Biofarma İlaçları LEVISET 5 mg 20 film tablet KT Yan Etkileri

LEVISET 5 mg 20 film tablet Yan Etkileri

Levosetirizin }

Solunum Sistemi > Sistemik Antihistaminik İlaçlar > Levosetirizin Biofarma İlaç Sanayi Ltd. Şti. | Güncelleme : 19 March  2016

LEVİSET’i belirlenen tedavi süresinden daha kısa kullandığınızda, zararlı etki görülmesi beklenmez. Ancak bu durumda hastalık belirtilerinin, LEVİSET tedavisine başlamadan önceki düzeyden daha az şiddette olsa da tekrar ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi LEVİSET’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, LEVISET’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

-    Ağız, dil, yüz ve/veya boğazın şişmesi, nefes alma veya yutma güçlükleri (göğüs darlığı veya hırıltılı solunum), kurdeşen, ölümcül olabilen kan basıncında ani düşüşe neden olan bayılma veya şoku içeren alerjik reaksiyon (aşırı duyarlılık reaksiyonu)

-    İstem dışı şiddetli kasılmalarla belirgin nöbet durumu (konvülsiyon)

-    Karaciğer iltihabı (hepatit)

-    Anormal karaciğer fonksiyonu

-    Karaciğer iltihabı (hepatit)

-    Çarpıntı

-    Nefes darlığı

-    Görme bozukluğu, okülojirasyon (göz küresinin istem dışı herhangi bir yönde hareketi)

-    Dakikadaki kalp atım sayısının normalin üstüne çıkması (taşikardi)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan sizde mevcut ise acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Yaygın    : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın    : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir

olmayan

Seyrek


: 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Çok seyrek Bilinmiyor


: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

: Eldeki verilerden hareketle sıklığı tahmin edilemiyor.

Yaygın : Ağız kuruluğu, baş ağrısı, yorgunluk, uyku hali/uyuşukluk, halsizlik Yaygın olmayan : Karın ağrısı, bitkinlik

Çok seyrek : Dönüş ve hareketlerde hassasiyet, çarpıntı, kalp atış hızında artma, Göğüste sıkışma, baş dönmesi, hasta veya baygınlık hissi veya ayağa kalkınca baş dönmesi meydana gelmesi gibi belirtilerle birlikte şiddetli, ani alerjik reaksiyon (anaflaktik reaksiyon/şok)

Bilinmiyor: Artmış açlık hissi, kilo artışı, Saldırganca ya da aşırı derecede huzursuz davranış, Gerçekte olmayan şeyleri görmek veya duymak (halüsinasyon), depresyon, tekrarlayan intihar endişesi ve/veya düşüncesi, sersemlik, tad alma duyusundaki değişiklik, titreme, uyuşma, baygınlık, bulanık görme, nefes darlığı, bulantı, kusma, kas ağrısı, şiddetli kaşıntı, deri döküntüsü, kurdeşen (deride şişme, kaşınma ve kızarma), deride tahriş, anormal karaciğer fonksiyonu, idrar yaparken ağrı, idrar kesesinin tamamen boşalmaması, istem dışı şiddetli kasılmalarla belirgin nöbet durumu (konvülsiyon), baş dönmesi, görme bozukluğu, okülojirasyon (göz küresinin istem dışı herhangi bir yönde hareketi), karaciğer iltihabı (hepatit), uyku bozukluklan, ödem, yüzde, dilde ve soluk borusunda nefes almayı zorlaştırabilecek şişlik (Anjiyonörotik ödem), deri üzerinde aniden kırmızı kabarcıklar oluşması (sabit ilaç erüpsiyonu), ölümcül olabilen kan basıncında ani düşüşe neden olan bayılma veya şoku içeren alerjik reaksiyon (anafılaksiyi içeren aşırı duyarlılık reaksiyonu),

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonunu tıklayarak ya da O 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri  Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.
Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi  Belsoğukluğu, bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki yoluyla bulaşır ve dölyatağı boynunda, idrar yollarında, anüste, makatta ve boğazda enfeksyona sebep olabilir.
HIV ve Aids HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.
Pankreas Kanseri Pankreas Kanseri Pankreas karnın alt kısmında yatay şekilde bulunan bir organdır. Sindirime yardımcı olan enzimleri ve kan şekerini yönetmeye yardımcı olan hormonları vücuda dağıtmakla görevlidir.
Asperger Sendromu Asperger Sendromu Asperger sendromu, otistik gurubun bir bölümü olan bir özürdür. Bu genelde, gurubun daha ”yüksek” tarafında yer aldığı düşünülen kişilere uygun bir tanıdır.

İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Biofarma İlaç Sanayi Ltd. Şti.
Geri Ödeme KoduA16372
Satış Fiyatı 82.73 TL [ 8 Nov 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı 82.73 TL [ 1 Nov 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699578092511
Etkin Madde Levosetirizin
ATC Kodu R06AE09
Birim Miktar 5
Birim Cinsi MG
Ambalaj Miktarı 20
Solunum Sistemi > Sistemik Antihistaminik İlaçlar > Levosetirizin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

LEVISET 5 mg 20 film tablet Barkodu
Tarihi İlaç Fiyatı
8 Nov 202482.73 TL
1 Nov 202482.73 TL
25 Oct 202482.73 TL
18 Oct 202466.99 TL
11 Oct 202466.99 TL
4 Oct 202466.99 TL
27 Sep 202466.99 TL
20 Sep 202466.99 TL
2024 / 2008 İlaç Fiyatları