca irigasyon amaçlı kullanılabilen steril, stabil ve apirojen bir çözetidir; hiçbir bakteriyostatik madde içermez. Her 100 mL’lik solüsyonda, Sodyum Laktat (% 100’lük)0.31 g. Sodyum Klorür 0.60 g. Potasyum Klorür 0.03 g. Kalsiyum Klorür 0.02 g. Enjeksiyonluk su q.s. 100 mL Elektrolit konsantrasyonları (meq/L) Sodyum = 130 Kalsiyum = 3 Potasyum = 4 Klorür = 109 Laktat = 28


1- Sıvı kayıplarında ve hiponatremi hallerinde. a- İzotonik sodyum azalmasının karşılanmasında. b- Ekstraselüler sıvı hacminin düzeltilmesinde, organizmadaki sıvı ve elektrolit ihtiyaçlarının karşılanmasında. 2- Metabolik asidozda. Diyabet ketozu Çocuk diyareleri Ağır enfeksiyon hastalıkları Hafif böbrek yetmezliği Kaşeksi Ketojenik diyetler ve asitleştirici ilaçlar 3- İrigasyon Solüsyonu olarak kullanımı a- Yara ve kesilerin irigasyonunda b- Diagnostik amaçlı artroskopik incelemelerde c- Tedavi amaçlı devamlı ya da aralıklı irigasyonlarda 4- Açık Kalp Cerrahisinde “Priming Solüsyon” olarak 5- SLUSH SOLÜSYON olarak kullanımı a- Transplantasyonlarda b- Açık Kalp Ameliyatlarında - Peroperatuvar bölgesel hipotermi sağlanmasında
1- Karaciğer hastalıkları ve anoksik durumlar gibi laktat metabolizmasının ağır derecede bozulduğu haller. 2- Addison hastalığı (Hiç tedavi edilmemiş vakalarda ya da kriz esnasında potasyumsuz solüsyonlar tercih edilir). 3- Elektrokoter kullanımının gerekli olduğu operasyonlarda, elektrolit içeren irigasyon solüsyonları kullanılmamalıdır.
1- Çok ağır metabolik asidozlarda izotonik sodyum laktat infüzyonları kullanılmalıdır. 2- Sodyum tuzları, kalp yetmezliği, hipertansiyon, böbrek yetmezliği, periferik veya pulmoner ödemde ve gebelik toksemisinde dikkatle kullanılmalıdır. 3- 25 °C’nin altında saklanmalıdır. 4- İrigasyon amaçlı kullanım sırasında: Uygulamalar sırasında sistemik dolaşıma geçebileceğinden konjestif kalp yetmezliği, son dönem böbrek yetmezliği, sodyum kaynaklı ödemle seyreden klinik tablolarda ve kortikosteroid kullanan hastalara uygulamada dikkat gerekir. 5- Solüsyon ambalaj açıldıktan sonra en kısa zamanda kullanılmalıdır. 6- Artan solüsyon tekrar kullanılmamalıdır. Solüsyonun kendi niteliğinden örneğin kontamine olmasından veya uygulama tekniğinden kaynaklanan ateş, enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon gelişimi, venöz tromboz veya flebit ve ekstravazasyon görülebilir. Hipervolemi veya solüsyon içindeki iyonlardan birinin ya da diğerlerinin fazlalığı veya eksikliğine bağlı belirtiler oluşabilir. Herhangi bir yan etki oluştuğunda infüzyona son verilmeli, hasta yeniden değerlendirilip, gerekiyorsa uygun terapötik girişimlerde bulunmalıdır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Solüsyon bazı ilaçları vücuttan uzaklaştırabilir ve bu ilaçların dozunun ayarlanması gerekir. Periton diyalizinin etkili olabilmesi, peritondaki kan damarlarının dilatasyonu sayesinde mümkündür ve bu dilatasyon çeşitli ilaçlardan etkilenebilir. Diyaliz sıvısına katılacak ilaçlar, ilaç geçimsizliği yaratabilir. Bu uygulama sırasında asepsi kurallarına kesinlikle uyulmalıdır. Eklenen ilaçların solüsyonla tam olarak karışmasına dikkat edilmelidir. İçerisine ilaç eklenen solüsyonlar daha sonra kullanılmak üzere saklanmamalıdır.
1- Deri altı ve Damar Yoluyla Uygulamada Doz: Hastanın klinik durumuna bağlı olarak, yetişkinler için ortalama günde 1-3 litredir. Veriliş hızı: Normal olarak saatte kilo başına 5-10 mL verilebilir. Kalp hastalığı v.b. durumlar yoksa solüsyonun verilme hızı saatte kilo başına 30 mL’ye kadar yükseltilebilir. 2- Artroskopik İnceleme ve Girişimlerde Doz: Uygulamanın gerektirdiği miktarlarda değişik dozlar uygulanır. 3- Kesi ve Yaraların İrigasyonlarında Kullanılacağı bölgeye doğrudan dökme şeklinde hekimin arzu ettiği miktarlarda kullanılır. 4- Priming Solüsyon ve Slush Solüsyon Olarak Kullanımda Operasyonun gerektirdiği ve hekimin arzu ettiği dozlarda kullanılır. DOZ AŞIMI Parenteral tedavi sırasında doz aşımı olursa, parenteral uygulamaya son verilmeli ve hasta sıvı veya solüt aşırı yükü açısından yeniden değerlendirilerek uygun tedavi girişimlerinde bulunulmalıdır.

Artrit Artrit
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı
Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA04499
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699556692818
Etkin Madde Kalsiyum Klorür + Potasyum Klorür + Sodyum Klorür + Sodyum Laktat
ATC Kodu B05BB01
Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Damar İçine Enjekte Edilenler > Elektrolitler
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
CARDIPASSIVE 8699606696506 207.76TL
I.E 8699508690152 67.25TL
LAFLEKS 8680222690368 92.01TL
Diğer Eşdeğer İlaçlar