Liba İlaçları LIBAVIT B6 FORT 300 mg 3 ampül KUBFarmakolojik Özellikler

LIBAVIT B6 FORT 300 mg 3 ampül Farmakolojik Özellikler

Vitamin B6 }

LIBAVIT B6 FORT 300 mg 3 ampül

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Vitaminler.

ATC kodu: Al 1HA02.

Vitamin B6 aktivitesine sahip doğal maddeler olan, bitkilerde piridoksin ve hayvanlarda piridoksamin, vitamin Bö’nın aktif formları olan piridoksal fosfat ve piridoksamin fosfata dönüşür. Vitamin B6 protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmasında koenzim işlevi görmektedir. Protein metabolizmasında, aminoasitlerin dekarboksilasyonunda, triptofanın niasin ve serotonine dönüşümünde ve aminoasitlerin transaminasyon, deaminasyon ve desülfürasyonunda rol oynar. Karbonhidrat metabolizmasında ise glikojenin, glukoz 1-fosfat dönüşümünden sorumludur. Pridoksinin, hemoglobinin hem kısmının sentezinde ve santral sinir sisteminde gamma aminobütirik asid (GABA) sentezinde esansiyel olduğu görülmektedir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Genel özellikler

Piridoksin hidroklorür beyaz veya hemen hemen beyaz kristal bir tozdur. Suda 1/5 oranında, alkolde 1/155 oranında çözünür, eterde çözünmez.

Emilim:

Piridoksin, oral yoldan alındığında gastrointestinal kanaldan hemen tamamen ve hızlı bir şekilde emilir.

Dağılım:

Vitamin B6 temel olarak karaciğer ve daha az miktarlarda kaslarda ve beyinde depo edilir. Kanda başlıca piridoksal ve piridoksal fosfat olarak bulunur ve plazma proteinlerine yüksek düzeyde bağlanır. Plasenta ve anne sütüne geçer.

Biyotransformasvon:

Karaciğerde 4-piridoksik aside okside olur.

Eliminasyon:

Biyolojik yarılanma ömrü yaklaşık 15-20 gündür. Karaciğerde 4-piridoksik aside okside olur ve idrar yoluyla atılır. Gereksinimden fazlası, değişmemiş ilaç şeklinde idrarla atılır.

Hastalardaki karakteristik özellikler

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

10.KÜB’ün diğer bölümlerinde verilen bilgiler dışında bilgi bulunmamaktadır.

Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir. Dış Gebelik Dış Gebelik Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.