Deva İlaçları MONALIZ %0.05 burun spreyi KT Yan Etkileri

MONALIZ %0.05 burun spreyi Yan Etkileri

Mometazon Furoat }

Solunum Sistemi > Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar > MometazonNazal Deva Holding A.Ş. | Güncelleme : 17 November  2011

  • Olası yan etkileri nelerdir?

    Tüm ilaçlar gibi MONALÄ Z'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kiÄ¢ilerde yan etkiler olabilir.

    Aşağıdakilerden biri olursa, MONALİZ'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

    Seyrek: Burun içine (intranazal) uygulamasından sonra ani aÄ¢ırı duyarlılık reaksiyonu (bronkospazm (bronÄ¢larda spazm), dispne (nefes darlığı) gibi) meydana gelebilir.

    Çok seyrek: Anaflaksi (aÄ¢ırı duyarlılık reaksiyonu) ve anjiyoödem (deride kaÄ¢ıntılı durum) bildirilmiÄ¢tir.

    Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

    Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise MONALÄ Z'e karÄ¢ı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Diğer yan etkiler:

    Yan etkiler aÄ¢ağıdaki kategorilerde gösterildiği Ä¢ekilde tanımlanmıÄ¢tır: Çok yaygın :10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

    Yaygın :10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Yaygın olmayan :100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Seyrek :1.000 hastanın birinden az görülebilir, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Çok seyrek :10.000 hastanın birinden az görülebilir Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

    • Klinik çalıÄ¢malarda alerjik rinitli yetiÄ¢kin ve adolesan hastalarda rapor edilen tedaviye bağlı istenmeyen olaylar aÄ¢ağıda belirtilmiÄ¢tir:

      Yaygın: Epistaksis (burun kanaması), farenjit (boğaz iltihabı), nazal (burunda) yanma, nazal iritasyon (burunda tahriÄ¢), nazal ülserasyon (burunda ülserleÄ¢me), hapÄ¢ırık, baÄ¢ ağrısı

      Bilinmiyor: Çocuklarda uzun süreli kullanımda büyüme hızında yavaÄ¢lama, göz basıncında artıÄ¢a (glokom) bağlı olarak görme bozuklukları

      Nazal kortikosteroidler ile uzun süreli tedavi alan çocukların boy uzunluğunun düzenli takip edilmesi önerilir.

      Epistaksis (burun kanaması) genelde hafif Ä¢iddette olup kendiliğinden geçmiÄ¢tir. Ä nsidansı (görülme sıklığı) plaseboya (içinde etkin madde olmayan ilaca) kıyasla daha yüksek (%5) olmakla birlikte karÄ¢ılaÄ¢tırılan aktif kontrol nazal kortikosteroidlerle (%15'e kadar) kıyaslanabilir veya daha düÄ¢üktür. Diğer tüm etkilerin insidansı plasebo ile karÄ¢ılaÄ¢tırılabilir oranlardadır.

      Pediyatrik hastalarda, yan etki insidansı, ör. BaÄ¢ ağrısı (%3), epistaksis (%6), burunda iritasyon (%2) ve hapÄ¢ırma (%2) plasebo ile kıyaslanabilir düzeydedir.

    • Burun polipleri (iyi huyludur): Burun polipleri için tedavi edilen hastalarda, istenmeyen olayların görülme sıklığı, plaseboyla kıyaslanabilir nitelikte olup alerjik rinitli hastalarda gözlemlenenler ile benzerdir. Polipler için yürütülen klinik çalıÄ¢malarda hastaların %1 veya daha fazlasında bildirilen tedaviye bağlı istenmeyen olaylar Ä¢unlardır:

    Çok yaygın: Burun kanaması günde iki kez 200 mikrogram ile çok yaygın

    Yaygın: Üst solunum yolu enfeksiyonu günde bir kez 200 mikrogram ile, burun kanaması günde bir kez 200 mikrogram ile, boğaz iritasyonu günde iki kez 200 mikrogram ile, baÄ¢ ağrısı günde bir kez 200 mikrogram ile ve günde iki kez 200 mikrogram ile yaygın

    Yaygın olmayan: Üst solunum yolu enfeksiyonu günde iki kez 200 mikrogram ile yaygın olmayan

    Çok seyrek olarak tat ve koku alma bozukluğu bildirilmiÄ¢tir.

    Burun içine uygulanan kortikosteroidlerin kullanımı sonrası, çok seyrek olarak nazal septum perforasyonu (burun kıkırdağında delinme) vakaları veya göz içi basıncı artıÄ¢ı ve/veya katarakt vakaları bildirilmiÄ¢tir.

    Nazal kortikosteroidlerin sistemik etkileri özellikle uzun dönemlerde yüksek dozlarla reçetelendiğinde görülebilmektedir.

    Yan etkilerin raporlanması

    Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemÄ¢ireniz ile konuÄ¢unuz. Ayrıca karÄ¢ılaÄ¢tığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan "Ä laç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak ya da 0800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamıÄ¢ olacaksınız.

    Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

  • Ağız Kanseri Ağız Kanseri  Ağız kanserinin en yaygın türleri, dudak, dil, dişetidir. Nadiren yanak içi veya damak bölgelerini de içine alır.
    Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı  Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.
    HIV ve Aids HIV ve Aids HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.
    Mide Kanseri Mide Kanseri Mide kanseri genellikle mideyi tümüyle kaplayan ve mukus üretmekle görevli hücrelerde başlar. Bu kanser tipine adenokarsinom denir.
    Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Deva Holding A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA12418
    Satış Fiyatı 129.6 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 129.6 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699525546234
    Etkin Madde Mometazon Furoat
    ATC Kodu R01AD09
    Birim Miktar 0.05
    Birim Cinsi %
    Ambalaj Miktarı 18
    Solunum Sistemi > Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar > MometazonNazal
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    MONALIZ %0.05 burun spreyi Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 2024129.60 TL
    2 Dec 2024129.60 TL
    19 Nov 2024129.60 TL
    8 Nov 2024129.60 TL
    1 Nov 2024129.60 TL
    25 Oct 2024129.60 TL
    18 Oct 2024106.11 TL
    11 Oct 2024106.11 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları