Genel : Amlodipinin vazodilatatör etkisinin yavaş başlaması nedeniyle, amlodipinin oral yolla verilmesinden sonra hipotansiyon görülmesi nadirdir. Ancak bütün periferik vazodilatörlerde olduğu gibi özellikle ileri derecede aortik stenozu olan hastalarda NİPİDOL ile tedaviye başlarken dikkatli olmalıdır.
Kalp yetmezliği : Her ne kadar amlodipin NYHA Klas II-III kalp yetmezliği olan hastalarda zararlı bir etkiye yol açmamışsa da klas IV hastalarla deneyim yoktur. Genel olarak bütün kalsiyum antagonistleri kalp yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Diğer antihipertansif ilaçlar : NİPİDOL alfa-adrenerjik antagonistler ile birlikte kullanıldığında additif etki mümkündür.
Beta-reseptör antagonistleri, amlodipinin hipotansif etkisine karşı oluşan refleks simpatik reaksiyonu bloke ederek miyokard fonksiyonu azalmış hastalarda hipotansiyon ve senkopa neden olabilir.
Amlodipin bir beta-blokör değildir. Beta-blokörlerin ani olarak kesilmesi sonucu görülen hipertansif reaksiyona karşı koruyucu etki sağlamaz. Beta-blokörler tedrici olarak kesilmelidir.
Yaşlılarda Kullanım : Amlodipin, yaşlılarda ve gençlerde benzer dozlarda eşit olarak iyi tolere edilmiştir. Özellikle yaşlılarda normal dozun aşılmaması tavsiye edilir.
Renal yetmezliği olanlarda kullanım : Amlodipin'in plazma konsantrasyonları renal bozukluk derecesi ile orantılı değildir. Böbrek hastalarında ilaç normal dozlarda kullanılır. Amlodipin dialize olmaz.
Karaciğer fonksiyon bozukluğu olanlarda kullanım : Amlodipin'in yarı ömrü karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda uzamaktadır. İlaç bu hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Hamilelik ve laktasyonda kullanım : Amlodipin'in hamilelik ve laktasyon dönemindeki emniyeti henüz saptanmamıştır. Hamilelikte ve emziren annelerde kullanılması tavsiye edilmez.
Gebelikte kullanım kategorisi ; C’dir.
Pediatride kullanım : Amlodipin'in çocuklarda emniyeti bilinmemektedir.