Supozituar; Naproksen, 500 mg
Akut gut tedavisinde ve diğer iskelet kas hastalıkları, juvenil artrit dahil romatizmal hastalıklarda analjezik ve antienflamatuar olarak endikedir.
Etken maddeye ve aspirin gibi non-steroid antienflamatuar ilaçlara allerjik hastalarda, aktif mide-duodenum ülseri olanlarda ve kanamaya eğilimlilerde kontrendikedir.
Renal ve hepatit bozukluğu olanlarda ve kalp yetmezliği olanlarda dikkatle kullanılır. Sürrenal fonksiyon testi yapılacak hastalarda tedaviye 48 saat ara verilmelidir. Hidantoin, sulfonamidler, sülfonil üre, furosemid, beta blokörler, lityum tuzları, oral antikoagülan, probenisid ve methotraksatla birlikte kullanılmaz. Gebelikte, laktasyonda ve çocuklarda kullanılmaz. Baş ağrısı, kulak ,çınlaması, görme ve duyma bozuklukları, allerjik reaksiyonlar ve gastrointestinal şikayetler gibi yan etkiler görülebilir.
Napren-S, oral antikoagülanlar ve heparinle alındığında bu ilaçların antikoagülan etkisini arttıracağından birlikte alınması tavsiye edilmemektedir.
Hidantoin, sülfonamid veya sülfonilüreler gibi yüksek oranda proteinlere bağlanan ilaçları alan kişilerde, Napren-S bu ilaçların proteinlere bağlanmasını azaltarak etkilerini artırabilir. Böyle durumlarda gerekirse yeniden doz ayarlaması yapılmalıdır.
Napren-S, metotreksat’la verildiğinde metotreksatın tübüler sekresyonu azalacağından metotreksatın hematolojik toksisitesi artar.
Napren-S, diüretiklerin ve beta blokerlerin antihipertansif etkisini azaltabilir; lityumla alındığında renal lityum klerensini inhibe ederek, plazma lityum konsantrasyonunu arttırabilir.
Napren-S tedavisine, sürrenal fonksiyon testlerinden 48 saat önce geçici olarak ara verilmelidir. İdrardaki 17-ketosteroid ve 5-hipoksi indolasetik asit (5-HIAA), test sonuçlarını etkileyebilir.
Jel: Günde 2 defa cilt üzerine tamamen emilene kadar hafifçe ovularak sürülür.
|
Sırt Ağrısı Sırt ağrısı birden bire ortaya
çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun
süreli sorunlara (kronik) neden olabilir. |
|
Artrit Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur. |