Santa Farma İlaçları LEV-END 1000 mg 50 film tablet KT Kullanmadan Önce

LEV-END 1000 mg 50 film tablet Kullanmadan Önce

Levetirasetam }

Sinir Sistemi > Antiepileptikler > Levetirasetam Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. | Güncelleme : 30 November  2012

  • LEV-END®'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler LEV-END®'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    • Eğer LEV-END'in etkin maddesi olan levetirasetam veya yardımcı maddelerinden

      herhangi birine karşı alerjiniz varsa (Aşırı duyarlı iseniz).

      LEV-END®'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

    • Eğer böbrek problemleriniz varsa doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Doktorunuz dozunuzun ayarlanmasına gerek olup olmadığına karar verebilir.

    • Çocuğunuzun büyümesinde bir gerileme veya çocuğunuzda beklenmedik bir ergenlik gelişimi farkederseniz lütfen doktorunuza danışınız.

    • LEV-END gibi bir antiepileptik ilaç ile tedavi edilen az sayıda kişide, kendine zarar verme veya kendini öldürme düşüncesi vardır. Depresyon ve/veya intihar düşüncesi belirtisi gösteriyorsanız lütfen doktorunuza danışınız.

    • Eğer halsizliğiniz varsa, ateşiniz yüksekse, tekrarlayan enfeksiyonlar veya pıhtılaşma bozuklukları yaşıyorsanız lütfen doktorunuza danışınız.

    • Eğer aile ya da tıbbi geçmişinizde düzensiz kalp atışı öyküsü varsa (elektorkardiyogramda görülebilir), sizi kalp atışı düzensizliklerine veya tuz dengesizliklerine eğilimli kılan bir hastalığınız varsa ve/veya bir tedavi görüyorsanız

      Aşağıdaki yan etkilerden herhangi biri ciddileşirse veya birkaç günden uzun sürerse doktorunuza veya eczacınıza danışınız

    • Anormal düşünceler, sinirli hissetme veya normalden daha agresif tepki verme ya da ruh halinizde veya davranışlarınızda siz, aileniz ve/veya arkadaşlarınız önemli değişiklikler fark ederseniz

    • Epilepsinin alevlenmesi

      Nöbetleriniz, özellikle tedavinin başlamasından veya dozun artırılmasından sonraki ilk ay içinde nadiren daha da kötüleşebilir veya daha sık meydana gelebilir. LEV-END'i alırken bu yeni belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, mümkün olan en kısa zamanda doktorunuza danışınız.

      Bu uyarılar geçmişte herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın.

      LEV-END®'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

      LEV-END'i yemeklerle birlikte veya ayrı alabilirsiniz. Bir güvenlik önlemi olarak, LEV- END'i alkol ile almayınız.

      Hamilelik

      İlacı kullanmadan önce doktorunuzaveyaeczacınızadanışınız.

      Eğer hamile iseniz veya hamile olduğunuzu düşünüyor iseniz, lütfen doktorunuza haber veriniz.

      Doktorunuza danışmadan LEV-END ile tedavinizi durdurmamalısınız. LEV-END'in doğmamış çocuğunuz üzerindeki doğum kusuru riski tamamen göz ardı edilemez. LEV-END hayvan çalışmalarında nöbetlerinizin kontrolü için gerekenden daha yüksek doz seviyelerinde, üreme üzerine istenmeyen etkiler göstermiştir.

      Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

      Emzirme

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Tedavi süresince emzirme önerilmez.

      Araç ve makine kullanımı

      LEV-END uykulu hissetmenize neden olabilir, bu da herhangi bir alet veya makine kullanma kabiliyetinizi bozabilir. Bu durum daha çok tedavinin başında veya dozdaki bir artıştan sonra mümkündür. LEV-END tedavisinde, tedaviye verdiğiniz cevabı doktorunuz değerlendirip izin verinceye kadar makine ve araç kullanmayınız.

      LEV-END®'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

      LEV-END her dozunda ve günlük maksimal dozda kullanıldığında 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermezâ€.

      LEV-END'in içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı aşırı bir duyarlılığınız yoksa, bu maddelere bağlı olumsuz bir etki gözlenmez.

      Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

      LEV-END'i almadan bir saat önce ve aldıktan bir saat sonra makrogol (laksatif olarak kullanılan bir ilaç) almayınız, bu durum LEV-END'in etkisini kaybetmesine neden olabilir.

      LEV-END ile birlikte metotreksat (bağışıklık sistemi bozuklukları ya da kanser gibi hastalıklarda kullanılan bir ilaç) kullanıyorsanız, lütfen doktorunuza bilgi veriniz.

      Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

  • Şizofrenlik Şizofrenlik  Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.
    Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak  Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
    Astım Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
    Aşırı Alkol Kullanımı, Alkolizm Aşırı Alkol Kullanımı, Alkolizm Alkol bağımlılığı, alkol kullanımı ve alkol sorunları arasındaki farkı açıklamak güçtür. Örneğin, geçmişte alkol kullanmış olan bir kimsenin mutlaka alkol bağımlısı olması gerekmez.
    Dış Gebelik Dış Gebelik Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA10862
    Satış Fiyatı 1120.82 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 1120.82 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699566096460
    Etkin Madde Levetirasetam
    ATC Kodu N03AX14
    Birim Miktar 1000
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 50
    Sinir Sistemi > Antiepileptikler > Levetirasetam
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    LEV-END 1000 mg 50 film tablet Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 20241,120.82 TL
    2 Dec 20241,120.82 TL
    19 Nov 20241,120.82 TL
    8 Nov 20241,120.82 TL
    1 Nov 20241,120.82 TL
    25 Oct 20241,120.82 TL
    18 Oct 2024902.89 TL
    11 Oct 2024902.89 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları