Nobel İlaç İlaçları LIZAN 5 mg 25 kapsül İP Formülü

LIZAN 5 mg 25 kapsül Formülü

Nobel İlaç Sanayii ve Tic. Anomim Şirketi | Güncelleme :22 Eylül  2023

Bir Lizan 2 mg Kapsül 2 mg Diazepam içerir. Bir Lizan 5 mg Kapsül 5 mg Diazepam içerir.
· Anksiyete hallerinin kısa süreli semptomatik tedavisinde, · Akut alkol yoksunluğunda ortaya çıkan ajitasyon, tremor, delirium tremens ve halusinasyonlarda, kas ve eklemlerdeki enflamasyon veya sekonder travma gibi lokal patolojilere bağlı refleks spazmdan kaynaklanan çizgili kas spazmlarında, serebral felç ve parapleji gibi üst motor nöron hastalıklarına bağlı gelişen spastisitelerde, athetosis ve stiff-man sendromunda endikedir. · Lizan Kapsül konvülsif hastalıkların tedavisinde ilave tedavi olarak da kullanılabilir.
Diazepama karşı aşırı duyarlığı olanlarda, 6 aylıktan küçük çocuklarda, akut pulmoner yetmezlik, solunum depresyonu, fobik veya obsessif durumlar ve kronik psikozda kontrendikedir. Akut dar açılı glokomda kontrendikedir.
Bağımlılık yapabilir. Antasit, karbamazepin, simetidin, santral sinir sistemi depresanları, izoniazid ve rifampinle birlikte kullanılmaz. Hastalar motorlu taşıt vb. araç kullanmamaları hususunda uyarılmalıdır. Gebelik ve laktasyonda kullanmaz. Renal ve hepatik bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Baş ağrısı, görme bulanıklığı, dizanteri ataksi, hipotansiyon ve kemik iliği depresyonu gibi yan etkiler görülebilir.
Diazepam tedavisinin aniden kesilmesi barbituratlar ve alkolün neden olduğu yokluk semptomlarına (konvülsiyonlar, tremor, kas ve karın krampları, kusma, terleme) benzer semptomların açığa çıkmasına neden olur. Daha şiddetli yokluk semptomları uzun süre yüksek dozda ilaç kullananlarda görülebilir. Terapötik dozlarda birkaç ay benzodiazepin kullanan ve aniden tedaviyi kesen hastalarda genellikle disfori ve uyku bozuklukları gibi orta şiddette yokluk semptomları gözlenir. Uzun süreli tedavilerde doz yavaş yavaş azaltılarak tedaviye son verilmelidir. Bağımlılığa yatkın kişiler (ilaç bağımlıları ve alkolikler gibi), diazepam veya diğer psikotropik ajanları kullanırken bu ilaçların alışkanlık ve bağımlılık yapıcı etkileri neden ile dikkatle izlenmelidirler.
Erişkinlerde: Anksiyete tedavisinde semptomların şiddetine göre günde 2-4 kez 2-10 mg dozunda uygulanır. Akut alkol yoksunluğunun semptomatik tedavisinde ilk 24 saatte günde 3 veya 4 kez 10 mg, daha sonraki günlerde günde 3 veya 4 kez 5 mg dozunda uygulanır. Çizgili kas spazmının tedavisinde asıl tedaviye ilaveten günde 3 veya 4 kez 2-10 mg dozunda uygulanır. Konvulsif hastalıkların tedavisinde asıl tedaviye ilaveten günde 2-4 kez 2-10 mg dozunda uygulanır. Yaşlı ve zayıf düşmüş hastalarda başlangıçta günde 1 veya 2 kez 2 - 2,5 mg dozunda tedaviye başlanır. Çocuklarda: 6 aydan küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. 6 aydan büyük çocukların tedavisinde en düşük başlangıç dozları tercih edilmeli ve gereğinde aşamalı olarak artırılmalıdır. Çocuklar için önerilen başlangıç dozu günde 3- 4 kez 1- 2,5 mg‘dır. (40-200 mcg/kg )

Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak
Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
Asperger Sendromu Asperger Sendromu
Asperger sendromu, otistik gurubun bir bölümü olan bir özürdür. Bu genelde, gurubun daha ”yüksek” tarafında yer aldığı düşünülen kişilere uygun bir tanıdır.
Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı
Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Nobel İlaç Sanayii ve Tic. Anomim Şirketi
Satış Fiyatı20.94 TL [ 22 Eylül 2023 ]
Önceki Satış Fiyatı20.94 TL [ 15 Eylül 2023 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuYeşil Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699540150508
Etkin Madde Diazepam
ATC Kodu N05BA01
Sinir Sistemi > Anksiyolitikler > Diazepam
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
DIAPAM 8699788750355 94.32TL
DIAZEM 8699525750495 113.62TL
DIAZEPAM 8699617650153 804.65TL
Diğer Eşdeğer İlaçlar