Her ampul 600 mg Linkomisin´e eşdeğer Linkomisin hidroklorür monohidrat ihtiva eder.
Duyarlı Gram (+) mikrorganizmaların ve özellikle Staph, Streptococ ve Pneumococ'ların neden olduğu; Abse, akne, bronşit, difteri, farenjit, furonküloz, kızıl, nonspesifik ürogenital sistem enfeksiyonları, osteomiyelit, otitis media, pnömoni, sinüzit, tonsillitte endikedir.
Linkosol linkomisin ve klindamisine aşırı hassasiyet gösterenlerde kontrendikedir. Viral ve minör bakteriyel enfeksiyonlarda ve yeni doğmuşlarda kullanılmamalıdır.
Renal ve hepatik fonksiyon bozukluklarında dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde, etken maddeye aşırı duyarlı kişilerde ve yeni doğanlarda kullanılmamalıdır. Nöromosküler blokörler, klindamisin, ampisilin, aminofilin, barbitürat, fenitoin, kalsiyum glukonat, magnezyum sülfat, kaolin, eritromisin ve kloramfenikolle birlikte kullanılmamalıdır.Linkomisin tedavisi sırasında aşağıdaki yan tesirler bildirilmiştir. Bulantı, kusma, glossit, lökopeni, deri döküntüleri, SGOT veya SGPT yükselmesi, anaflaksi, hipotansiyon, vertigo, tinnitus.
Bildirilmemiştir.
Hafif enfeksiyonlarda erişkin dozu günde 600mg ve ağır enfeksiyonlarda 2x600mg'dır. Çocuklarda hastalık durumuna göre günlük doz 10-20mg/kg hesabıyla uygulanır.
Diyare yapabilir.
İntramüsküler uygulamalarda:
LİNOSİN, enfeksiyonunun şiddetine göre günde 1 veya 2 defa 600 mg olarak verilir.
İntravenöz uygulamalarda:
Günde 2-3 defa 600 mg LİNOSİN, 250 mg fizyolojik tuzlu su veya % 5 dekstroz solüsyonuna ilave edilerek en az 1 saatlik bir sürede intravenöz enfüzyon şeklinde tatbik edilir.
Çocuklarda:
10 mg/kg olarak hesaplanacak 1 defalık doz, günde 1 veya 2 defa erişkinlere olduğu gibi intramüsküler veya intravenöz enfüzyon şeklinde verilir.
2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarında hastayı romatizmadan ve glomerülonefritten korumak için ilaca 10 gün müddetle devam edilmesi uygun olur.
|
Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi Belsoğukluğu, bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki
yoluyla bulaşır ve dölyatağı boynunda, idrar yollarında, anüste, makatta ve
boğazda enfeksyona sebep olabilir. |
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |