Takeda İlaçları NINLARO 2.3 mg 3 kapsül KUBKlinik Özellikler

NINLARO 2.3 mg 3 kapsül Klinik Özellikler

Iksazomib }

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > Diğer Kanser İlaçları
Takeda İlaçları ve Ticaret Ltd.Şti. | 10 October  2017

4.   KLİNİK ÖZELLİKLER

    4.1. Terapötik endikasyonlar

    NINLARO, lenalidomid ve deksametazon ile kombinasyon halinde, daha önce en az bir tedavi görmüş yetişkin multipl miyelom hastalarının tedavisinde endikedir.

    4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

    Pozoloji /uygulama sıklığı ve süresi:

    Multipl miyelom tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından tedaviye başlanmalı ve takibi

    yapılmalıdır. NINLARO'nun önerilen başlangıç dozu, 28 günlük bir tedavi siklusunun 1.,

    8. ve 15. günlerinde haftada bir kez, oral yolla uygulanan 4 mg'lık bir kapsüldür.

    Lenalidomidin önerilen başlangıç dozu, 28 günlük bir tedavi siklusunun 1. günü ile 21. günü

    arasında günde bir kez 25 mg uygulanacak şekildedir.

    Deksametazonun önerilen başlangıç dozu, 28 günlük bir tedavi siklusunun 1., 8., 15. ve 22. günlerinde, 40 mg uygulanacak şekildedir.

    Lenalidomid ve Deksametazon ile Birlikte Alınan NINLARO İçin Dozaj Planı

    28 Günlük Siklus (4 haftalık siklus)

    1. Hafta

    2. Hafta

    3. Hafta

    4. Hafta

    1.

    Gün

    2.-7.

    Günler

    8.

    Gün

    9.-14.

    Günler

    15.

    Gün

    16.-21.

    Günler

    22.

    Gün

    23.- 28.

    Günler

    NINLARO

    ï¡

    ï¡

    ï¡

    Lenalidomid

    ï¡

    ï¡

    Günlük

    ï¡

    ï¡ Günlük

    ï¡

    ï¡

    Günlük

    Deksametazon

    ï¡

    ï¡

    ï¡

    ï¡

    ï¡=İlaç alımı

    Lenalidomid ve deksametazon hakkında daha fazla bilgi için bu ilaçların kısa ürün bilgilerine

    bakınız.

    Yeni tedavi siklusu başlatılmadan önce:

      Mutlak nötrofil sayımı ≥ 1.000/mm3 olmalıdır.

      4.3. Kontrendikasyonlar

      hipersensitivite.

      NINLARO'nun lenalidomid ve deksametazon ile birlikte uygulanmasından dolayı ilave kontrendikasyonlar için bu tıbbi ürünlerin Kısa Ürün Bilgilerine (KÜB) bakınız.

      4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

      NINLARO'nun lenalidomid ve deksametazon ile birlikte uygulanmasından dolayı ilave özel

      kullanım uyarıları ve önlemleri için bu tıbbi ürünlerin KÜB'üne bakınız.

      Trombositopeni

      NINLARO kullanımı ile trombositopeni bildirilmiş, en düşük trombosit sayımı tipik olarak her 28 günlük siklusun 14.-21. günleri arasında ve başlangıç düzeyine iyileşme bir sonraki siklusun başlangıcında gerçekleşmiştir (Bkz. Bölüm 4.8).

      NINLARO ile tedavi sırasında trombosit sayımı en az aylık olarak izlenmelidir. Lenalidomidin kısa ürün bilgisine göre ilk üç siklus sırasında daha sık izleme uygulanması düşünülmelidir. Trombositopeni, standart tıbbi kılavuzlar uyarınca doz modifikasyonları (Bkz. Bölüm 4.2) ve

      trombosit transfüzyonları ile tedavi edilmelidir.

      Gastrointestinal Toksisiteler

      NINLARO kullanımı sonucunda, zaman zaman antidiyareik ve antiemetik ilaç kullanımı ve destekleyici bakım gerektiren diyare, kabızlık, mide bulantısı ve kusma bildirilmiştir (Bkz. Bölüm 4.8). Şiddetli semptomlar (Grad 3-4) için doz ayarlanmalıdır (Bkz. Bölüm 4.2). Eğer şiddetli gastrointestinal olaylar olursa serum potasyum seviyesinin izlenmesi önerilmektedir.

      Periferik nöropati

      NINLARO kullanımı ile periferik nöropati bildirilmiştir (Bkz. Bölüm 4.8). Hasta, periferik nöropati belirtileri için izlenmelidir. Yeni veya kötüye giden periferik nöropati yaşayan hastaların dozlarının ayarlanması gerekebilir (Bkz. Bölüm 4.2).

      Periferik ödem

      NINLARO kullanımı ile periferik ödem bildirilmiştir (Bkz. Bölüm 4.8). Hasta, altta yatan sebepler açısından değerlendirilmeli ve gerekli görüldüğü şekilde hastaya destekleyici bakım sağlanmalıdır. Deksametazon dozu, kısa ürün bilgisine ya da Grad 3 veya 4 için NINLARO'ya göre ayarlanmalıdır (Bkz. Bölüm 4.2).

      Kutanöz reaksiyonlar

      NINLARO kullanımı ile döküntü bildirilmiştir (Bkz. Bölüm 4.8). Grad 2 veya üzeri durumunda

      döküntü, destekleyici bakım veya dozun ayarlanması ile tedavi edilmelidir (Bkz. Bölüm 4.2). NINLARO kullanımı ile Stevens-Johnson sendromu da bildirilmiştir. (bkz bölüm 4.8) Stevens- Johnson sendromu meydana gelirse NINLARO kullanımı kesilmelidir.

      Trombotik mikroanjiyopati

      NINLARO alan hastalarda, trombotik trombositopenik purpura (TTP)'yı da içeren trombotik mikroanjiyopati (TMA) vakaları bildirilmiştir. Bu olaylardan bazıları ölümle sonuçlanmıştır. TMA'nın belirtileri ve semptomları izlenmelidir. Eğer teşhis şüphesi varsa NINLARO tedavisi durdurulmalı ve hastalar olası TMA için değerlendirilmelidir. Eğer TMA teşhis edilmezse NINLARO tedavisi tekrar başlatılabilir. Daha önce TMA geçirmiş olan hastalarda yeniden başlatılan NINLARO tedavisinin güvenliliği bilinmemektedir.

      Hepatotoksisite

      NINLARO kullanımı ile ilaç ile indüklenmiş karaciğer hasarı, hepatoselüler hasar, hepatik steatoz, kolestatik hepatit ve hepatotoksisite yaygın olmayan biçimde bildirilmiştir (Bkz.

      Bölüm 4.8). Grad 3 veya 4 belirtiler için hepatik enzimler düzenli şekilde izlenmeli ve doz

      ayarlanmalıdır (Bkz. Bölüm 4.2).

      Gebelik

      Doğurganlık potansiyeline sahip kadınlara iksazomib tedavisi esnasında gebe kalmamaları gerektiği belirtilmelidir. İksazomib gebelik esnasında kullanılır veya hasta iksazomib kullanırken gebe kalırsa, hasta fötusa yönelik potansiyel zarar konusunda uyarılmalıdır. Doğurganlık çağındaki kadınlara NINLARO tedavisi esnasında ve en son dozdan sonraki 90 gün boyunca etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanması gerektiğini söyleyiniz (Bkz. Bölüm 4.5 ve 4.6). Hormonal kontraseptif kullanan kadınların buna ek olarak bir bariyer doğum kontrol yöntemi kullanması gerekmektedir.

      Posterior reversibl ensefalopati sendromu

      NINLARO alan hastalarda posterior reversibl ensefalopati sendromu (PRES) meydana gelmiştir. PRES nöbet, hipertansiyon, baş ağrısı, bilinç değişkenliği ve görsel bozukluklar gibi belirtiler gösteren nadir, geri dönüşümlü, nörolojik bir bozukluktur. Tercihen Manyetik Rezonans Görüntüleme olmak üzere tanının doğrulanması için beyin görüntüleme kullanılmaktadır. PRES'in geliştiği hastalarda NINLARO kullanımı sonlandırılmalıdır.

      Güçlü CYP3A indükleyiciler

      Güçlü indükleyiciler NINLARO'nun etkisini azaltabileceğinden karbamazepin, fenitoin, rifampisin ve St. John's Wort (Hypericum perforatum) gibi güçlü CYP3A indükleyicilerin kullanımından kaçınılmalıdır (bkz bölüm 4.5 ve 5.2). Güçlü bir CYP3A indükleyici kullanımının kaçınılmaz olduğu durumlarda hastalık yakından takip edilmelidir.

      4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

      Farmakokinetik etkileşimler

      CYP inhibitörleri

      İksazomib ile güçlü bir CYP3A inhibitörü olan klaritromisinin birlikte uygulanması, iksazomibin sistemik maruziyetinde klinik olarak anlamlı bir değişiklik ile sonuçlanmamıştır. İksazomib Cmaks %4 oranında azalmış ve EAA %11 oranında artmıştır. Bu nedenle güçlü CYP3A inhibitörlerinin birlikte uygulanması ile iksazomib için herhangi bir doz modifikasyonu gerekmemektedir.

      Bir popülasyona ait farmakokinetik analizinin sonuçlarına dayanarak, iksazomib ile güçlü CYP1A2 inhibitörlerinin birlikte uygulanması, iksazomibin sistemik maruziyetinde klinik olarak anlamlı bir değişiklik ile sonuçlanmamıştır. Bu nedenle güçlü CYP1A2 inhibitörlerinin birlikte uygulanması ile iksazomib için herhangi bir doz modifikasyonu gerekmemektedir.

      CYP indükleyicileri

      İksazomibin rifampisin ile birlikte uygulanması, iksazomib Cmaks değerini %54 ve EAA'yı %74 oranında azaltmıştır. Bu nedenle güçlü CYP3A indükleyicilerinin iksazomib ile birlikte uygulanması önerilmemektedir (Bkz. Bölüm 4.4).

      İksazomibin diğer tıbbi ürünler üzerinde etkisi

      İksazomib geri dönüşümlü değildir ve 1A2, 2B6, 2C8, 2C9, 2C19, 2D6 veya 3A4/5 CYP'lerinin zamana bağlı inhibitörleri değildir. İksazomib CYP1A2, CYP2B6 ve CYP3A4/5 aktivitesini veya ilgili immünoreaktif protein seviyelerini indüklememiştir. İksazomibin, CYP inhibisyonu veya indüksiyonu ile ilaç-ilaç etkileşimine neden olması beklenmemektedir.

      Taşıyıcı bazlı etkileşimler

      İksazomib, P-gp'nin düşük afiniteli substratıdır. İksazomib BCRP, MRP2 veya hepatik OATP'lerin substratı değildir. İksazomib P-gp, BCRP, MRP2, OATP1B1, OATP1B3, OCT2, OAT1, OAT3, MATE1 veya MATE2-K'nin inhibitörü değildir. İksazomibin, taşıyıcı aracılı ilaç-ilaç etkileşimlerine neden olması beklenmemektedir.

      Oral kontraseptifler

      NINLARO; diğer enzimlerin ve taşıyıcıların yanı sıra CYP3A4'ün zayıf ila orta derecede bir indükleyicisi olduğu bilinen deksametazon ile birlikte uygulandığında oral kontraseptiflerin azalmış etkililik riskinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Hormonal doğum kontrol yöntemi kullanan kadınlar, ayrıca bariyer doğum kontrol yöntemi de kullanmalıdır.

      Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

      Spesifik bir veri bulunmamaktadır.

      Pediatrik popülasyon

      Spesifik bir veri bulunmamaktadır.

      4.6. Gebelik ve laktasyon

      NINLARO'nun lenalidomid ve deksametazon ile birlikte uygulanmasından dolayı fertilite, gebelik ve laktasyon hakkında ilave bilgi için bu tıbbi ürünlerin KÜB'lerine bakınız.

      Genel tavsiye

      Gebelik kategorisi: D (Bkz. Bölüm 4.4)

      Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

      Kadın hastalar, fetüse yönelik potansiyel risk ve NINLARO tedavisi sırasında gebe kalmaktan kaçınmaları konusunda bilgilendirilmelidir. Üreme potansiyeli olan erkek ve kadın hastalar, tedavi sırasında ve tedaviden sonra 90 gün boyunca etkili doğum kontrol önlemleri almalıdır. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan ancak doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulamayan kadınlarda NINLARO kullanımı önerilmez.

      NINLARO, zayıf ila orta dereceli bir CYP3A4 indükleyici ve başka enzim ve taşıyıcıların indükleyicisi olarak bilinen deksametazonla birlikte uygulandığı zaman, oral kontraseptiflerin etkililiğinde azalma riski göz önünde bulundurulmalıdır. Oral hormonal kontraseptif kullanan kadınlar buna ek olarak bir bariyer doğum kontrol yöntemi kullanmalıdır.

      Gebelik dönemi

      Gebelik döneminde NINLARO kullanımı fetüs üzerinde zararlı farmakolojik etkilere yol açabileceği için gebelik döneminde kullanılmaması önerilir. Bu nedenle, NINLARO tedavisi alan kadın hastalar tedavi süresince gebe kalmaktan kaçınmalıdır.

      NINLARO'nun gebe kadınlarda kullanımına ilişkin çalışma verileri yoktur. Hayvanlardaki çalışmalar üreme toksisitesi göstermiştir (Bkz. Bölüm 5.3.).

      NINLARO lenalidomid ile kombinasyon halinde verilmektedir. Lenalidomid yapısal olarak talidomide benzerdir. Talidomid, insanlarda teratojenik etkisi olduğu bilinen ve yaşamı tehdit edici ciddi doğumsal kusurlara neden olan bir etkin maddedir. Eğer gebelik sırasında lenalidomid alınırsa, insanlarda teratojenik bir etki göstermesi beklenir. Çocuk doğurma potansiyeli olmadığını gösteren güvenilir kanıtlara sahip hastaların dışındaki tüm hastalarda, lenalidomid için gebelik önleme programı koşullarına mutlaka tam olarak uyulmalıdır. Mevcut lenalidomid KÜB'üne bakınız.

      Laktasyon

      NINLARO veya metabolitlerinin anne sütünde bulunup bulunmadığı bilinmemektedir. Hayvanlardan elde edilen veri yoktur. Ancak birçok ilaç anne sütünde bulunduğu için emzirilen

      bebeklerde advers olay potansiyeli söz konusu olabilir. Emzirmenin kesilmesi gerekmektedir.

      NINLARO lenalidomid ile kombinasyon halinde verilecektir ve lenalidomid kullanımdan dolayı emzirme durdurulmalıdır.

      Üreme yeteneği/Fertilite

      NINLARO ile fertilite çalışması yapılmamıştır (Bkz. Bölüm 5.3).

      4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

      NINLARO'nun araç veya makine kullanma yeteneği üzerindeki etkisi minördür. Klinik çalışmalarda yorgunluk ve baş dönmesi bildirilmiştir. Hastalara, bu semptomlardan herhangi biri ortaya çıkarsa araç veya makine kullanmamaları gerektiği söylenmelidir.

      4.8. İstenmeyen etkiler

      NINLARO lenalidomid ve deksametazon ile birlikte kullanıldığından, istenmeyen diğer etkiler için söz konusu ilaçların kısa ürün bilgilerine bakılmalıdır.

      Güvenlik profilinin özeti:

      NİNLARO'nun güvenlilik profili, günümüze kadar elde edilmiş klinik deneme ve pazarlama sonrası deneyimine dayanmaktadır. Aşağıda ve Tablo 3'te tanımlanan advers reaksiyon sıklıkları klinik çalışmalardan elde edilen verilere dayanılarak belirlenmiştir.

      Aksi belirtilmedikçe, aşağıda sunulan veriler pivotal Faz 3, global C16010 çalışması (n=720) ve çift kör, plasebo kontrollü C16010 Çin Devam Çalışmasındandır (n=115). NINLARO rejimindeki 418 hastada ve plasebo rejimindeki 417 hastada en sık bildirilen (≥%20) advers reaksiyonlar diyare (%47'ye karşılık %38), trombositopeni (%41'e karşılık %24), nötropeni (%37'ye karşılık %36), konstipasyon (%31'e karşılık %24), üst solunum yolu enfeksiyonu (%28'e karşılık %24) periferal nöropati (%28'e karşılık %22), bulantı (%28'e karşılık %20), sırt ağrısı (%25'e karşılık %21), döküntü (%25'e karşılık %15) periferal ödem (%24'e karşılık %19), kusma (%23'e karşılık %12) ve bronşittir (%20'ye karşılık %15). Hastaların %2 veya daha fazlasında bildirilen ciddi advers reaksiyonlar trombositopeni (%2) ve diyaredir (%2).

      Advers reaksiyonlar tablosu:

      Advers reaksiyonların sıklık grupları aşağıdaki şekilde tanımlanmaktadır:

      Çok yaygın (≥1/10); yaygın (≥1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (≥1/1.000 ila <1/100); seyrek (≥1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

      Tablo 3: Lenalidomid ve Deksametazonla Kombinasyon Halinde NINLARO Tedavisi Uygulanan Hastalarda Advers Reaksiyonlar (Tüm Gradlar, Grad 3 ve Grad 4)

      Sistem Organ Sınıfı

      / Advers reaksiyonlar

      Advers reaksiyonlar (Tüm Gradlar)

      Grad 3 - Advers reaksiyonlar

      Grad 4 - Advers reaksiyonlar

      Enfeksiyon ve enfestasyonlar

      Üst solunum yolu enfeksiyonu

      Çok yaygın

      Yaygın

      Bronşit

      Çok yaygın

      Yaygın

      Herpes zoster

      Yaygın

      Yaygın

      Kan ve lenf sistemi hastalıkları

      Trombositopeni*

      Çok yaygın

      Çok yaygın

      Yaygın

      Nötropeni*

      Çok yaygın

      Çok yaygın

      Yaygın

      Trombotik mikroanjiyopati

      Seyrek

      Seyrek

      Trombotik trombositopenik purpura

      Seyrek

      Seyrek

      Seyrek

      Metabolizma ve beslenme hastalıkları

      Tümör lizis sendromu†

      Seyrek

      Seyrek

      Seyrek

      Sinir sistemi hastalıkları

      Periferik nöropatiler*

      Çok yaygın

      Yaygın

      Posterior reversiblensefalopati

      Seyrek

      Seyrek

      Seyrek

      Transvers miyelit†

      Seyrek

      Seyrek

      Gastrointestinal hastalıklar

      Diyare

      Çok yaygın

      Yaygın

      Kabızlık

      Çok yaygın

      Yaygın olmayan

      Bulantı

      Çok yaygın

      Yaygın

      Kusma

      Çok yaygın

      Yaygın olmayan

      Deri ve derialtı doku hastalıkları

      Ürtiker*

      Çok Yaygın

      Yaygın

      Stevens-Johnson sendromu†

      Seyrek

      Seyrek

      Akut febril nötrofilik

      dermatoz

      Seyrek

      Seyrek

      Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

      Sırt ağrısı

      Çok Yaygın

      Yaygın olmayan

      Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

      Periferik ödem

      Çok Yaygın

      Yaygın

      Not: Tercih edilen terimler olarak dahil edilen advers reaksiyonlarda MedDRA versiyon

      23.0 temel alınmıştır.

      * Tercih edilen terimlerden oluşan bir havuzu ifade eder.

      † Faz 3 çalışmalarının dışında rapor edilmiştir.

      Seçili advers reaksiyonların tanımı

      İlacın Kesilmesi

      NINLARO rejimindeki hastaların ≤ %3'ünde her advers reaksiyon için tıbbi ürünlerin bir veya

      daha fazlası kesilmiştir.

      Trombositopeni

      Gerek NINLARO rejimindeki, gerekse plasebo rejimindeki hastaların %2'si tedavi sırasında platelet sayımı ≤ 10.000/mm3 olmuştur. Her iki rejimdeki hastaların %1'inden azında tedavi sırasında platelet sayımı ≤ 5.000/mm3 olmuştur. Trombositopeni, NINLARO rejimindeki hastaların %2'sinde ve plasebo rejimindeki hastaların %3'ünde tıbbi ürünlerin bir veya daha

      fazlasının kesilmesi ile sonuçlanmıştır. Trombositopeni, hemorajik olaylarda veya platelet

      transfüzyonlarında artış ile sonuçlanmamıştır.

      Gastrointestinal toksisiteler

      Diyare, NINLARO rejimindeki hastaların %2'sinde ve plasebo rejimindeki hastaların

      < %1'inde tıbbi ürünlerin bir veya daha fazlasının kesilmesi ile sonuçlanmıştır.

      Ürtiker

      Ürtiker, iki rejim karşılaştırıldığında, iksazomib rejimindeki hastalarda %25, plasebo rejimindeki hastalarda ise %15 oranında meydana gelmiştir. Her iki rejimde de en yaygın rapor edilen ürtiker tipi makülopapüler ve maküler döküntüler olmuştur. Grad 3 ürtiker, iksazomib rejimindeki hastalarda %3, plasebo hastalarında ise %2 olarak rapor edilmiştir

      Döküntü her iki rejimde de hastaların <%1'inde üç ilaçtan bir veya birden fazlasının bırakılmasına yol açmıştır.

      Periferik nöropati

      Periferik nöropati advers reaksiyonları NINLARO rejimindeki hastaların %28'inde, plasebo rejimindekilerin ise %22'sinde meydana gelmiştir. Grad 3 periferik nöropati advers reaksiyonları iksazomib rejiminde %2, plasebo rejiminde ise %1 oranında bildirilmiştir. En yaygın olarak bildirilen reaksiyon periferik duyusal nöropatidir (NINLARO ve plasebo rejimlerinde sırasıyla %21 ve %15'dir). Periferik motor nöropati her iki rejimde de yaygın olarak bildirilmemiştir (%<1). Periferik nöropati, plasebo rejimindeki hastaların % <1'ine kıyasla NINLARO rejimindeki hastaların %3'ünde üç ilaçtan bir veya birden fazlasının bırakılmasına yol açmıştır.

      Göz hastalıkları

      Göz hastalıkları birçok tercih edilen terimle bildirilmiştir; ancak toplamda sıklığı NINLARO rejimindeki hastalarda %34 ve plasebo rejimindeki hastalarda %28 olmuştur. En yaygın advers reaksiyonlar bulanık görme (NINLARO rejiminde %6 ve plasebo rejiminde %5), göz kuruluğu (NINLARO rejiminde %6 ve plasebo rejiminde %1), konjonktivit (NINLARO rejiminde %8 ve plasebo rejiminde %2) ve katarakt (NINLARO rejiminde %13 ve plasebo rejiminde %17) olmuştur. İksazomib rejimindeki hastaların %6'sında ve plasebo rejimindeki hastaların %8'inde Grade 3 advers reaksiyonlar bildirilmiştir.

      Diğer advers reaksiyonlar

      Pivot Faz 3 global C16010 çalışmasından (n=720) ve çift kör, plasebo kontrollü, C16010 Çin Devam Çalışması'ndan (n=115) elde edilen havuzlanmış veri setinde NINLARO ve plasebo rejimlerinin arasında benzer bir oranda bitkinlik (%28 vs. %26), iştahsızlık (%13 vs. %11),

      hipotansiyon (%5 vs %4), kalp yetmezliği† (her birinde %5), aritmi† (%17 vs %16) ve enzim

      değişikliklerini içeren karaciğer yetmezliği† (%11 vs %9) advers reaksiyonları meydana gelmiştir.

      Şiddetli (Grad 3-4) hipokalemi olaylarının sıklığı, plasebo rejimine (%2) göre NINLARO rejiminde daha yüksek (%7) olmuştur.

      NINLARO, lenalidomid ve deksametazon kombinasyonu verilen hastalarda ölümle sonuçlanan fungal ve viral pnömoni nadiren raporlanmıştır.

      † Standardize MedDRA Sorgulamaları

      Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

      Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta: tufam@titck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

      4.9. Doz aşımı ve tedavisi

      NINLARO kullanan hastalarda doz aşımı rapor edilmiştir. Doz aşımının semptomları genellikle NINLARO'nun bilinen riskleri ile örtüşmektedir (bkz. bölüm 4.8). Bir kerede alınan 12 mg doz ciddi bulantı, aspirasyon pnömonisi, çoklu organ yetmezliği ve ölüm gibi ciddi advers olaylara yol açmıştır.

      NINLARO doz aşımı için bilinen belirli bir antidot yoktur. Doz aşımı durumunda, hasta advers reaksiyonlar (Bkz. Bölüm 4.8) açısından yakın takip edilmeli ve uygun destekleyici bakım sunulmalıdır. İksazomib diyaliz edilemez (bkz. Bölüm 5.2).

      Doz aşımları en çok NINLARO tedavisine başlayan hastalarda yaygınlık göstermiştir. Tedaviye başlayan hastalara tüm dozaj talimatlarına uyulmasının önemi anlatılmalıdır. Doz aşımı ölüme neden olabileceğinden hastaların tavsiye edilen dozu talimata uygun olarak almaları sağlanmalıdır.

      Doğum Sonrası Depresyonu Doğum Sonrası Depresyonu Doğum sonrası depresyonu, doğumdan sonra her on kadından biri tarafından tecrübe edilen stresli bir durumdur. Dış Gebelik Dış Gebelik Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.