Sandoz İlaçları NITRODERM TTS 10 30 flaster KT Nasıl Kullanılır

NITRODERM TTS 10 30 flaster Nasıl Kullanılır

Nitrogliserin }

Kalp Damar Sistemi > Kalp Hastalığında Kullanılan Vazodilatörler > Gliseril Trinitrat Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme : 17 May  2013

3.NITRODERM TTS nasıl kullanılır ?

  • Ne tür bir flaster kullanmanız gerektiğine ve ihtiyaçlarınıza göre kaç tane flaster uygulamanız gerektiğine doktorunuz karar verecektir (NİTRODERM TTS 5 ya da 10).
  • Doktorunuz size flasterinizi ne zaman ve ne sıklıkta değiştireceğinizi de söyleyecektir. Doktorunuzun talimatlarını dikkatlice uygulayınız. Önerilen dozu aşmayınız.
  • Genelde, tedaviye en küçük flaster boyutu (NİTRODERM TTS 5) ile başlanır ve doz kademeli olarak artırılır.
  • Çoğu hastada, bir adet NİTRODERM TTS 10 flaster yeterlidir.
  • Bir kerede iki adet NİTRODERM TTS 10 flasterden fazla kullanmayınız.
  • Tedaviye verdiğiniz yanıta bağlı olarak, doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük bir doz önerebilir.
  • Normal olarak, genellikle sabahlan günde bir kere yeni bir flaster takmaksınız.
  • Doktorunuz size her 24 saatte bir, genellikle geceleri olmak üzere, flasteri 8-12 saat boyunca takmamanızı söyleyebilir, (flastersiz dönem olarak isimlendirilir).
  • Eğer ilacınızın etkili olmadığını düşünüyorsanız, bunu doktorunuza bildiriniz.
  • Uygulama yolu ve metodu

    Flasteri nereye uygulamalısınız ?

    Gövdenizde ya da üst kolunuzdaki deride herhangi bir alan seçiniz. Seçtiğiniz bölgedeki deride iltihap, çatlak ya da tahriş olmamalıdır. Flasterin yapışmasına yardımcı olmak için, deri temiz, tüysüz, kuru olmalı ve üzerinde herhangi bir losyon, yağ ya da toz olmamalıdır. Flasteri her gün farklı bir deri bölgesine uygulayınız. Aynı alana uygulama yapmadan önce birkaç gün bekleyiniz.

    Tek dozluk paketlerin açdması

    Her bir NİTRODERM TTS fllaster ayrı bir zarfta ambalajlanmıştır. Yapışkan yüzey beyaz plastik bir koruyucu destekle kaplıdır.

    Paketleri işaretli yerlerinden yırtarak açınız. Flasteri zarftan çıkarınız. Şerit yukarı doğru ve beyaz koruyucu destek size doğru olacak şekilde flasteri dikkatlice zarfın içinden çıkarınız.

    Desteğin çıkardması

    Şeridi başparmağınızla sıkıca öne doğru kıvırınız. Şeritten başlayarak beyaz koruyucu desteği sıyırınız. Flasterin yapışkan yüzeyine dokunmayınız.

    Not: Dolgu soyulduğunda şeffaf ilaç yapıştırıcısından ve şeffaf salım membranından beyaz etkin madde görülebilir. Ayrıca hava kabarcıkları da görülebilir; bunlar üretim prosesinden kaynaklanmakta olup, ürünün kalitesi üzerinde bir etkiye sahip değildir.

    Flasterin uygulanması

    Flasterin yapışkan tarafını avuç içinizle seçtiğiniz deri bölgesine (örneğin; gövdenizde ya da üst kolunuzda) sıkıca bastırınız. Flasteri yaklaşık 10-20 saniye burada tutunuz. Flasterin, özellikle kenarlarının iyice yapıştığından emin olunuz. Derinize yapıştıktan sonra, flasteri çekerek test etmeyiniz.

    Flaster ne zaman ve nasıl çıkarılmalıdır ?

    Flasteri, doktorunuzun belirttiği süre boyunca derinizde bırakınız. Flasteri çıkarmak için derinizden sıyırınız ve çıkardıktan sonra yapışkan taraflarını birbirine bastırarak flasteri ikiye kıvırınız. Flasteri hiçbir zaman kesmeyiniz ya da yırtmayınız. Çocukların erişemeyeceği bir yerde olmasını temin ederek, eski flasteri atınız. Deride kalan yapışkan alkolle çıkarılabilir. Derinizin farklı bir bölgesine yeni bir flaster yapıştırınız.

    Flasterin ıslanması bir sorun teşkil eder mi?

    Hayır. Eğer doğru şekilde uygulanmışsa, banyo yapmak, yüzmek, duş almak ya da egzersiz yapmak normalde flasteri etkilemeyecektir.

    Flaster yerinden çıkarsa ne yapmalısınız ?

    Flasterin yerinden çıkması olası değildir, fakat çıktığı takdirde, bu flasteri çıkarınız ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir flaster takınız. Bir sonraki flasteri normal zamanında uygulayınız.

    Değişik yaş grupları

    Çocuklarda ve ergenlik çağında kullanım:

    Yaşlılarda kullanımı

    Yaşlılarda kullanım (65 yaş ve üzeri):

    Nitroderm TTS’nin yaşlılarda (65 yaş ve üzeri) kullanımına dair spesifik bir bilgi mevcut değildir. Doktorunuz size bu konuda önerilerde bulunacaktır.

    Özel kullanım durumları

    Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

    Böbrek ya da karaciğer yetmezliğiniz varsa doktorunuz size NİTRODERM TTS’yi nasıl kullanmanız gerektiğini söyleyecektir.

    Eğer NİTRODERM TTS hin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla NITRODERM TTS kullanırsanız

    NİTRODERM TTS’derı kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    Kazayla doktorunuzun size söylediğinden daha fazla flaster kullandıysanız, derhal doktorunuzla konuşunuz. Tıbbi tedavi görmeniz gerekebilir.

    NITRODERM TTS'i kullanmayı unuttuysanız

    Eğer bir NİTRODERM TTS’yi doğru zamanda değiştirmeyi unutursanız, endişelenmeyiniz. Hatırladığınızda hemen değiştiriniz ve reçete edilmiş flastersiz dönemi aklınızda bulundurun. Bir sonraki flasteri doğru zamanda uygulayınız.

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    NİTRODERM TTS ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler

    Kalp Krizi Kalp Krizi  Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
    Kalp Krizi Kalp Krizi  Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
    Artrit Artrit Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
    Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
    Parkinson Hastalığı Parkinson  Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş.
    Geri Ödeme KoduA05441
    Satış Fiyatı TL
    Önceki Satış Fiyatı
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699504810042
    Etkin Madde Nitrogliserin
    ATC Kodu C01DA02
    Birim Miktar 10
    Birim Cinsi TTS
    Ambalaj Miktarı 30
    Kalp Damar Sistemi > Kalp Hastalığında Kullanılan Vazodilatörler > Gliseril Trinitrat
    İthal ( ref. ülke : Yunanistan ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    NITRODERM TTS 10 30 flaster Barkodu